Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pina kolada

OBALMY STEREOTYPY!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Fanka kubusia
ale jes chodzi o wyglad,to wiadomo ze kazdy bedzie mial swoje zdanie:o Jedni lubia rybki a inni akwarium:o

Gość prosze o usu
a wrażenie nie równa sie w większości przypadków podnieceniu ?? PS - też nie uważam BP za przystojniaka - i wcale nie popadam w paranoję, że ze mną jest coś nie tak :-p po prostu mam inny gust, po co wy się tym "zamartwiacie" ??

Gość Fanka kubusia
a ja wole jesc te rybki;)

Gość 75
ja może trochę nie na temat , ale wkurza mnie pismidło "cosmopolitan". Co miesiac pisza tam "ah oh bądź cosmo , badź cosmo , obciagnij swojemu facetowi tak i zrób to i ubierz się tak i rób to a nie rob tego , to gozorpalisz do białości". Innymi słowy - zrezygnuj ze swojego stylu , zrob się "na coś" , zostań jego niewolnicą , bo inaczej nie będzie cię chciał. I wmawia się młodym dziewczynom , że tylko wtedy mają wartosć , jak co drugi samiec na ulicy za nią się oglądnie. Li i jedynie.

Gość pina kolada
tak więc określiłam co mam na myśli pisząc o "stereotypach" - powszechnie panujące opinie - w tym sesie są to stereotypy i na ten temat sie już nie będę wypowiadać. xyzet - ja się nie ekscytuję, w przeciwienstwie do Ciebie nie rumienię się ani nic mi nie staje... :P poprostu zacełam temat, jasli nie masz nic do powiedzenia to wyjdź musztarda - to zaloz sobie topik o obalaniu tego typu stereotypów , mój jest o czym innym a Alexa przyznała się do tego do czego większość z Was się boi przyznać, przynajmniej zrozumiała ideę tego tematu; "Kiedy wszyscy mówią, że Brad Pitt jest przystojny, a ja uważam, że jest lalusiowatym knypkiem, to zaczynam się zastanawiać "A może to oni mają rację, może ja się nie znam". I ludzi powtarzają to, żeby nie czuć się wyobcowanym" prawda ze kazdemu bedzie sie podobal kto inny dlatego jak juz pisalam nie chce sie z nikim klocic, jak ktos uwaza ze ten czy ta sa ok to niech sobie zachowają opinie dla siebie, a ja chcialam poczytac o innych opiniach obalających tego typu powszechne opinie widze ze prawie nikt niezrozumial o co mi chodzilo :) np B.P wg mnie nie jest przystojny, wrecz przeciwnie i tyle. moja opinia, nieobchodzi mnie ze np musztarad sie z tym nie zgadza a xyzelowi podoba sie uroda typu A.P - mnie INTERESUJĄ TYLKO OPINIE ZAPRZECZAJĄCE TYM POWSZECHNYM OPINIOM i tyle , wpisujcie jak cos macie, jak cos wg was jest glupio powtarzane przez media a wy sie z tym nei zgadzacie a nie intereują mne wypowiedzi o tym ze komus tam jednak sie podoba B.P - bo to znaczy ze ma takę opienię jaka istnieje powszechnie a mnie, jeszcze raz napiszę to, nie interesują te powszechne opinie - bo je znam tylko zaprzeczanie im!!! kapiszi?

Gość pina kolada
łowco Jeleni - straszny jeleń z ciebie.. albo łoś.. weź zjedź i wstydził byś się odzywać ..

Gość 75
mnie też na przykład trochę denerwuje to "ah biedna kinga rusin... oh niedobra hanka smoktunowicz , lis też niedobry , ale ta hanka.....przyjaciółce męż a dobiła". Nie wiadomo , jak to by lo , nie wiadomo , kiedy sie zaczęli żreć i o co , niewiadomo , czy kinga taka świeta i czy lis taki zly - ale we wszystkich mediach "oh biedna kinga"

pina kolado wyraziłem swój pogląd ,a ty od razu życzysz sobie żebym wychodził więc wychodzę protestując w ten sposób przeciwko stereotypowi wszystkowiedzących mądralińskich takich jak ty :p

Gość pina kolada
hahahha :) 75 - jeszcxze lepiej jak piszą " 45 sexy trików o jakich nawet nie slyszalas!!!!" i to samo co w poprzednim numerze , albo "opinie 100 facetów o tym co by chcieli abys zrobila im w łózku" i to samo co 2 miesiace temu tylko tym razem opinia "a" jest podpisana "grzegorz, lat 24" a poprzednio cytował "jan 32" haha... ( czesto przegladam bo przyjaciolka kupuje a mnie wciaga ta gazeta choc w 100% sie z Tobą zgadzam , jest niesamowicie glupia.. )

Gość Alexxxa
Oprócz tego wszystkie środki masowego przekazu lansują tezę, że kobiety nie mają dzieci, bo robią karierę. A tymczasem wiele z nich nie ma, bo ich na to nie stać.

