Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fauna

Imię Olimpia

Polecane posty

A ja znam Aleksandrę, na którą wszyscy mówią Sandra. Znam kilka osób, które Oliwię i Olgę zdrabniają na Olę, ale tylko w dzieciństwie. Olimpia- na pewno dziecka tym nie skrzywdzisz. Ja wolałabym być Olimpią, aniżeli Anią, Kasią czy teraz Julią.

dla zwierzat to ze tak sie przyjelo nie znaczy ze tak musi byc. Zdrobnienie Ola duzo bardziej pasuje do Olgi, Olimpi niz do Aleksandry. Powiedz mi gdzie w wyrazie Aleksandra masz litere o? ps na aleksandra mówi się alek albo olek i jest to ogolnie przyjete. to tak jak na agnieszke ludzie mówia aga choc to zdrobnienie od imienia agata :)

Ale na małą dziewczynkę ciężko wołać Olga, bo zbyt twardo brzmi.:)

Gość wy dla zwierząt
:D Jedna mądrzejsza od drugiej :D

Gość tak to juz jest
Po prostu przyjęło się, że na Aleksandrę mówimy Ola, bo w rzeczywistości, to imię powinno być inaczej zdrabniane. Ludzie różnie zdrabniają imiona. Ja znam Martynę, którą rodzice zdrabniają na Martę. Z Aleksandrą jest podobnie jak z Joanną. W słowie Joanna nie ma zdrobnienia "Asia", więc Joanna powinna być zdrabniana na: Joanka, ewentualnie Anna.

Gość wy dla zwierząt
pasuje- chyba w twoim ograniczonym nieco myśleniu. MaMani ty chyba trochę zakompleksiona jesteś. Nie masz racji a wszystkim wciskasz na siłę, że jest tak jak Tobie sie podoba. Trochę więcej dystansu do własnej osoby:)

Gość wy dla zwierząt
oj nie dziw się Kiwi79 - dla MaMani wszystko jest inaczej. Nawet Agata jest Agą:)

Wpisz sobie w google\'a, mądralińska. Ola to najczęściej wymieniane zdrobnienie od imienia Olimpia. Pojawiają się jeszcze Olinka, Olimpusia, jak zresztą napisałam kilka postów wcześniej, ale przecież TROLLOM nie chodzi o to, żeby czytać i merytorycznie dyskutować, a zamęt dla zasady wprowadzać. TROLL! Nie reagować!

Lilianna - piękne imię :-D zdrobnienia: Lila, Lileczka, Liluś, Lilianka (kiedyś kiedyś jak tańczyłam w pewnym zespole, zostałam przepisana do starszej grupy i instruktorka która miała z nami zajęcia wołała na mnie Lilianka, a któryś chłopak (oczywiście wtedy nie słyszał o imieniu Lilianna) usłyszał \"kijanka\" i przez jakiś czas byłam \"kijanką:-D ) ale nie cierpię jak ktoś woła na mnie Lidka albo Liliana ;-) Olimpia też mi się podoba, z tej racji, że mam koleżankę Mulatkę o takim imieniu i jest prześliczną dziewczyną :-) same dobre skojarzenia z tym imieniem :-)

Gość wy dla zwierząt
od razu troll- po prostu nie mogę patrzeć na głupote ludzką bez słowa. Ot co:) Dla mnie kalectwem jest nazywać dziecko proponowanymi imionami. A i rozum tez mamy po pto by go używać, jako ktoś ma za mało jest Google. Pozdrawiam oburzone:)

wy dla zwierzat wpisz sobie w te swoje ukochane google aga i agata i wyjdzie ci ze aga moze byc uzywane jako zdrobnienie od agata a nie tylko od agnieszka :P pozdrawiam i radze rozrożniac rozum od google bo widze ze ci się myli

Gość kudlata wiewiorka
znam Agnieszke która zdrabniaja Gusia znam dagmare które zdrabniaja gusia znam ALeksandre na która mowia Sandra i ALeksandre na która mowia OLga wiec to tylko nasza inewncja i upodobanie

Imie Olimpia podoba mi się :) Tylko problem z dobraniem do nazwiska Hehe co do zdrobnien to zawsze bawiło mnie Alaksander-Olek toz to Alek :P

