Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pu Erh

szampon do wlosow przetluszczajacych sie - jaki?

Polecane posty

Gość Pu Erh

czy wy laski tez tak macie ze na drugi dzien po umyciu macie juz przetluszczone wlosy przy skorze? myje co 2 dni i kiedys wystarczalo teraz juz nie moze to wina szamponu uzywam timotei z henna do brazowych macie jakis dobry na wlosy przetluszczajace sie?

JA OSTATNIO KUPILAM SOBIE SZAMPON Z FIRMY SUBRINA DO PRZETLUSZCZAJACYCH Z WYCIAGIEM Z GREJFRUTA I NAWET JEST NIEZLY MUSZE PRZYZNAC A WLOSY MAM STRASZNIE PRZETLUSZCZAJACE SIE DO TEGO JAK TYLKO MOGE STARAM SIE WLOSY PRZETRZYMAC JAK NP NIE MUSZE WYCHODZIC Z DOMU TO ICH PO PROSTU NIE MYJE AHA OSTATNIO TEZ ZACZELAM PLUKAC WLOSY SOKIEM Z POLOWKI CYTRNKI PO UMYCIU NAPRAWDE SIE ZACZELY MNIEJ PRZETLUSZCZAC POMAGA TO CHYBA NO I WYBIERAJ SZAMPONY O LEKKIEJ NIE KREMOWEJ KONSYSTENCJI KTOS MI TO KIEDYS POWIEDZIAL ALBO NA FORUM NAPISALA I CHYBA TO JEST PRAWDA

Gość Pu Erh
hmm ale jakie sa nie kremowe i po czym je poznac ?

Gość malena balena
tez mam ten problem, do tego rabia mi sie stany zapalne - czyli pryszcze pod wlosami brrr nie wiem co mam robic... coraz to kupuje mowy szampon z nadzieja, ze moze ten ...

Gość malena balena
dzis jak bede myc zrobie ostatnie plukanie octem albo cytryna jak napisala koleznka...

Gość malena balena
slyszalam tez cos na temat glinki do wlosow.... lo matko to jest temat rzeka......

Gość Pu Erh
a gdzie go kupic w aptece czy byle jakim rosmanie czy innym?

Gość ja tez tak
Polecam seboradin niger. Do kupienia w aptece za 13 zł. Mnie pomógł na przetłuszczające się włosy.

ten z subriny kupowalam w aptece ale w niektorych drtogeriach tez jest kosztuje ok 10 zl seboradin niger tez uzywalam kiedys i byl w miare dobry ale wlosy po jakims czasie sie przywyczajaja i szampon trzebba zmienic wiec teraz ten kupilam jak tylko mozesz sprobuj je przetrzymac to naprawde pomaga moze nie za pirwszysm razem ale po kilku jest lepiej ja mialam tka ze na pocz mylam co dwa dni ale drugiego dnia wlosy byly fatalne juz now iec wyobraz sobie ze pare razy tak je przetrzymalam sok z cytryny do plukania i ostatnio mylam wlosy w pon rano i dzis juz sa takie nie bardzo ale podtapirowalam i wziazalam w kucyka i jutro rano dopiero chce je umyc wiec jest niezle kupilam tez kiedys ten z vichy ale on kosztuje prawie 40 zl chyba 38 dalam i az taki rewelacyjny to nie jest

Gość alu
http://www.wizaz.pl/kurs_wlosy_i_fryzury.php tu poczytajcie sobie także nie polecam vichy. mi pomagał po 3 pierwszych myciach a potem dupa. Zreszta tak plątał włosy że rozczesac nie mogłam :o nie polecam. Za to moge wam powiedziec że nalezy wybierac szampony bez skladnika Sodium Laureth Sulfade, który jest głowną przyczyną nadmiernego tłuszczenia skory głowy. To substancja dodawana to prawie wszystkich środkow myjących aby pieknie sie pieniły. Ale mało kto wie, że ta substancja potwornie drażni skore i to powoduję reakcję natłuszczania. Polecam szampon Hipp dla dzieci (rózowy za ok 9zł). Nie ma efektów spektakularnych ale choc troche przywraca głowie równowagę. pozdrawiam

Gość misiasia
Ja też mam strasznie przetłuszczające się włosy i do tego przyszcze mniędzy nimi tak jak Malena Balena. Włosy muszę myć codziennie bo na drugi dzień wyglądają fatalnie, poza tym jak są tłuste to bardziej wypadają. Urzywam seboradin niger i Wax jakieś trzy tygodnie i faktycznie na mniej włosów mi teraz wypada ale przyszcze i tłuszcz na włosach takie same jak nie większe. Czy ktoś może wie, czy Seboradin stosowany codziennie mi nie zaszkodzi? Czy może myć na zmianę jakimś lżejszym środkiem?

Gość misiasia
no dawać mi tu dobrą radę kobitki!

Gość malena balena
misiasia >> wlasnie umylam wloski i poplukalam ocem... zobaczymy co bedzie, najwyzej dostane lupiezu... to ze tluste to jeszcze te pryszcze...wrrrr.... a najgorsze, ze swedzi...trudno oprzec sie drapaniu..., a i od czstego mycia kolor sie zmywa 😭 narazie zuzyje szampon ktory mam do tego plukanka z octu, pozniej kupie firmy Ducrey Arnica i Sebal!