Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meewa

Kto sie stara i nie moze zajsc w ciaze? Dlaczego?Jak dlugo?

Polecane posty

mam pytanie staram sie z chlopakiem o dziecko ponad rok i de juro do gina i troche sie obawiam dziewczyny dajcie mi jakas rade

Gość upppppppppppppppppppppppp

wydaje mi sie ze zacznijcie od usg, moze nawet monitoring cyklu by sie przydal tzn czy dochodzi do owulacji i czy jajeczko peka jesli tam bedzie wszyustko ok a nigdy nie mialas wczesniej badan hormonalnych to koniecznie skierowanie na hormony (w 3dc zrobic trzeba lf,fsh,tsh z t3 i t4, prolaktyne) jesli takowe badania mialas i bylo w normie lub te co zrobisz wyjda ok to mysle ze warto zrobic spermiogram (badanie nasienia) , niestety czesto wina lezy po stronie mezczyzny wiec na wszelki wypadek i to trzeba starczyc,.... no a jesli wszystkie wyniki wyjda ok tzn ze problem tkwi w twojej/waszej psychice i po prostu trzeba sie wyluzowac jesli masz jakeis pytania to sprobuje na nie odpowiedziec wieloletnia staraczka ktorej sie udalo :)

Aneczka1979 a ty dlugo sie staralas i byla to jakas przyczyna zdrowotna czy poprostu tez o tym za duzo myslalas

zuzaczka - zaczelismy starania w sierpniu 2003 tyle ze musielismy je odlozyc ze wzgledu na torbiel na jajniku ale po paru miesiacach bylo ok wiec w wakacje 2004 zaczelismy sie starac. gdy do wrzesnia 2006 nic nie wychodzilo a moje wyniki bylo ok przebadal sie M i okazalo ze parametry nasienia sa fatalne, lekarze do tej pory nie moga uwierzyc ze przy takich wynikach Meza zaszlam w ciaze..Wg niektorych lekarzy my nawet szansy na inseminacje nie mielismy a dziecko to tylko przez invitro. ale coz natura plata figle i wbrew medycynie i chyba logice jestem w ciazy.maz nawet nie zaczal zazywac przepisanych specyfikow jak zaciazylam, dopiero w miedzy czasie wizyta i wcinanie lekarstw tyle ze juz niepotrzebnie bo lokator sobie we mnie rosl... moze jestem do znudzenia nudna i sie powtarzam ale CUDA sie zdarzaja.

Aneczka1979 to sie bardzo ciesze ze ci sie tak ulozylo wkurz mnie to ze jak ktos bardzo chce to mu niewychodzi a te co nie chca to maja tak to juz niestety jest ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

zuzaczka - pamietaj wypytac gina o wszystko, idziesz panstwowo czy prywatnie? bo jesli panstwowo to przygotuj sie na stroooome schody do pokonania :O

Gość meewa
Dziekuej,ze topik sie rozwinal:)

Zuzaczka - panstwowo to ani skierowan nie dostaniesz na badania specjalistyczne ani nie sadze by dobrze radzili, no chyba ze zaklad pracy ma umowe z jakas niezla klinika. To me wlasnie dobija ze na glupie usg czeka sie tygodniami... jesli chcecie to podrzuce wam spis badan jakie pewien lekarz zalecil babeczce z forum na ktorym pisze starajacej sie bezskutecznie ok 2lat

Gość dopochwowe

dziewczyna miala te badania robione w szpitalu i przepisala je blokami jak pojawily sie na karcie wypisu, moze ktorejs z was sie do czegos to przyda jesli chce juz sie wglebic w powazniejsza diagnostyke swojego problemu morfologia mocz ALAT AspAT CHO GGTP HDL-CHOL LDL-CHOL TG TP DOUSTNY TEST TOLERANCJI GLUKOZY czyli glukoza na czczo i po 120 min po wypiciu glukozy TEST INSULINOWY czyli co jakiś tam czas po tej glukozie badali insuline HORMONY TARCZYCY FT4 I TSH ODCZYN BIERNACKIEGO PO 1 I PO 2 H ESTRADIOLr LHr TESTOSTr SHBG FAI (%) 17-OH PROGESTERON WOLNY TESTOSTERON DHEAS ANDROSTENDION PROFIL DOBOWY KORTYZOLU PROFIL DOBOWY PROLAKTYNY BADANIE CYTOLOGICZNE USG MACICY I JAJNIKOW USG NADNERCZY

O rany! o połowie badań nawet nie słyszałam! Plamienia w II fazie cyklu mogą świadczyć o tym, że ciałko żółte produkuje za mało hormonu. Ja tak mam. Dlatego w II fazie zażywam luteinę i wtedy nie mam plamień. A ja zrobiłam dzisiaj test - negatywby. M ma świetne wyniki, PCO wyszło źle (wrogość śluzu), jestem po 3 nieudanych inseminacjach. Dlaczego?! nie wie nikt.

uhm. To nie wiem w takim razie dlaczego? A może podczas owulacji je miałaś? Czasami tak bywa, że wtedy pojawia się plamienie. Najlepiej skonsultować to z lekarzem.

Ja sie starałam rok i nic. Aż w końcu zaczełam używać testów owulacyjnych i udało sie za 2 razem. Polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.