Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emillllli

Opętanie, to coś strasznego.

Polecane posty

Gość proroctwa Sybilli
Teraz juz udowodniono skład chemiczny powietrza, ale kiedyś ludzie nie znali składu a zyli. Mógł ktoś sie upierać, że żyje sie dzieki jakims związkom, ale udowodnić tego nei potrafił.

Gość no cóż...
Byli i są nadal ludzie noszący na sobie "pokutę" za kogoś. Przyjętą z dobrej woli. Niewiele ludzi w to wierzy i brzmi to jak bredzenie, ale ja znam taką historię - dziewczyna w tydzień po zgodzie zaczęła poważnie chorować. Nie mówcie mi, że ona wmówiła sobie swoją chorobę...

Gość proroctwa Sybilli
Troche kontrowersyjne jest to czy na pewno tamta dziewczyna cierpiała za cudze dusze... tak jak opisał jeden z recenzentów, jest wiele niewiadomych, możliwe, ze zagubiła się i w sumei diabeł to wykorzystał. ciekawa jest recenzja z opoki.

Gość no cóż...
mnie wiem. ona twierdzi, że na parę dni przed chorobą usłyszała głos w swojej głowie - i to w trakcie Mszy Świętej (nie była schizofreniczką): weź to na siebie bo on tego nie zniesie... zgodziła się w duchu. Po paru dniach się zaczęło.

Gość kokorypek
wiec wytlumacz mi swkad sie wzieli inni ludzie skoro ewa miala 2 synow??

Dokladnie, przeciez cale to tzw. Pismo Swiete...sa jakies potwierdzenia naukowe, ale jest ich tyle - co i nic... To tak, jakby ktos uwierzyl od poczatku do konca w Basnie 1000 i jednej nocy... Skomplikowane zagadnienie...

Ja ostatnio zglebialam tematyke upadku tzw. aniolow... Zdziwilam sie, ze to tak szerokie zagadnienie...naprawde...

Gość proroctwa Sybilli
Bo z drugiej strony czy sama Matka Boska chciałaby aby szatan siedział w człowieku, mówiła, żeby on sie na to godził ... skoro Jezus wypędzał demony z ludzi. Święta Faustyna, Św. Teresa z Lisieux czy bardziej współcześni ojciec Pio,śq. Teresa z Avila, Marta Robin czy błogosławiona Matka Teresa z Kalkuty wszyscy oni również doznawali ataków demonicznych. Jednak oni nie dopuszczali i godzili się świadomi na to by zostali opętani, a jedynie cierpieli udręki.

A juz tak ponad wszystko to ten szatan warunkuje istnienie kosciola tak zwanego...taka przeciwwaga...

właśnie to jest zastanawiajace...jezus wzial na siebie cierpienia ludzi..ale on jest Bogiem..więc czy zwykły człowiek tez może? ale trzeba sie chyba wykazać ogromna wiąra i siła by to zrobić i to jest już oznaka niezwykłocci...

Gość poczekaj
z kosclolem to moze tego nie mieszajmy bo to chyba kwestia juz byla interpretacji pisma czy powinien byc czy nie

Gość proroctwa Sybilli
Natomiast Anneliese dopuszczała opętanie do siebie, w sumie w zamian za swoją "świętość", którą mógł jej podstępem podsuwać sam szatan. Kusić ,jak Jezusa kusił na pustyni.

Gość coś w tym musi być
Ja wolę nie odrzucać i nie negować czegoś czego nie poznałam.

Gość cast away
Emilii, dziecko drogie - te przepowiednie o których mówisz nic nie znaczą. Wojny, epidemie, kłęski głodu i katastrofy były od zawsze i to jeszcze większe. Teraz po prostu więcej się o nich słyszy no i liczba ludzi wzrasta więc w tej masie krytycznej łatwiej o hekatomby :O w dodatku zjawisko opętania występuje w każdej religii i jeżeli ulegnie mu np. muzułmanin to nie zwraca uwagi na krzyże , natomiast wpada w szał podczas czytania Koranu, zaś opętany hinduista pluje na posąg Sziwy. Tyle w temacie. Myślcie sobie o tym oczywiście co chcecie.

Gość cast away
A poza tym nauczcie się dostrzegać rzeczy znacznie gorsze, których nie da się zwalić na czynniki nadprzyrodzone. I im się przeciwstawiajcie, to będzie najlepsze co możecie zrobić :)

Gość upupupupupup
ciekawi mnie ten temat Piszcie o tym co wiecie na te tematy

Gość co dalej................

Gość podniosę

wlaśnie przeczytalem książke ks. Aleksandra Posackiego pt. \" Egzorcyzmy, Opętanie , Demony\" polecam mądra lektura. wcześniej czytalem też książkę tego samego autora świetną pt. \" Psychologia i New Age\" świetna!pozdrawiam.

Gość Demon Sexu

Gość weśta sie lepiej za naukie

Gość gośćdani
opętanie i dreczenia istnieją sam cos o tym wiem . wiec lepiej uciekac od grzechu