Gość Sylwia997
moja siostra ma 10 lat i mam na imie Olga! sama wie,ze Olga to Olga, a nie zadna Ola! Olimpia?! jak mozna tak skrzywdzic dzieko dajac mu takie imie! wy dla zwierzat-takiego imienia nawet pies nie chcialby nosic!!!:)

a mnie sie Olimpia podoba, ma kolezanke i wcale sensacji nie budzi to imie, troche ciezko to zdrobnic, do 26 latki nie tzreba zdrabniac ale do dziecka pasowaloby, i faktycznie ona ma fajne pasujace nazwisko bradzo podoba mi sie Łucja :)) Liliana nie ale kolega ma córkę o imieniu Liwia i z początku nie umiałam się przyzwyczaić a teraz mi się podoba :D a co do tych sprzeczek to nie bede sie wypowiadac bo dla mnie Aleksandra to Ola, ale OLga tez może być Olą itd kwestia ogolnie przyjetego nazewnictwa w danym środowisku i tyle i wcale nie wydaje mi się by te imiona postarzały czy były nazbyt oryginalne, znacznie sa lepsze od Pameli, Kevina Braiana i Angeliny itd..

Gość nie potrzebuje - Olimpia
mam na ime Olimpia- i to jest fantastyczne !!!! Olly Olli , Olinka :) to dla tych uzaleznionych od zdrobnien, Olimpus dla wtajemniczonych:) dziekuje ci Tato:0 jedno jest pewne ... to imie otwiera drzwie... wiele drzwi... amelia ? aurelia... dla tych kojarzacych - nie jestem gruba i nie bylam i nie bede ..Ha ha to imie zobowiazuje !!! toz to sportowe imie :) raczej indywidualistka no i jednak boskie imie:) Zycze trafnej decyzji

Gość nie potrzebuje - Olimpia
dla czepialskich chodzi o drzwi oczywiscie pozdrawiam

Gość fajne imie olimpia
tez rozwazalam

Gość Olimpia się nazywam
też :D. Bardzo jestem z niego zadowolona. Chciałam też pogratulować kilku osobom umiejętności rozmawiania ze zwierzętami.

Gość Olimpka
Sama mam na imie Olimpia,kiedys byłam bardzo zała o to że tak mnie nazwali bo w szkole dzieci śmiały sie ze mnie a teraz mi to nie przeszkadza nawet zaczyna mi sie to podobać ;)

Gość Mysza.
Hmmm... chyba trochę odkopuję, jednak zaintrygowały mnie Wasze wypowiedzi na temat imienia chociażby Aurelia. Sama noszę takie imię ale nigdy nie spotkałam się z tak rozległymi skojarzeniami. "Aurelia kojarzy mi się z hurtownia papierniczą" Gdzie Ty tu widzisz hurtownię ? Za cholerę bym sobie tego nie skojarzyła z hurtownią a jeszcze do tego papierniczą. Kolejny przykład : 'a aurelia ze starą nauczycielką z pensji dla panienek , ze skłonnosciami lesbijskimi' Widzę wielką wyobraźnię masz. Ale serio, szacun ; d Skłonności lesbijskie... haha. A co znaczy 'starą nauczycielką z pensji dla panienek ' ? Pozdrawiam. :)

Gość Ala5
Olimpia to piękne imię! Mam koleżanke, która się tak nazywa - jest śliczna i bardzo mądra. Pozdrawiam ;)

Gość Olimpia jestem(: kocham to!
sylwia997

sylwia997

widać że z psami masz wiele wspólnego. Najlepiej dać dziecku imie bardzooo popularne. Nauczyciel woła a leci 6 uczniów o takim samym imieniu? hmm... Nie widze nic zlego w nadawaniu oryginalnych imion. W szkole dzieci moga sie śmiać z kolegów którzy maja popularne imiona TO ZALEŻY OD CZŁOWIEKA a nie od imienia!!!! Najczęściej dzieci przecież się smieja z imion do których pasuje obraźliwy rym! A jeszcze częściej z NAZWISKA! Oryginalne imie wyróżnia człowieka z tłumu... Moim zdaniem ludzie którzy są podobni do innych czy wolą stać w cieniu i się nie wyróżniać niestety ale NIC nie osiągną... Piękne imię dzieciątka to już ogromny + na drodze do jego sukcesu! :)