Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzius 2

ułożenie poprzeczne 23 tyg. czy dziecko się jeszcze obróci?

Polecane posty

Gość dzidzius 2

która z was tak miała, lekrz mówi ze się obróci ale czy moze się zdarzyć ze nie?

może się zdarzyc że sie nie obróci,ale dzidzius ma jeszcze troche czasu na to:) więc spokojnie napewno zdązy to zrobic,a jak nie to CC więc nie ma czym się zamartwiac na zapas powodzenia zycze:)

Obrócić to jeszce się zdąży kilkanaście razy, kwestia tylko tego, że nie wiadomo w jakim położeniu przed samym porodem zostanie...

Gość kropaa
ja tak mialam, rodziłam w pażdzierniku, a jeszcze w czerwcu dzidzius lezal obrócony i miałam łozysko przodujące, ale skonczyło sie dobrze, obrocił sie a ja urodziłam siłami natury

ja mialam ulozenie posladkowe w 23 tyg, gin wyrokowal cc bo mialam malo wod-ale to nas akurat rodzinne po 2 tyg bylam na kontroli i okazalo sie ze jednak maly sie przekrecil :)

Gość _ewa_
Ja jestem w 25 tyg. i dzidziuś jest w ułożeniu pośladkowym, ale lekarz twierdzi, że jst jeszcze dużo czasu na odpowiednie ułożenie. Mówi, że rekordem był fakt, kiedy dziecko się obróciło na 2 godz. przed porodem.

hej! nieprzejmuj sie juz teraz tym!!! zdazy sie jeszcze dobrych pare razy przekrecic.!!! u mnie przy pierwszej corci bylo tak ze ona do konca lezala poprzecznie i w trakcie boli porodowych \"schodzila \" na dol ,w dol kanalu rodnego!!! i urodzilam ja bardzo szybko!!!!! i normalnie! wiec nie ma co sie jeszcze tym zamartwiac! a ostatnio moj lekarz mi powiedzial -w 34 tc .ze moja 2 mala jest tez jeszcze poprzecznie ustawione i mam jeszcze czasu na to by sie przekrecila:):):) teraz juz jestem w 36 tc i na wizycie powiedzial ze mala jest juz glowka na dol skierowana!!!!!!!!!!POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość niezbyt
moj maly obrocil sie w 33 tyg., ale w 35 tyg. wrocil do poprzedniej pozycji :( roznie moze byc...

Są specjalne ćwiczenia które mogą pomóc dziecku w zmianie pozycji. Polecam specjalną książkę. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.