Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana na maxa

artykuł o HIV - jestem w szoku!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość podobnie jak nie ma
infekcji HIV-HIV to wirus nie infekcja....... nosicieli AIDS-można być nosicielem HIV a być chorym na AIDS....

Gość podobnie jak nie ma
Błedy w terminologi wiele mówią o naukowosci tego artykułu. Profesorowie którzy pisali by cos takiego takich błędów by nie zrobili.... Stare to wszystko koszmarnie...

Gość kocimak
Od dawna nie jest tajemnicą, że prezerwatywa zmniejsza tylko ryzyko, nie eliminuje go całkowicie. nie jest tez prawdą, ze tylko stosunek i przetaczanie krwi moga spowodowac chorobę. Przeciez sami widzicie na fimlach chociażby, jakie teraz sa procedury, przy badaniu chorych, tam gdzie pojawia się krew lekarz musi miec rekawiczki. jak kiedyś rozerwały sie lekarce , a chory miał wirusa to robiła testy. I to, że śliną można zakazic tez nie jest tajemnicą. Tylko wtedy ślina musi dostac sie przez jakąs ranę, nadzerke, ubytek błony śluzowej. Moja znajoma psycholog np , która pracowała z narkomanami, nosiła okulary, żeby chronic oczy przed śliną.

Gość a kto z was ostatnio
jedno jest pewne - nie przekonasz mnie, że wirus hiv jest nieobecny w ślinie - ergo, że ślina nie jest płynem ustrojowym przez który nie można się zarazić. Kwestia ilości i warunków do spełnienia jest być może dyskusyjna, ale pamiętaj o tym, że pewnych spraw sie nie nagłaśnia, żeby nie siać paniki.

Gość sdfzsetg
bo nie czytam calego tylko skacze po tytulach :D tak zasadnicze bledy w terminologii zniechecaja do wczytywania sie glebiej w tekst a tezy tam przedstawione.. no coz nie jestem specjalista w dziedzinie AIDS ale sporo na ten temat czytalam w roznych zrodlach i nie wierze, w to co tu opisano ktos juz slusznie zauwazyl ze ten artykul jest mocno przeterminowany ps. jestem prawnikiem :classic_cool:

o, chociażby kuchenka mikrofalowa. O szkodliwości promieniowania mikrofalowego pisano już w latach 60-siątych, na długo przed wynalezieniem tego ustrojstwa. Pokaż mi lekarkę ciężarną albo ciężarną panią radiolog, która używa tego sprzętu!!! Chociaż jedną :P

Gość a co ma piernik do wiatrakaP

no to prawniczko zwróć uwagę, że medycyna to nie prawo i o ile można mówić o przeterminowanym przepisie prawnym, o tyle NIE MOŻNA o przeterminowanych wynikach badań empirycznych :classic_cool:

Gość można mówić
o niedokładnych badaniach:P Ile razy w medycynie zmieniały się informacje na temat chorób? Mnóstwo razy :P Bo sa nowe, dokładniejsze badania i dokładniejsze procedury przeprowadzania badań :)

co ma piernik? Już tłumaczę: spróbuj nagłośnić, że mikrofala jest czy może być niebezpieczna dla zdrowia... Pozwy koncernów produkujących nie dadzą ci żyć, a na to, żeby udowodnić sprawę na konkretnych przypadkach z życia wziętych straciłabyś pół życia. To ma. Odrobinę wyobraźni.

Gość oczywiście ze
się o tym mówi, ale nie jedzenie jest nie zdrowe a sama mikrofalówka. Tak samo sa niedzrowe papierosy i alkohol a ludzie i tak z nich korzystają, podobnie narkotyki. Mówic im a oni dalej swoje:P

ok, nie mam już czasu na tę polemikę. Aczkolwiek cały czas obstaję przy stanowisku, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Zwłaszcza hiva :classic_cool:

Gość lolo-----------
może i cos w tym jest, ale ta strona internetowa wydaje mi sie malo kompetentna...

Gość sdfzsetg
nauka idzie do przodu, tworzone sa coraz nowsze i dokladniejsze sposoby przeprowadzenia badan. przez 13 lat sporo sie zmienilo np sposoby leczenia chorob zmieniaja sie non stop, bo prowadzone sa nowe badania kiedys ludzie uwazali ze przystawianie pijawek jest metoda leczenia wszelkich chorob

Gość sdfzsetg
a co do "lepije zapobiegac niz leczyc" to sie zgadzam pewien strach zawsze pozostaje nawet jesli czytam w dziesieciu artykulach ze przez pocalunek sie nie zaraze, to watpie zebym bez obaw pocalowala kogos zarazonego HIV

Gość a czy mozna przez malinke sie
zarazic ?