Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NightExpress

Samookaleczanie

Polecane posty

Gość NightExpress

co o tym myślicie?

Gość NightExpress
ale nie każdy ją rozumie. Spotkałam ludzi, którzy po prostu dają, że problemu nie widzą. Co wg Was lepiej robić- udawać, że się nie widzi i czy pomagać? Takie osoby często niew idzą tego problemu, nie umieją inaczej sobie radzić.

Gość NightExpress
tia... te, które naprawdę mają problem, żyją wg zasady "ból duszy może zabić tylko ból ciała". Tylko, że to jest jak narkotyk- z czasem trzeba ciąć się coraz bardziej i coraz więcej, żeby zabić to, co się czuje i przez co się cierpi.

Gość fgggggggg
To jest zachowanie patologiczne i wymaga wizyty u psychiatry. Wysłać tam tę osobę - to jedyna po moc. I nie pieprz o "bólu duszy". To jest sposów rozładowywania uczuć negatywnych zwany autoagresją. Tyle. To jest zaburzenie osobowości i to się leczy.

Gość NightExpress
do ---> fgggggggg Poczytaj sobie o autoagresji, to zrozumiesz, czym jest ból duszy. Ja sama przez to przechodzę i wiem, co to znaczy. Nie będę opisywac, bo nie zrozumie tego nikt, kto tego nie przeżył.

Gość NightExpress
Czy tutaj wszyscy tylko o seksie rozmawiają??? Zniżyliśmy się aż do takiego poziomu?

Gość NightExpress
nikt tu nie mówi, że to jest hobby, ale masz rację.

Gość okaleczam sobie muzg
codziennie idac do pracy

Gość NightExpress
A Ty w rzeźni pracujesz?

Gość NajtSekspres
a ja jestem rzeźnikiem wędliniarzem :D

Gość NightExpress
Gratuluję zawodu:) Nie jestem jakąś osobą, która lubi się kłóćić, ale proszę nie przekręcać mojego nicka, bo czuję się urażona (to jest oryginalne imię tegorocznego Derbisty)

Gość bebi
Hello ! Widzialam w programie ,ze samookaleczanie jest wolaniem o pomoc ! Cierpienie fizyczne robi pewna ulge cierpieniu psychicznemu... Osoba nieszczesliwa robi to aby przezyc. Jest to jednak wazny sygnal, ze trzeba pilnie isc do psychologa , bo to tylko on moze pomoc odkryc zrodla skad sie to wywodzi w psychice, w przejciach rodzinnych, etc.. Samemu raczej sobie pomoc nie mozna , trzeba szybko isc do psychologa. Pozdrowienia i trzymaj sie dzielnie - z tego da sie wyjsc !

Gość NightExpress
oby, oby

Gość ja sie kalecze
i rzeczywiście nikt kto tego nie przeżył nie zrozumie co czuje osoba która sie kaleczy. Odkąd pamiętam, już w dzieciństwie, przy jakiś niepowodzeniach czy w stresie zadawałam sobie ból- kopałam w ściane, uderzałam w coś głową, dotykałam gorących przedmiotów. Jako nastolatka zaczęłam sie ciąć i przypalać, robiłam to zarówno kiedy miałam doła jak i kiedy byłam szczęśliwa. Ból jest moim narkotykiem, czymś co zawsze wypełniało moje życie i okazało się najwierniejszym przyjacielem, obecnym w chwilach szczęścia i rozpaczy :-( jeśli masz jakieś pytania to pytaj :-) chętnie na wszystkie odpowiem

znajsz sobie dominujacego faceta! ktory bedzie cie karal za kazde przewininienie i nie bedziesz musiala sie juz oka;eczac sama!

Autorze,nie wiem czy zauwazyles/las ale to jest wlasnie forum erotyczne wiec chyba pomyliles sie troche.A niby o czym mamy tu rozmawiac,o poprzednim odcinku teletubisiow?Czizys,idz na jakies forum zwiazane z tematem.Pozdrawiam gorąco.

Gość NightExpress
bdsm---> dominujący facet nie ma tu nic do rzeczy, to nie ta bajka. Masochizm i autoagresja to dwie zupełnie różne rzeczy. Drogi szeryfie ---> byłam na wielu takich forum związanych z tematem i większość jest po prostu denna, dlatego postanowiłam zapytać tutaj, bo widzę, że tu non stop ktoś siedzi. Poza tym nie tylko ja dałam inny niż seks temat. Przekonaj się.

Gość arnott
Jakbym spotkał kobietę, która sie okalecza, to starałbym się po prostu ja przytulić i zapytac, co ja tak boli, że musi ten ból wywoływać. Może bym jakos pomogł...Czasem pomoże szczerośc, czasem pocałunek, anbo dobra rada... Facet(40)

Dla mnie to wyjątkowo szczeniackie zachowanie małoletnich gotek.Sama przez to przechodziłam mając 14 lat , też wmawiałam sobie że ból z duszy przelewam na ciało i inne tego typu brednie.Tak naprawdę to chyba chciałam na siebie zwrócić uwagę innych. Wśród małolatek jest to dość popularne , wiele moich koleżanek się cięło i przez to niektórzy czuli wobec nich respekt. W sumie to nadal nie wiem czemu to robiłam ale to była okropna głupota której się wstydzę.Robiłam to z powodu pierwszej nieodwzajemnionej miłości a później .... wyrosłam ;)

Gość tak..tak..tak
przeciesz tu chodzi o to ze nie mozesz opanowac kontrolowac otoczenia siebie ale mozesz kontrolowac bol i to daje ci poczucie bezpieczenstwa sily

Gość to tylko jaaaaa
Ja się tnę już koło 5 lat, zawsze uważam by było płytko, aby nie było dużych blizn. Nie uważam, że to szczeniackie zachowanie. W moim przypadku raczej wstydziłam się tego co robię niż chwaliłam się innym. Wiem, że to chore, staram się powstrzymywać, inaczej odreagowywać, ale to trudne. Szczera rozmowa bardzo potrafi takim ludziom pomoc, nie udawajcie że nie widzicie blizn na rękach...

Gość tak..tak..tak
a wiesz chcociasz dlaczego to robilas

Gość tak..tak..tak
dokladniej co czulas co ci to dawalo

Gość to tylko jaaaaa
Co mi to dawało? Na pewno uczucie, że wszystkie złe uczucia odchodzą, pewną ulgę, uspokojenie, wyciszenie. Często też w ten sposób siebie karałam za coś, kiedy sie pocięłam czułam, że moje winy są tak jakby odkupione, że sprawa załatwiona i natrętne myśli o tym co głupiego zrobiłam mogą odejść. W pewien sposób też mnie to ekscytowało, kiedy widziałam spływającą krew czułam się po prostu lepiej, weselej, uwielbiałam na to patrzeć.