Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koscior

Usónięcie mogdalów info dla ZAINTERESOWANYCH

Polecane posty

Gość Koscior

Hej, Ja tez mam taki problem. 10 dni temu mialem usowane migdaly. Sory 8 dni temu, juz nie boli, dalej uwazam i jem papki hehe ale spoko, juz mowie i jest ok. INFO o zabiegu: 1. CZAS:Caly zabieg od siadniecia na fotel do wyjscia z sali, okolo 10 minut, moze 12, ale byl to ordynator, czyli jednym slowem dobry lekarz to zrobi dobrze max za kwadrans!!!! 2. BÓL: znieczulenie miejscowe nic nie bolalo, uczucie straszne odruchy wymiotne bo buzia otwarta i narzedzia w buzince, czasem zaboli jak tnie ale troszke. 3: rehabilitacja: po zabiegu odpluwac krew, nie polecam polykac ;-) 2 pierwsze dni nie za mile, bol sie usmierza zastrzykami, bol glowy zle samopoczucie, 3-5 dzien pomale mowienie jedzenie i picie mozliwe bez wiekszego bólu.6-8 dzien- prawie bez bolu, jedzenie przyjemne i bezbolestne picie takze. 4. POLECAM: polecam nie polykac krwi, dac sobie aplikowac zastrzyki, plukac buzie po jedzeniu rumianiem, pic i jesc tylk ozimne napoje oraz jedzenie, polecam dla niemowlat puszki z przecieranymi owocai najlepsze jablka, po zabiegu nie kaszlec, nie kichac oraz nie smarkac za silnie oraz nie odksztuszac. Do domu moglem isc na 3 dzien po zabiegu. Dlaczego wyciać??: 1. Jak sie ma przewlekle zapalenie migdalow, sa napuchniete, czyli duze caly czas, smierdzi z ust, jak sie migdaly po prostu czuje, ja miAlem je ogromne hehe, a podczas anginy sie powiekszaly ze byly jak kule do kręgli. czeste i CIĘŻKIE anginy, goraczka przy anginach i dlugo trzba wylezec w lozku, do tego strach pic zimne napoje by nie zachorowac, to w moim przypadku. 2. Nie wycinać: Jak jest wszystko w porządku albo ma się obawy co do lekarza który to robi, bo jak słaby, to zabieg bedzie bolesny i dlugi a potem wiele bólu was czeka. RESUME: ZABIEG POLECAM TYM CO SIE MECZą I WIEDZą żE MAJą W MIGDALACH "ROPE" KTORA SIE Z NICH UWALNIE I POWODUJE ZAPALENIE, ODóR Z UST I PODOBNE. MAM 24 LATA I TEN ZABIEG MAM NADZIEJE ZE WYJDZIE MI NA DOBRE. To mój ósmy dzień po zabiegu , mam nadzieję że nie będzie komplikacji a(odpukać w niemalowane drewno) zycze powodzenie jakby ktos mial pytanie to gg:3524082