Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pina kolada

OBALMY STEREOTYPY!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość marzja
Eh, tak to już jest z jednego stereotypu w drugi...:-)

Gość Klarcia888
Mój brat miał wypadek motocyklowy w zeszłym roku... Możecie sobie wyobrazić jaka trauma.... Wielomiesięczna depresja, długa, kosztowna, traumatyczna rehabilitacja.... Wszyscy trzymaliśmy za niego kciuki... Co prawda nie chodzi jeszcze, ale ma dziewczynę, studiuje zaocznie... zaczyna mu się układać.... Kiedyś widziałam film o ludziach niepłnosprawnych, którzy robią niesamowite rzeczy na wózku, grają w rugby, kosza... Będzie teraz na hbo... Muszę mu to pokazać!

Gość nanosferao.
To film dokumentalny? Widziałem chyba kiedyś, ale nie wiem czy mi się z takim innym

Gość 75
Generalnie - jest to idowodnione przez psychologów - większosc ludzi za ładniejsze i bardziej sympatyczne uwaza osobniki o cechach wyglądu dzieka. I u zwierzat , i u ludzi. Wielka głowa , wielkie oczy , mały nos , krótkie , ale pelne usta. I taki jest brad pitt czy anna przybylska , czy angelina jolie. I OGÓŁ naprawde uważa , ze oni są piękni. Moja mama na przykład bardzo lubi , jak ktos ma duży nos. I u kobiet , i u mężczyzn ta cecha jej się bardzo podoba. Podoba jej sie steczkowska , jopek, kayah, martyna wojciechowska. Ale te osoby przez OGÓŁ raczej nie są uwazane za piękne. Jakby się spytal na ulicy , to może 2 osoby na 10 by tak powiedziały , a moze nawet i nie. A to pisanie w gazetach - ot tak się pisze. Tak jak w wypracowaniach : "jak wszyscy wiemy" , "każdy wie" , "najwspanialszy poeta". Bez namysłu , zeby woda sie lala. Nic sie na to chyba nie poradzi

Gość Klarcia888
Tak, to jest dokument, Murderball... U was też tak wieje? Chcę prawdziwej zimy, z białym skrzypiącym śniegiem!

Gość Madagaskar1
A jak już ktoś ma bliznę na czole to juz nie wchodzi w kanon... Nie lubię standartów. Podobają mi się dziewczyny świaome kobiecości, z jakąś nieregularnością w twarzy, lekko krzywy arabski nos... Musi miec coś.... Większość lasek z tabloidów to plastikowe lalki. , że niepełnosprawni to zwiędlaki, to powszechny stereotyp. Dziewczyna mojego przyjaciela wygląda na zadowoloną :-)

Gość senioritka _5_
wszystkie kobiety w gazetach sa piekne..... kazda z nas bedzie piękna po godzinach spedzonych w photoshopie... wkurza mnie takze stereotyp o tym, ze ejsli dziewczyna jest ładna, to na pewno jest głupia :/ nieprawda, znam wiele dziewczyn z mojego otoczenia, ktore sa bardzo ładne i co za tym idzie inteligentne!

Gość lolt
mi sie podobaja kobiety o takiej urodzie jak przybylska, ale takie piekno szybko nudzi, co innego przecietna twarz ktora caly czas wyglada i naczej

a mnie wkurza ( o czym juz wczesniej wspominaliscie) jak o kazdej aktorce piszą piękna np. piękna kasia cichopek, piękna joanna koroniewska... :O a oprocz tego obok gwiazda, ktos zagra w tandetnym serialu i zaraz pada pytanie: jak się pani czuje jako gwiazda? :O

Gość *migotka**
"...znam wiele dziewczyn z mojego otoczenia, ktore sa bardzo ładne i co za tym idzie inteligentne!" wychodzi na to, ze tylko ladne moga byc inteligentne...

Gość mała czapka
hehe

:-) Dobry temat! A odnośnie COSMOPOLITAN to zawsze mnie fascynowało, że tematy typu \"Jak go poderwać?\" \"Jak go rozpalić?\" czy \"100 pozycji, które najbardziej kręcą facetów\" redagują kobiety :-))) To się nazywa dziennikarski obiektywizm:-) Tym bardziej w porównaniu np z \"męskim\" CKM-em, gdzie felietony do\"babskiego punktu widzenia\" jak sama nazwa wskazuje pisze kobieta ;-) Natomiast z takiego COSMO dowiafujemy się, że faceta najbardziej w życiu urzeka naożenie mu tak zwanego \"policyjnego\" pączka (czyli z dziurą w żrodku) na penisa! Serio - mój chłopak turlał się ze śmiechu, jak sobie poczytał, co go powinno \"doprowadzić do szaleństwa\" i \"rozpalić do nieprzytomności\" :-)))

przepraszam ale to prawda. takie gazety jakie czytelniczki. no moze troche probowano narzucic postmodernizmu. ale trza myslec. Polki i Polacy to mimo wszystko mądry Naród , ktory do pewnego momentu przyjmuje ale ma swoja historie i kulture 100letnia a wiec wielka wiec ma z czego czerpac by sie przed glupota jej zalewem z Zachodu bronic. :D nie mozna pozwalac by gazecina byla orkiestra ktora nam gra a my tanczymy w jej rytm. to oni maja tanczyc jak my gramy. ot co.

