Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoozzciee pliis

pomozcie z rachunkowosci proszee chodzi o konta, aktywa i pasywa male pyt

Polecane posty

Gość pomoozzciee pliis

kredyty bankowe krotkoterminowe to pasywa a udzielone pozyczki dlugoterminowe?? i uzyskane pozyczki?? pomozcie proszee acha a weksle to naleznosci od odbiorcy?? :) sorki ale nie moge juz z tym mecze sie jak glupia a tak wogole moze ma ktos gdzies jakies zadania z kont, kosztow dzieki :(

Gość pomoozzciee pliis
????????

Gość pomoozzciee pliis
moze jest ktos kto to umie mam jeszcze pare pyt oszaleje tutaj mamy taka babke ktora nic nie wytlumaczy a wymaga jak nie wiem :(

udzielone pożyczki długoterm. to aktywa finansowe długoterminowe (aktywa obrotowe) uzyskane pożyczki to pasywa -> zobowiązania długoterminowe -> z tytułu pożyczek i kredytów a weksle to zależy czy własne czy obce? :)

kurde, błąd!!! w pierwszym nawiasie powinno być aktywa trwałe.

Gość pomoozzciee pliis
dziekiii a udzielone pozyczki?? konkretnie chodzi o zobowiazania wekslowe?? hmm a jakie to sa dlugoterminowe papiery wartosciowe a jakie krotkoterinowe?? dzieki bardzo kuje i kuje ale sama nie umiem zajarzyc :(

Gość pomoozzciee pliis
sorki nie widzialam tych udzielonych-dziekuje

Gość 123452
długoterminowe to takie ktorych termin zapadalnosci jest > 12 miesiecy, a krótkoterminowe < od 12 miesiecy

zobowiazania wekslowe (czyli weksle wystawione przez naszą firmę) to: pasywa -> zobowiązania krótkoterminowe -> zobowiązania wekslowe (mam nadzieje że masz te tabelki z klasyfikacją aktywow i pasywow bo mowie to na jej podstawie)

Gość pomoozzciee pliis
dzieki wielkie a mozecie mi to sprawdzic bo robie zadanie z kont i bilans jest taki jak ponizej a kwoty mi sie nie zgadzaja babka nam mowila ze aktywa maja sie rownac tu pasywaom wiec najwyrazniej cos mam zle aktywa - srodki trwale, krotkoterm papiery wartosciowe, produkty got, materialy, bank, kasa, dlugoterm papiery wart, naleznosci od odbiorcy, wartosci niematerialne i prawne, udzielone pozyczki pasywa- zobowiazania publicznoprawne, zob wobec dostawcow, fundusz zalozycielski, fundusz przedsiebiorstwa, kredyty bankowe krotkoterminowe, zobow z tytulu wynagrodzen, zob wekslowe dzieki!!!

Gość pomoozzciee pliis
wyszlo mi jakos :) a pomozecie z kontami: zaszla operacja przekazano nieodplatnie srodek trwakly to 1 konto to beda srodki trwale a 2?? wydano do produkcji materialy 1 konto materialy a drugie?? koszty produkcji?? i nabyto prawa do filmu reklamowego - zaplata pozniej to 1 konto zobowiazania publicznoprawne nie?? no a drugie?? :( kurcze przepraszam ale potrzebuje pomocy :(

Gość pomoozzciee pliis
??? nikt sie nie zna na kontach ?? moe znacie jakies stronki bo nie umiem znalezc inigdzie

Filmik to raczej wartości niematerialne i prawne. Zaraz poczytam...