Gość pina kolada
xyzet: papa

d na końcu :p nawet przeczytać nie potrafisz mądralińsko :o Głupia gazeta dla głupich czytelników :p No to pa.

Gość 75
no dokładnie to - co lubią faceci - i rób co lubia , bo inaczej bedziesz starą panna ; a kawalek dalej - wesołe singielki , ah jak dobrze byc singlem jeden wielki bajzel

A czego mam się wstydzić?. Ale rozumiem, jak się dyskutuje o bulwarówkach, nie godzi się wskakiwać na tak wysokie diapazony. Nic to ;)

Gość pina kolada
nie chce gadac z takimi osobami co ja tylko z osobami ktore pisza na temat, mozesz napisac, "ja uwielbiam B.P ale ten i ten jest wbrew powszechnej opinii taki a taki" - i juz rozmawiamy :) bo o tym jest topik a nie o tym ze Ty niepotrafisz zrozumiec jego sensu..

Gość pina kolada
jeleniu - tak, gadamy o bulwarowkach i tym co wmawiają naiwnym, niemającym wlasnego zdania ludziom, nie podoba mi sie opinia o liszowskiej - wampie ale do niej samej nic nie mam wiec jej nie obrazam, natomiast mam na tyle szacunku do tej osoby o której Ty chciałes rozmawiać ze nie będę podejmować tego tematu i w ogule wydaje mi sie to nie na miejscu, mniejsza z tym kto jakie ma zdanie na ten temat.

musztardo wróciłem tylko po to żeby rzucić pomysł,a mianowicie ochrzcijmy ją minaem pinda kolada :D

Gość Lilulas
Ludzie kierują się stereotypami od zawsze, to ułatwia życie, daje jakiś punkt odniesienia... Ikoną urody jest np. Kate Moss. Kobiety mają w tym momencie ułatwione zadanie. Nic tylko przejść na dietę 400 kalorii, zafarbować włosy na blond, włożyć obcisłe dżinsy, botki, zrobić glamurowy makijaż i czekać na księciów z bajki... Żartuje oczywiście, mam dzisiaj angielski humor... :-)

Gość Lilulas
No własnie, nie rozumiem dlaczego powszechnie się uważa że francuzi sa cudowni w łożku. Mam na ten temat zgoła odmienne zdanie...

Gość hindukusz23
Ktoby powiedział... zawsze myślałam, że te nacje, nazwijmy śródziemnomorskie to gorące typy... :-) Ale nie znam żadnego francuza i nie moge zweryfikować czy stereotyp czy nie. Może trafiłas na nieodpowiedniego francuza?? :-)

stereo typy sie tworzy na pewien koteryjno-korzystny uklad i puszcza w lud. odpowiednio manipulujac jego swiadomoscia. stereotyp to takze relatywizm czyli dr Yakyll i msr Hyde czyli dwa \" glosniki w jednym Ludziu ,dwoistosc , relatywizm oceny osoby - stad falszywe autorytety.

Gość zabaione211
Włosi są najlepsi. Pamiętają o grze wstępnej.. :-)

Gość marzja
Stereotypy! Polska to kopalnia stereotypów.... Niestety... Gdybyśmy uwolnili się od takiego sterotypowego myślenia byłoby nam łatwiej...

Gość Berrtinka
To wierutna bzdura, ze francuzi to zabojady! Zabie udka to ceniony przysmak, ale je sie go niezwykle rzadko... Kolejny streotyp :-)

Gość Ankamyk
Czy uważacie , że ludzie na wózku robią jeszcze te rzeczy? Wiele osób uważa, że po wypadku to już kaplica... Bzdura!

Gość julita-julita
Ja tak wcale nie uważam... Nie znam nikogo na wózku, ale... Ale przecież ludzie na wózku mają też dzieci, więc jakieś życie seksualne mają, nie?? :-)

Gość julita-julita
I znowu wiązanie seksu z prokreacją... Typowe polskie myślenie...