Gość kurde ale topik
Czytając ten inteligentny, dumny tytuł liczyłam na jakieś wartościowe obalanie prawdziwych stereotypów, a wy tu o urodzie aktorek pieprzycie jakieś swoje płytkie komentarze. O gustach sie nie dyskutuje! Też mi obalanie stereotypów. Phi...

prosze bardzo stereotyp , ze 13 to pechowy... prawdopodobnie srodowiska lewicowe zdominowaly wszelkie humanistyczne kierunki i historie oparly na Oswieceniu. wiec by 13 nie kojarzyla sie z objawieniami Fatimy stworzono machine by utrwalic stereotyp ze to pechowa 13 . bzdura. jak kotem czarnym.

Gość yaki
oooooo juz myslalem ze to ja jakis jeb..ty jestem denerwuje mnie jak o ludziach, ktorzy zagrali w jakiejs tandecie pisze sie gwiazda, celebrity, stawia sie ja za wzor i traktuje jak osmy cud swiata a rzadko kto ma cos ciekawego do powiedzenia wkur... mnie jakis debilny taniec z gwiazdami, kolorowe gazetki, szukanie sensacji na wzor zachodnich pisemek i mediow wkur.. mnie jak w jakichs durnych programach mowi sie gdzie kto byl i z kim dlaczego my to musimy tak debilnie i poslusznie nasladowac? kto to kur.. czyta, kto to oglada, kto w to wierzy?! kogo to interesuje? ktos musi, bo zewszad sie to wlewa i wszedzie to widac ja rozumiem, ze mozna miec kompleksy, nei zawsze sie wyglada tak jakby sie chcialo, ale co to kur.. za moda zeby sobie wciskac silikon w cialo, glodzic sie albo wymiotowac wszystko co sie zjadlo zeby miec durne 90-60-90 i 40pare kilogramow przeciez to jest chore rozumiem jakies ciezkie przypadki, wypadki, ale jak widze zdrowa ladna kobiete ktora robi sobie cos takiego to trace caly szacunek do niej a wszystko zaczyna sie od tych kolorowych pisemek, trendow, mody i wlasnei stereotypow bo to sa durne stereotypy uch, ulzylem sobie, przepraszam :D

A mnie to sie Kaska Cichopek nie podoba :o Uroda przecietna a na dodatek ta jej mdlaca slodycz i przesadna ukladnosc:O Albo nie ma dziewcze charakteru albo gra niewiniatko :O A btw to zgadzam sie z Musztarda...to nie sa stereotypy tylko pewne \"kanony\', ktore kreowane byly przez media masowe odkad te istnieja...Kiedys zachwycano sie Maylin Monroe- chcociaz ta tez ostro puszysta byla-kiedy indziej Raquel Welch(ladna kobietka)...alboz taka np. Twigy...Przyjemniejsze i bardziej pozyteczne byloby obalanie stereotypow zwiazanych z plcia albo narodowosciowych...

--> Mietek Wirażka { przepraszam ale to prawda. takie gazety jakie czytelniczki. no moze troche probowano narzucic postmodernizmu. } Sorry wg 3 definicji tego określenia nie wiem o co ci chidzi. I nie chcę wiedzieć(to tak na wszelki wypadek). Tu jedna z definicji. http://pl.wikipedia.org/wiki/Postmodernizm_%28filozofia%29 { ale trza myslec.}Fajne zaprzeczenie. :> { Polki i Polacy to mimo wszystko mądry Naród , ktory do pewnego momentu przyjmuje ale ma swoja historie i kulture 100letnia a wiec wielka wiec ma z czego czerpac by sie przed glupota jej zalewem z Zachodu bronic.} Oczywiście 100 lat to literówka ? Brakło zera. No i oczywiście głupi zachód... to też stereotyp, który powielasz a topik miał je obalać. :o

Gość ryży to wredny
obalcie ten stereotyp! :D

Gość hmmmmmmm.............
Ciekawy temat! Ja tylko moge swoja opinie wyrazic i powiedziec,ze mnie stereotypy nie ruszaja.Patrze na wszystko tak jak ja sama chce i stereotyp czy nie ja to mam gdzies.A Bratt Pit (nie wiem jak sie to pisze dokladmnie:P) no musze przyznac do najpiekniejszych nie nalezy (poza tym facet juz stary jest i nie wiem czym te wszystkie dziolchy sie zachwycaja).

Gość Pitt też jest ryży

15:13 pina kolada Chyba jednak temat mnie przerósł. Zaczęliście rozważać takie problemy. Ja chciałam tylko z ludźmi, którzy myślą podobnie jak ja, ponabijać się z tych wszystkich przystojniaczków. Tylko nie mówcie, że mam jakieś kompleksy. Nie, nie mam. Uważam, że jestem super laską, dlatego uważam, za niesprawiedliwe, że taki burak jak Przybylska zarabia tyle kasy, tylko dlatego, że taki jest stereotyp, że piękna... Więc proszę Cię zmien tytuł topicu albo załóż inny, bo jak napisała Musztarda juz na pierwszej stronie ze stereotypami nie ma on nic wspólnego :O

Akurat wedle pewnych sondaży czy ankiet Brad Pitt jest uznawany za przystojniaka i super sexownego faceta. I stąd ten symbob. Brad Pitt = przystojny mężczyzna. No bo przecież nie z nieba. A że komuś się on nie podoba - nie istotne. Normę tworzy większość. (A przy okazji - i wg mnie jest on nieprzyzwoicie przystojny) :P