Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Placzus

Uboczne skutki homeopatiii ???

Polecane posty

Gość Placzus

No i dopadła mnie grypa. Zamiast na tradycyjne leki 1-wszy raz skusiłem się na homeopatie. Ale od razu mam wątpliwości. Poszperałem trochę po sieci i co widzie!: „Podczas terapii unikaj stosowania mięty, która osłabia działanie leków homeopatycznych (miętowa pasta do zębów, herbata, guma do żucia)” http://www.homeopatiaok.pl/article/view/31/zasady_stosowania_lekow_homeopatycznych.html Nie wiedziałem ze są takie przeciwwskazania. No, ale co czytam dalej ? , że w Polsce homeopatia ma dopiero 10 lat: http://medprakt.pl/pth/glowna_polska.htm Mam w związku z tym obawy czy leczenie homeopatyczne nie jest przypadkiem w pewnym sensie „gorsze” ? Co sadzicie na ten temat ? Może jakieś doświadczenia ? Placzus

Gość mnie lekarka
przepisywała kiedyś syrop na kaszel homeopatyczny, sachol chyba i było wszystko w porzadku. Nie wiem co i gdzie kupiłas ale raczej bym się nie obawiała tych leków

Gość ewqa2
Mysle tak; Homeopatia musi byc dobrana do wszystkich objawow jakie wysyla organizm. Homeopatia wymaga dokladnej analizy zdrowia ,ktora przeprowadza homeopata. A wiec, homeopata z prawdziwego zdarzenia nie zaszkodzi, moze tylko pomoc.

Gość mamuśka123
od kilku lat leczę siebie i dziecko homeopatycznie, jest to bardzo skuteczna metoda, oczywiście zdania się różne, ale na dowód przytoczę okropny dzień, gdy mój 7 miesięczny synek wymiotował tak okroipnie, że lekarz kazał nam się zwijać do szpitala , wtedy zadzwoniłam do homeopaty i podałam wskazany lek, po 15 minutach mały prosił o jedzenie a rzeczywiście nie można wtedy pić kawy, mocnej herbaty, palić, jw. mięta napewno nie mają skutkó uboocznych , tak wię polecam