Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewki kontaktowe

soczewki kontaktowe - moze ktos sie zna

Polecane posty

Gość soczewki kontaktowe

Witam! Tydzień temu zdecydowałem sprawić sobie soczeki kontaktowe. Wybrałem się więc do okulisty. Jestem krótkowidzem. Moja wada wynosi w okularach (w prawym i lewym oku): -6,5 D , cylindry: -0,25 Okulistka dobrała mi soczewki kontaktowe o mocy: 6,0 D ... Poleciła mi Acuvue Advanced ... Noszę je kilka godzin dziennie, żeby powoli się przyzwyczaić ... Niestety obawiam się, że nie będę mógł ich nosić ... W czasie tych kilu godzin strasznie się męczę ... Oczy mnie trochę bolą Co może być tego przyczyną ? Jak okuliści obliczają moc soczewek kontaktowych ? Może mam za mocne (wiem, że w soczewkach przy krótkowzroczności powinno się obniżyć wadę, bo leżą one bezpośrednio na oku) i dlatego oczy mnie bolą Za tydzień wybiorę się do okulistki ... ona pewnie rozwieje mój problem ale wcześniej wolałem tu zapytać. Pozdrawiam:)

Gość lilien_23
być może potrzebujesz dodatkowego nawilżenia. mnie kropelki pomagają

Gość mysle ze raczej nie ...
nie cierpie na suchosc oka :(

Gość krzynówkowa
może po prostu musisz się przyzyczaić ja noszę soczewki i jak casem mi się podrą albo coś - jak po prostu muszę założyc okulary - to swiat mi wiruje przed oczami , czuję się jak w stanie nieważkości - ale jak pare dni ponoszę , to się przyzwyczajam

Gość moim zdaniemmmm
soczewki złej firmy. Ja nosze soczewki po 15 godzin srednio dziennie i zupełnie nic i nie jest. Mam taką samą moc jak w okularach