Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana*

czy na tym forum naprawdę nie ma już o czym rozmawiać ?

Polecane posty

Gość zainteresowana*

chcę porozmawiać i ..... no właśnie.

Gość a o czym chcesz porozmawiać
?????????

Gość zainteresowana*
o ludziach, o ich przyzwyczajeniach, o tym co jest w życiu naprawdę ważne........

Gość bardzo inteligentne pytanie

Gość zainteresowana*
na forum siedzi pełno dzieciaków i tematy, które poruszają ja już dawno temu przerobiłam w życiu codziennym...

Gość a co jest w życiu naprawdę
ważne??

Chciałbym zapytać, dlaczego 25 lat temu musiałem kupować na kartki : buty, wódkę , papierosy , paliwo do kosiarki, kaszę i mąkę , wędliny , cukier ............. itd. a teraz idę do sklepu i to wszystko mam przewiązane wstąrzeczką ?

eyre Masz rację, już dawno temu ta kafeteria powinna popłynąć do szamba , ktoś powinien to wszystko wywalić i zrobić od nowa :)

Gość zainteresowana*
za to teraz narodził się nowy proble, nie widzisz tego ? teraz wszystko mamy w sklepach za to ludzie nie mają na to pieniędzy... nie wiem, co jest gorsze ? pomyśl jak czuje się człowiek, który kiedyś walczył za ten kraj, a teraz idzie do sklepu, w którym masz dosłownie wszysko, a w kieszeni ma ostatnie pięć złotych i musi kupić przecenioną wędlinę lub kawałek chleba.

Zawsze dawałem sobie radę w życiu i świetnie zarabiałem i zarabiam teraz ale mnie zawsze najbardziej wkurzało, że muszę szynkę kupić w PEWEX-ie pod nazwą POLISH-HAM i że muszę wyżebrać coś z pod lady za czekoladę w prezencie, teraz wchodzę do sklepu jak panisko i tylko płacę za towar i żywność , właśnie tak chciałem aby było , mam to na co sobie zasłużyłem :)

Gość zainteresowana*
To poatrz na to z innej strony... Kiedyś młodzi ludzie szanowali to co kupili, ponieważ nie przychodziło im to łatwo. Teraz w sklepach jest wszystko i zobacz jakie jest podejście młodych ludzi do wszystkiego. Spytaj się ich co szanują, jakie wartości uznają...

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
A ja chciałabym się poodchudzać, ale nie mam z kim, też same małolaty, nie mam tutaj towarzystwa chociaż zaglądam często.

Gość zainteresowana*
do tego potrzebna jest silna wola , a nie druga osoba.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
Ale porozmawiać z kimś chyba warto, w towarzystwie łatwiej :D

Masz rację zainteresowana* ci młodzi niczego nie szanują, ponieważ wszystko otrzymali za darmo i uważają , że DO MŁODZIEŻY ŚWIAT NALEŻY i nawet siebie nie potrafią szanować , młode kobiety to już całkiem poszły na całość , wystarczy popatrzeć na nową listę Giertycha, prawie 11 tysięcy kobiet do lat 18 w ciąży jest , 34 w szkołach podstawowych , pozostawiam bez komentarzy .

Gość zainteresowana*
liberator my tak naprawdę nic nie możemy zrobić. Ręka , rękę myje...my możemy sobie tylko popatrzeć i pozgrzytać zębami.

witam no właśnie , a o czym chcemy rozmawiać? co do faktu że idzie my do sklepu i nas nie stać to po części nasza wina. Czyż nie jest tak że chcemy wszystko kupować jak najtaniej i nie ważne czy to kradzione/napędzamy koniungture złodziejom, krętaczom i paserom/ czy jest to ostatnie gówno i badziew z chin /chiny to tylko przykład ze względu na skale zjawiska i od razu prostuje chińczycy potrafią też zrobić bardzo dobrze ale i dobrze im trzeba zapłacić ,a wtedy to nie taka atrakcja / nie zastanawiając się nad tym że za kilkanaście dni tygodni i miesięcy zapełnimy nasze śmietniki i będziemy biadolić nad kosztami ochrony środowisko. Jesteśmy cwani bo coś tam można kupić najtaniej na allegro\" od kogoś kto tytułem supersprzedawcy i ilością sprzedawanego produktu o którym często nie ma pojęcia lub świadomie zachwala wiedząc że sprzedaje g....... leczy swoje kompleksy i chore ambicje \" omijając teoretycznie zbędnych pośredników / a co tam inni będą na nas zarabiać/ itd....... . Co to ma do rzeczy? a to że jeśli kupujemy g..... i zapełniamy mietniki szkodzimy i sobie i środowisku bo prędzej czy później zapłacimy za to podwójnie .Tym którzy splajtują z powodu takiej konkurencji ani nie damy zarobić ani nie pozwolimy normalnie funkcjonować co sprawi że prędzej czy później będą zdani na łąskę państwa czyli nas wszystkich. Przecież ci co na nas zarabiają później też te pieniądze wydadzą, być może kupią coś co wyprodukował nasz zakład a ten przecież nam płaci.Jeśli chcemy taniej , taniej i taniej to i my będziemy dostawać za naszą pracę coraz mniej i nic z tego że wszystko teoretycznie jest coraz tańsze skoro i my coraz mniej będziemy zarabiali............i kółko się zamyka. Mam nadzieje że nie zakręciłem za bardzo i ktoś zrozumie co mam na myśli.......po prostu trzeba się spojżeć i z innego punktu widzenia niż swoje ja. pozdrawiam