Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam.....

MŁODZI!!! czy jest ktoś kto chce zostać w Polsce?

Polecane posty

czy wszyscy chcą wyjechać.ja też się nad tym zastanawiam. czy miał ktoś sytuację,że chciał wyjechać,ale dostał w Polsce dobrą pracę? może nawet zgodną z kierunkiem studiów???

pomóżcie. nie ma żadnych ludzi,którzy wolą Polskę niż zagranicę?

ja chętnie wyjadę, zresztą za granicą mam już siostrę i tatę. Po szkole dołączę do nich z mamą:)

Gość trefniś amator
jak mi dają 3tys na łapke i ceny nie będą z UK a wszystko do tego zmierza (prócz wypłaty) to moge zostać.

moja koleżanka chciała wlasnie wyjechac do USA, ale znalazla ogloszenie w gazecie, wyslala cv i od poniedzialku zaczyna prace w polsce

ma ktos jakies pozytywne przyklady? tzn.ze w polsce tez mozna robic kariere

Gość tu jest tragicznie
mam 27 lat od 5 lat zarabiam ok. 700 zl teraz dostalam 200 zl podwyzki - smiechu warte........pracuje po nocach zeby dorobic..... I jak tu zyc? ludzie....... A oni sie tylko kloca w tym Sejmie i teczek szukaja, a w dupie mam to wszystko, chce egzystencji na poziomie....

Gość trefniś amator
pracować w PL można ale zarabiać? A o emeryturze nie wspomne nie chce sie zastanawiać czy za moją emeryturę kupie ziemniaka na obiad czy 1 tabletkę bo na więcej nie będzie mnie stać a tak w ogóle to jeśli sie ma emeryturę z ZUS to sie można zastanawiać czy będzie się ją w ogóle miało bo na 2050 jest przewidziany krach zusu tyle emerytów co pracujących oczywiscie jeśli emigracja sie nie nasili :O

Gość w dobie kaczorów
nie chce sie myslec o pracy w tym ciemnogrodzie

nie zaryzykowal nikt zeby ubiegac sie o dobra prace? podobno niektorzy setki cv wysylaja?

Gość trefniś amator
Jeszcze żeby coś sie działo ale jak ktoś już wspomniał w dobie kaczorów wszelkie nieudolności władzy są zasłaniane tarczą w postaci IPN jak nie umią dojść do porządnej ustawy albo chcą wepchnąć gdzieś swoich ludi to zawsze na kogoś wyciągną papiery już sie tym rzygać chce.

Gość ale optymizm
z was bije.do roboty! panstwo placi za wasze studia,a wy macie to w dupie!!!

Gość trefniś amator
to że państwo mi płaci za studia odbija sobie w mgnieniu oka bo zabiera mi prawie wszystko co zarobie gdyby wszystkie podatki policzyć to nie wiem czy na siebie robie 3 dni w miesiącu.

Gość moglabym zostac
ale w tym kraju jest klimat ciaglej nienawisci. politycy zamiast szukac ulatwien dla mlodych ludzi,to szukaja tematow zastepczych typu aborcja czy lustracja. niedlugo beda przedszkolakow lustrowac albo znajda kogos innego,kogo mozna nienawidziec:-(

Gość trefniś amator
a jeszcze komu płaci za studia? Jeśli pójde na studia to zaoczne nie ma o czym gadać .

Gość stary zgred
tak,najlepiej usiasc i zaplakac. a moze wziac sprawy w swoje rece???

Gość trefniś amator
No właśnie większość "bierze" i wyjeżdża. Ale to że wyjeżdżają też sie nie podoba i próbuje się ich ograbić jak tylko można np podwójnymi podatkami, z iloma krajami mamy umowy dotyczące podwójnego opodatkowania?

Gość stary zgred
wiecie,ile kosztuja studia medyczne? w glowie sie nie miesci.a lekarze ledwo dyplom odbiora.to fruuu za granice, eh..

Gość teraz juz nie ma
podwojnego opodatkowania np.z wielka brytania

Gość trefniś amator
UK to jedyny kraj gdzie można wyjechać? A co do lekarzy to sie im nie dziwie bo na Białorusi mają większa pensje.

a moze polacy tak sie do zrzedzenia przyzwyczaili,ze nie chca zauwazyc,ze sytuacjha na rynku pracy sie poprawila.firmy maja problem ze znalezieniem pracownikow.nawet wymagania obnizaja

Gość trefniś amator
wymagania obniżają to prawda ale płac nie podnoszą a o płace biega najbardziej.

place tez podnosza,bo jest rywalizacja o pracownika, zwlaszcza takiego po studiach, specjaliste

Gość trefniś amator
specem to sie jest gdy sie ma praktykę .

ja bym chciala tu zostac,bo nie chce za rodzina tesknic i przyjaciolmi. raz bylam w UK i nie za bardzo mi sie podobalo.tam tez jest rywalizacja i polakow za bardzo nie lubia:-(

a Ty czym sie zajmujesz,trefniś?

Gość trefniś amator
informatyk

nie wiem,co zrobie. nie lubie kaczorow i rydzyklandu,ale to przynajmniej moj kraj,tu jestem u siebie,choc coraz bardziej obco sie czuje

to pewnie nie martwisz sie o prace:-) ja jestem na piatym roku politologii, wiec mam gorzej

Gość hmmmmmmm.............
Ja wyjezdzac nie chce i raczej nie wyjade ale to co sie dzieje w naszym kraju to przechodzi wszelkie granice: - nieudolny rzad a raczej ludzie ktorzy w nim sa - chca aby poziom byl taki jak w calej uni,ok i zaczynamy im w tym dorownywac ale oczywiscie w we wszystkim tylkno nie w placy I mozna by tego jeszcze sporo wymienic ale po co? Ja stad na stale nie wyjade, bo ja sie tu urodzilam, ja mam tu rodzine i ja kocham moj maly kraj!