Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisiejsze smutki

co robić, gdzie szukać?

Polecane posty

Gość dzisiejsze smutki

Jak odbić się od dna, od czego zacząc? Zmianę wyglądu (do zrzucenia ok. 8 kg), zmianę charakrteru? Jka się motywowac, nie stracić entuzjazmu? Tyle pytan, a ja zamiast iść do przodu, wciąż się cofam...mam już dość. Czuję, ze przegrywam..a mam dopiero 20 lat:( jest mi dziś tak bardzo bardzo smutno :(:(:(

Gość dzisiejsze smutki
:(

Gość dzisiejsze smutki
moje myśli to rwący potok..a jednak nie mogę odnaleźć swojego celu:(

Gość oooooooooooooooo
nie łam sie, bedzie dobrze, to wina zimowej depresji, pocwicz troche, zobaczysz poczujesz sie lepiej, w zimie dobrze robi plywanie na basenie, sprobuj poprawi sie samopoczucie a i waga zejdzie w dół...

Najważniejsze jest to, że jak się jest na dnie, to nie można już iść dalej w dół, bo jest to niemożliwe. Wszystkiego dobrego na tym etapie Ci życzę, bo teraz już wiesz, że można iść tylko w górę. A od czego chciałabyś zacząć? :-)

Gość dzisiejsze smutki
oooooo--> niestety pływac nie potrafie :( Dorotka Zet--> niby mas zrację, ze nizej się nie da:( od czego? Chyba najpierw chciałabym wziąć się za swój wygląd, zadbać o siebie. Drugim najwazniejszym celem sa teraz studia:(

Wiesz co? Uradowałaś mnie, naprawdę. Dlaczego? Bo pomimo jakichś smutków duszy, jakiegoś niżu, masz aż dwa cele, w tym jeden naprawdę poważny. :-) 🌼

Gość dzisiejsze smutki
Hmm..ale wiem, ze musze włożyć w to mnóstwo pracy..i zastanawiam się, czy podołam :( a który to ten poważny?

Studia :-) Uważam, że to jak najbardziej poważna i jedna z najfajniejszych rzeczy pod słońcem. Pod warunkiem, że wybierasz takie studia, które Ci się podobają.

Poza tym zawsze uważałam, że najważniejsza i najcięższa praca, to praca nad sobą. Ale jeśli zaczynasz widzieć jakiekolwiek, nawet najmniejsze efekty, to chyba przyznasz, że wtedy cieszysz się najbardziej?

Gość dzisiejsze smutki
No wlasnie nie wiem czy to akurat TO... Poza tym obecnie bardziej męczy mnie mój wygląd..Nie umiem się zdopingowac do czegokolwiek..do dbania o siebie, do jakiejkolwiek diety, ćwiczeń:(

A! Mnie też jest trudno, tym bardziej, że taka pogoda za oknem. Ale mój pies musi codziennie wyjść, więc chociaż staram się być na powietrzu :-) Jeśli nie jesteś pewna, czy to są odpowiednie studia - odczekaj. Ja też nie poszłam od razu po maturze, bo zwyczajnie nic z tego wszystkiego mi nie odpowiadało i nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Jak już się coś ciekawego pojawiło - byłam na studiach w przeciągu tygodnia. :-)

Gość dzisiejsze smutki
A jak sie motywować, stawiac sobie cele? Tak po prostu??? Mam jakieśtam marzenia, ale do ich spełnienia mi daleko..Mam koszmarnie niskie pocvzucoe własnsej wartości :(

Znam osobę, która ma cele, marzenia, ale ma z tym pewien problem: nie może zrozumieć, że niczego nie można mieć od razu, a niektóre marzenia spełnia się nawet czasem dopiero na emeryturze. No cóż, faktycznie trudno tyle czekać :-) Ale tym, którzy są wytrwali, prostują się ścieżki. Jak się motywować? Najlepiej pomyśleć sobie, co będzie, kiedy już cel osiągniemy, kiedy jakieś marzenie zostanie spełnione. A chcieć - to móc. 🌼

Ja tez miałam bardzo niskie poczucie niskiej wartości, pogłębiane przez rodziców (bardzo trudna sprawa), ale wszystko zależy od tego, czy chcesz mieć je dalej na tak niskim poziomie, czy chcesz walczyć. Ja spisując sobie na kartce kiedyś sprawy, które mogłyby się nie udać przez trwanie w niskim poczuciu własnej wartości, nagle otworzyłam oczy. Bo tak naprawdę nie chciałam, żeby tyle miało nie sie spełnić, nie powieść. NIEMOżLIWE! Zawzięłam się i....udało się. Ty też możesz. Wierz mi. 🌼

Gość dzisiejsze smutki
Dziękuję..dziekuję za te słowa..moze wreszcie los się odmieni..?

Gość dzisiejsze smutki
Będe musiała być bardzo silna..teraz...Skoro mam zacząć wszystko od nowa...

P.S. Super jest zaczynać wszystko od nowa. Masz czystą, białą kartkę do tego, żeby wpisać tam co tylko chcesz :-) I nie zwracaj uwagi na ludzi, którzy będą chcieli Cię hamować, albo podcinać skrzydła. 🌼

Gość dzisiejsze smutki
Zaczynałam już miliony razy........miliony. Może teraz jest Czas by zacząć po raz ostatni?

Gość baba łamaga
spisz na kartce swoje cele i marzenia Dorotka dobrze radzi Dorotka>>🖐️witanko

Jakby co to jestem :-) Poleciałam gdzieś tylko na chwilę. \"poleciałam\" to od dzisiaj dwuznacznie powiedziane :-D

Nic wam nie wyjdzie, jak nie chcecie się zmienić dla kogoś na kim wam zależy. ;)

Jeśli zmieniasz się na dobre to dlaczego nie? :D