Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropelka_

W co się ubrać?

Polecane posty

Gość Kropelka_

Dziewczyny doradźcie! W tym roku wychodzę za mąż. Bierzemy tylko ślub cywilny , od wielu lat jesteśmy już razem ( mieszkamy) no i mamy roczne dziecko. Będzie to przyjęcie , nie wesele. Nie wiem jak powinnam się ubrać , co wy byscie wybrały? Dodam że mam już 30 lat. Proszę o opinie :-)

Gość a po co ci ślub
?

Gość cywilny...
wiesz..tutaj to raczej wszystkie koscielny biorą, i dyskutuja o bialych sukniach. Z ciuchem na samego cywilanie pownni byc problemu, bo kazdy kolor pasuje (ni oprocz czarnego moze)

Gość Alexxxa
Ja widzialam dziewczynę w ślicznej białej sukience, takiej zwiewnej z kawałeczkami kolorowych nitek (nie wiem jak to wytłumaczyć). Suknia była kupiona w salonie z sukniami ślubnymi, ale była to zwyczajna sukienka, tyle że bardzo ładna i elegancka. Dziewczyny chodzą tez w kostiumach, ale raczej jasnego koloru - kremowy, brzoskwiniowy, seledynowy

a ja tak sobie mysle o kobiecie kolo 30 idacej do slubu cywilnego hm... i tak przychodzi mi na mysl cos takiego szerokie spodnie... nawet bardzo takie z szerokimi nogawkami od samej gory, do tego proponuje tunike, najlepiej z jakiegos zwiewnego materialu, moze byc nawet troszke przeswitujacaa pod nia jakas koronkowy topik... bedzie sexi, albo bardziej fantazyjna z roznymi marszczeniami czy podpieciami. kolor mozesz wybrac dowolny, delikatny roz, turkus, cos w bezu, ladnej zieleni... calosc powinnas uzupelnic koniecznie butam na wysokim obcasie jesli lubisz odrobine ekstrawagancji moze do tego jakis kapelusik?? albo wystarczymala wiazaneczka w odpowiednim kolorze takie rozwiazanie ma oczywiscie jeszcze jedne duzyyyyplus, ten stroj bedziesz mogla rozkompletowac i wykorzystac jeszcze nie raz poszczegolne jego czesci wszystkiego dobrego i prosze napisz co o tym myslisz

witaj kropelka my tez bierzemy tylko slub cywilny (nie mozemy koscielnego) ,tez mamy dziecko ale 3.5 letnie no i jak sie okazalo przedwczoraj nastepne w drodze.ale do cywilnego ide w bialej suknie,takiej jak do koscielnego,duzo par tak robi a a jak ty nie chcesz w bialej to moze jakas ecri ,napewno w jakiejs jasnej.to ze bierze sie slub cywilny wcale nie oznacza ze trzeba isc w garsonce albo jakims innym kompleciku tandetnym.zakladaj to co uwazasz za stosowne pozdrowionka

Gość a dlaczego
a dlaczego nie mozecie koscielnego? brak bierzmowania? przeciez to mozna nadrobic. Ja w przyszlym roku bede miec 30 lat i bioreslub koscielny. Nie mysle o czym ze mam iles latek wiec nie wypada mi isc w welonie i bialej sukni. Ide bo tak chce, zreszta wygladamy z narzeczonym na 22-23 lata ;)

Gość rapcapcap
a co cie obchodzi dlaczego nie biora koscielnego, to ich sprawa. to ze ty wziełas koscielny nie znaczy ze inni tez musza.

nie tylko brak bierzmowania jest powodem do wziecia tylko slubu cywilnego ale zgadzam sie z m_skolimska ze to nie jest niedzielny obiad i kazda z nas moze zaszalec w wyborze sukni

ja tez w tym roku biore cywilny i mam 28lat.... myslalam o sukiece z jakims zakiecikiem......i szpilki... cos w stylu sukienki \"koktailowej\"...tez nie bedzie narazie wesela...tylko koalcja w lokalu dla rodzicow rodzenstwa i swiadkow

Gość nie rozumiem tego
a pytam po prostu dlaczego. Jak ktos pisze ze nie moze to niech poda powody dlaczego. Przeciez mozna wszystko zalatwic jak sie chce ;) nie bralam jeszcze koscielnego, ale mam zamiar. Dla mnie slub cywilny nie wiele sie liczy.Ale to moje znadnie. Nie musiscie na mnie skalac jak furie. ;)

Gość nightrider
Powodów może być duzo, ja biore ślub cywilny bo mój narzeczony jest rozwiedziony. Sprawa o unieważnienie małżeństwa jest w toku, ale chcemy być razem więc bierzemy ślub cywilny. I tak naprawdę jest on dla nas ważniejszy niż każdy inny. Dlatego stroje też będą typowo ślubne:)

Gość nie bądź głupia
nie wychodź za mąż :-p

ten pomysl z szerokimi sppodniami rewelacja ostatni widzialam sliczny elegancki komplecik z takimi spodaniami wlasciewie byla to calosc ale rewelka w kolorze toffi idealny bylby ale i tak uwazama ze mozesz zalozyc wszystko co Ci sie spodoba ale uwazam ze raczej powinno byc na jasno teraz jest mnoswto slicznych delakatnyc sukienek w salonach slubnych ktore wcale nie sa jakies typowo slubne takie dopasowane elganckie i naprawde rewelacyjne sa ja bralam slub koscielny i mialam taka typowo slubna suknie welon i tak dalej ale tmte tez mi sie strasznie podobaja i gdybym brala cywilnyb to byloby w czym wybierac np http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/95?osCsid=d0c40a734d7fc463a144d1398108f7ef http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/105?osCsid=d0c40a734d7fc463a144d1398108f7ef http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/106?osCsid=d0c40a734d7fc463a144d1398108f7ef http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/93?osCsid=d0c40a734d7fc463a144d1398108f7ef http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/57?osCsid=d0c40a734d7fc463a144d1398108f7ef ta ostatnia w kolorze zlotym sliczna nawet ja mierzylam powodzenia i duzo duzo szczescia na nowej drodze zycia

Gość a co to jest typowa
suknie ślubna? baza na rusztowaniu? ja miałam cywilny z przekonania i ubrana byłam w jedwabną białą suknię bez stelaży - po tym było wesele na 40 osób do 7 nad ranem a w garsonkach i spodniach chodzę do pracy...

Gość a co to jest typowa
te suknie powyżej są ok

Gość Tymarkowa_kobietka
momika jest bardzo wiele sukienek ślicznych do 300-500 zł. a nie jak w twoich linkach po ok 3 tys. :O owszem sa piekne ale drogie:O

bedac na tym forum to sie mozna naczytac ze suknia slubna to powinna byc taka ze na kole i wogole now iec troche ten jezyk przejelam chyba zeby znowu nikt mi nie pisal ze jak mozna do slubu w takiej obcislej i wogole bo to ni ejest slubna wiec wolalam sie nie narazac znowu te suknie sa sliczne mnie sie podobaja bardzo ale do slubu powinno sie isc w czyms co sie nam samym podoba i mamy sie przede wszystkim czuc w tym wygodnie i wyjatkowo

oczywiscie to sa tylko przyklady bo takie znalazlam w necie taka suknie to mozna uszyc za male pieniadze ale przeciez na male saloniki tanie nie maja stron internetowych na ktorych beda pokazane suknie a mnie chodzilo o kroj a nie cene

Gość Tymarkowa_kobietka
aha no to tak:)