Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po przejściach21

Dla mnie trądzik to już przeszłość...

Polecane posty

Gość tez Iza:)
Czyli pierwsze efekty widziałaś po ok 3 miesiącach, tak? Sufrin zamówiłam w końcu przez internet, bo w aptece nie mogli go dostać, wyniosło mnie nawet taniej niż byłoby w aptece :) tak, że czekam na przesyłkę. Ja do nastolatek też już nie należe, a mam problemy ze skórą, pryszcze zwłaszcza na brodzie i zatkane pory :/ miałam też nużeńca, którego lekarka kazala mi leczyć tylko siarką. w tej chwili mam nadzieję ze juz go wytepilam, jednak nadal stosuje maseczki siarkowe i kremy, pomyslalam też że warto zacząć przyjmować ja wewnetrznie. Mam nadzieje, że pomoże... jak zobaczę efekty to napewno dam znac, temat daje do zakladek :)

Gość Iza v
Do Nelka16 Jeśli masz budżet do wykorzystania to oczywiście oprócz sufrinu proponuje kurację wzbogacić dodatkowymi witaminami, od siebie szczególnie polecę wit E. W Twoim przypadku, gdy trądzik doskwiera, skóra potrzebuje większej, szybszej regeneracji po wyprysku to witaminka e przyspieszy ten proces, przynajmniej ja tak zauwazyłam u siebie i mówię tu o solidnej dawce witaminy ;-)) Poza tym witaminy z grupy b też wpływają na skórę. No i dodaj sobie co tam jeszcze chcesz, bo nawet gdy będziesz się super odżywiać to i tak organizm nie otrzyma odpowiednich składników odzywczych, cóż taki dziwny świat i takie jedzenie.. Do tez Iza No w moim przypadku ten okres 3 miesięcy zażywania siarki był znaczący. Ale pamiętaj, że każdy organizm różnie może zareagować, dlatego u Ciebie efekty mogą być wcześniej (czego życzę ;-)) lub póżniej, grunt by poskutkowało! Dlatego trzeba dołożyć sobie cierpliwości. Ja też sufrin zamawiam w necie, bo taniej, zresztą inne preparaty tez bo różnica między osiedlową apteką a tą w sieci jest kolosalna, nawet pomimo kosztów wysyłki. Też coś słyszałam, że na nużeńca jakieś maski siarkowe się stosuje. Życzę Ci powodzenia w kuracji i wzmacniaj organizm czym się da pij także dużo witaminy C :-) i Czekam na relacje.

Biorę sufrin ponad 2 tyg i jak na razie obsypało mi brodę pryszczami. Mam nadzieję, że to efekt oczyszczania i szybko minie...

Jeszcze pytanie do osób bioracych sufrin: robicie przerwy w braniu pomiędzy kolejnymi opakowaniami?

Gość Iza v
Jak najbardziej ten wysyp może byc związany z oczyszczaniem organizmu, musisz uzbroić się w cierpliwośc i to przetrwać. Co do przyjmowania sufrinu to nie słyszałam by ktoś zalecał robić przerwy między opakowaniami.. ja tego nie stosuję.

Gość potyt
hej iza co u ciebie? jak sufrin? działa?

Gość gość
U mnie cały trądzik ustał dopiero po zastosowaniu Acnedin.pl Tanio i skutecznie

Gość Dzwudziestojednolatek
Jak ktoś jeszcze wpadnie na ten wątek to chciałbym dodać swoje 3 grosze. U mnie klasyczny przypadek - pełno leków od lat, ostatecznie antybiotyki. To ostatnie odrobinę pomagało, jednak od dziecka przyjmowałem strasznie dużo leków ze względu na moją chorowitą naturę, że postanowiłem przestać. Jakieś kilka miesięcy temu wpadłem na post o zbawiennych właściwościach siarki na cerę trądzikową. Pomyślałem, że warto spróbować. Od tamtej pory stosuję kremy z Barwy, jednocześnie matujący (na dzień) i nawilżający (na noc, żeby trochę nawilżyć skórę, bo matujący makabrycznie ja wysusza). Trądziku może i nie wyleczyłem, ale widać oooooogromną poprawę. Raz na jakiś czas kilka większych wyprysków zamiast armii mrówkowatych czerwonych kropek. Cera również stała się jakby bardziej żywa i wygląda zdrowiej. Polecam każdemu spróbować :)

Gość gość
Ty męczyłaś się 5 lat, a ja choruje już prawie 20 lat.

Gość gość
Ech niesamowite historie tu czytam. Sama mam problem z trądzikiem od dwóch lat i od miesiąca leczę się w http://www.high-med.pl/ warszawska przychodnia, która jako pierwsza się mną porządnie zajęła. Wcześniej trafiłam na jakichś niekompetentnych dermatologów, teraz jest coraz lepiej z moją twarzą;)

Gość brakujs02
Oj tak trądzik to najgorsze co może być wiem coś o tym bo sama się z tym borykałam ale na szczęście mam już to za sobą dzięki Nonacne http://natradzik.milejdi.pl to dzięki niemu w końcu mam piękno, czystą bez krost twarz!

Gość gość
Myślę że warto skorzystać z dobrodziejstw natury i wykorzystać naturalne i domowe sposoby :) od siebie mogę polecić maseczki z drożdży i aspiryny (tutaj znajdziecie przepisy http://tradzik.xx24.pl/artykuly/domowe-sposoby-na-tradzik-sprawdzone-skuteczne-i-proste-do-wykonania-maseczki-pomagajace-w-walce-z-tradzikiem) proste w wykonaniu i prawie za darmo a na trądzik prawdziwa petarda!!! :D

Gość gość
Przede wszystkim trzeba się zaopiekować skórą na każdej płaszczyźnie, dotyczy to tez stylu życia. Przyjrzeć swojej pielęgnacji skóry. Przyłożyć się do regularnego złuszczania naskórka, który nadmiernie przy takich problemach rogowacieje - czyli robi się pogrubiony i suchy, bo przez to sebum- czyli taki naturalna wydzielina nie może się wydostać swobodnie ze skóry - robi się stan zapalny i pryszcz porostu.Dbać o ph, bo to mega ważne, Warto przyjrzeć się diecie, może trzeba coś poprawić i kupić sobie jakieś suplementy? Warto iść do dobrego kosmetologa, ale takiego który się specjalizuje w kosmetycznych terapiach skóry a nie upiększaniu. Więcej na abcdobrejkosmetyczki.pl