Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krecona_

.. MIEC KRECONE WLOSY ...

Polecane posty

Gość krecona_

CHCIALABYM MIEC KRECONE WLOSY.CZY SA JAKIES PLYNY,CZY INNEGO RODZAJU UZYWKI KTORE MOGA POWODOWAC ZE WLOS ZACZNIE SIE KRECIC? MOJE WLOSY NIE SA PROSTE.. MAJA LEKKIE FALE W NIEKTORYCH MIEJSCACH.. CZY DA SIE COS ZROBIC ABY ZACZELY SIE KRECIC? CZY JEDYNIE TRWALA ONDULACJA MOZE TO SPOWODOWAC??

Gość wyłącz capslocka

jesli są fale to możliwe ze gdy fryzjer dobrze Ci je zróżnicuje to zrobią się loki . płynów nie znam , szampony do kręconych raczej Ci nie pomogą.. może lokówki i papiloty? albo ta ondulacja..

Gość krecona_
o tej ondulacji juz mysle od jakiegos czasu - ale z tym wiaza sie konsekwencje - chemia potfornie niszczy wlosy.. a pozniej brzydko wyglada jak wlosy odrastaja.. odrosty sa proste a dalej krecone... hmmmmm.. no nie wiem.

I włosy koszmarnie wypadają przez spalone cebulki a w konsekwencji trzeba je ściąć na krótko zeby się zregenerowały...Nie radzę robić trwałej.Może zadbaj o ich nawilżenie wtedy włosy są spręzyste i sie kręcą.

Gość topolinkaxxxbebebebe
ja mam podobne wlosy ale po myciu na wilgotne wloski daje troche pianki wella i same sie kreca

Gość krecona_
topolinkaxxxbebebebe : tak robie tak samo... po umyciu wlosy same sie kreca.. uzywam i szamponu do kreconych wlosow i odzywki.. ale gdy je wysusze nie sa juz takie sprezyste jak na mokro, robie sie fale... co nie wyglada az tak ladnie..

To może ich nie susz?To im tylko szkodzi.Wysusza je.A gdy są suche to z loków robi się siano.Zostaw żby same wyschły.Po umyciu nałóż odżywke i pougniataj je trochę

Gość krecona_
hmm.. sprobuje - zobaczymy. a Czy znacie jakies dobre pianki wlansie do kreconych wlosow?

Z nivei do kręconych jest dobra.Ja też mam kręcone włoski:)Wcześnie to na przykład suszyłam suszarką i wgniatałam w nie piankę w tym samym czasie.Efekt był fajny:)Taka wielka szopa loków,ale tylko na jeden dzien bo potem oklapły i nie mogłam ich potem rozczesać.Takie był skołtunione.Teraz to ja mam fioła na ich punkcie.Nie susze ich,płukam zimną wodą,szampony ziołowe,maseczka z żółtka,olejku rycynowego i cytryny oraz maseczka VAX.Są długie,miękkie i lśniące no i przede wszystkim uwidocznił się ich skręt.Wystarczy dobrze nawilżyć i nie niszczyć ich środkami do stylizacji i suszarką

Gość krecona_
hm...Ja mam wlansie bardzo duzego fioła na punkcie moich wlosow.. mam je dosc dlugie (bo prawie do pasa) i mam ich bardzo duzo. takze stosuje roznego rodzaju maseczki itd. ale jeden szkopuł jest wlansie taki ze zamiast sie ładnie krecic one sie faluja.. ale ok. Kupie jutro jakas dobra pianke i wyprobuje. :)

W sumie to moje tez bardziej się faluję niż kręcą:)Wyglądają jak takie rozciągnięte loki.Ale to może dlatego,że są ciężkie(bo długie).Zastanawiam się czy jakbym je podcieła albo wycieniowała czy bardziej by się pokręciły.Chciałabym takie sprężynki:)Ale nie zamierzam ich obcinać,przynajmniej narazie

Gość ja mam bardzo kręcone włosy
ale nietypowe, bo nie sztywne i matowe, ale bardzo miękkie, lśniące, takie właśnie zdrowe. I powiem ci, ze żadne pianki nie pomagają włosom się kręcić. Żadne. Bo wszystkie wysuszają włosy. W ogóle produkty do stylizacji włosów, to porażka. Nie powinnas ich używać, jeżeli masz sztywne włosy. Za wszytskich produktów pianki właśnie najbradziej wysuszają włosy. Ja mam tylko jedna piankę Welli, niby bez alkoholu itd. Ale jak ją nałożę na wlosy, to zamiast ładnych loków, które mam normlanie robi mi się jakiś sfilcowany dred na głowie:o I własy mniej się kręca i zupełnie inaczej... Jeżlei chcesz czegoś używać, to tylko i wyłącznie preparaty naiwlżające do włosów. I to dobre, najlepiej profesjonalne. Bardzo dobra jest seria Matrix Curl Life. Kup sobie odżywkę i mleczko i zobaczysz, że od razu będziesz miała dużo lepsze włosy. Jeszcze odżywka Bonacure w sprayu Shwartzkopf jest bardzo dobra. W ogóle dobre, nawilżajace preparaty bardzo pomagają. I żadnych pianek, wosków, żeli i niepotrzebnej chemii. Tylko taka nawilżając;)

No wiadomo, że chemia jest zawsze. Ale niepotrzebnie nie niszczyć włosów. Delikatne szampony, dużo odżywek nawilżających, ale taki naprawdę dobrych i naprawdę nawilżajacych. Raz w tygodniu jakaś maska do włosów.

Poza tym krótsze zawsze się mocniej kręcą, zwłaszcza wycieniowane. Dłuższe sa cięższe, no i się prostują pod swoim ciężarem.

Ja już tak intensywnie to dbam o moje włoski od 7 miesięcy:)Nie stosuje żadnych środków do stylizacji ani nie susze i nie prostuje.Nawilzam je intensywnie.Ostatnio kupiłam VAX.I jest super:)

Gość krecona_
Tylko ze ja nie mam szorstkich i sztywnych wlosow.. Moje wlosy sa miekkie, nie sa wysuszone. staram sie je co jakis czas podcinac aby koncowki sie nie rozdwajaly itd.

Gość krecona_
aaaaaa.. i wlosy takze mam wycieniowane.. i to dosc mocno.. od dlugosci kolo ucha... stopniowo takie 4 warstwy dlugosci sa az do pasa.

No to nie wiem co ci jeszcze może pomóc.Fale też są ładne:)A jaki masz kolorek włosków?Ja mam takie....rudo-brązowe.Ponad miesiąc temu farbowałam je szamponem koloru rubinu.I teraz mam takie brązowe z refleksami:)

Gość krecona_
Ciemny braz wpadajacy w czern.

Gość słodko....
piekny jets taki wlansie kolor jakich masz....... ciemny braz.. ja juz farbowalam ze trzy razy wlosy i jeszcze ani razu nie wyszedł mi głeboki braz.. :) a co do kreconych wloskow.. probuj wlansie odzywek i tego typ, ja tak robie choć.. mam proste wlosy. ale wlansie po odzywkach moje wlosy sa bardziej puszyste i miekkie :dp

Gość ja polecam rozczesywanie
po myciu na mokro pozniej jak wyschna juz ich nie rozczesujecie mi wtedy wychodza takie loki francuskie, po rozczesami mam falowane w ogole mam maly problem, mam niewiele wlosow, i chcicalabym zeby byly dosyc puchate, krecone a jednoczesnie sie nie szopily... nie wiem jak to zrobic bo odzywki na tyle obciazaja wlosy ze owszem kreca sie ale jest ich wyraznie mniej z kolei jak nie uzywam odzywej to mam masakryczne siano nie do rozczesania:O uzywam gliss kura a wy?