Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam.....

MŁODZI!!! czy jest ktoś kto chce zostać w Polsce?

Polecane posty

Gość hmmmmmmm.............
Ja zaprotestuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja im dam wszystkim popalic.....:P A takim najwiekszym powodem dla ktorego nie chce wyjechac do roboty za granice jest to,ze moja duma mi nie pozwala. Nie dam sobie jakiemus angolowi zadzic soba,zeby czasem satysfakcji nie mial.............

Gość polskie spoleczenstwo
i o to chodzi:-)

Chodzi o to zeby ludzie mlodzi zaczeli w koncu wierzyc w swoje mozliwosc i nie poddawali sie temu co im narzucaja,zeby zaczeli dzialac a nie tylko marudzic.Ja juz to wprowadzamw zycie!

ja mam dopiero 16 lat, uczę się 3 języków , angielski już na poziomie zaawansowanym i nic mnie tu nie trzyma... na studia za granicę... mądrze ktoś powiedział.. w Sejmie nie robią poprstu nic.. jedna z gorszych polityk w Europie, a najbogatsi politycy... sam pan Balerowicz zarabia 400 tys złoty miesięcznie, za co ? no za co ? a ludzie po 700 zł z wyższym wykształceniem pracują... ehh dużoby tu gadać, a po co jak to i tak się szybko nie zmieni.. Więc Adios POLSKO :)

a żeby podbijać rząd to tutaj tylko wystarczy traktorem na ulicę wyjechać i dużo szumu narobic :)) ahh.. --- Tak na marginesie to po co my młodzi mamy się brać za to żeby polskę naprawiać, za co siedzi w Sejmie ponad 600 polityków ? To oni niech się wezmą, jak zobaczą ile osób wyjeżdża to się może wkońcu wezmą żeby tego uniknąć!! i niech nikt nie mówi, żeby samemu się brać za to . ---

a kiedyś mnie rozśmieszył tekst Kaczyńskiego : W ostatnich dwóch latach polskie bezrobocie spadło.. a za jakieś 2 minuty : ponad 2 mln polaków wyjechało zagranice :) haha - nie no ja jużGo lubię :)

foiss --> to ja ci dziweczyno i tak wspolczuje bo jak na razie to jestes pod rzadami tego nieuka Giertycha,ktory chyba takim jak tobie chcial te lekcje patriotyzmu zorganizowac...Ale nie wazne masz prawo do wlasnego zdania,smutne tylko,ze nie masz takich wartosci i nie cenisz sobie wogole tego kraju.... Mam nadzieje tylko,ze jak juz bedziesz mogla uczestniczyc w wyborach to sie zastanowisz nad tym co bedzie lepsze dla tej mlodziezy co zostanie a nie dla ciebie!

Gość tylko nie wierzcie mediom
placza ze nie ma rak do pracy (ciekawe ile im placa byznesmeny zeby tak pisali) placza ze w budownictwie kokosy sie zarabia a nikt nie chce pracowac :) Nie dajcie sie omamic klamstwom...nie tak niestety wyglada sytuacja na rynku pracy...nawet wsrod zawodow na ktore jest zapotrzebowanie place sa smiesznie niskie w porownaniu z zagranica.

chce wyjechać. nie wiem jak na tym wyjdę, ale chcę zaryzykować. w polsce nie widzę dla siebie perspektyw rozwoju po studiach.

wlasnie mlodzi sa po to,zeby cos naprawic,bo na tych idiotow w sejmie nie ma co liczyc. jak przyjda nastepne wybory to glosujmy na mlodych,ale nie pisuarow i wszechpolakow!

ja zawsze w wyborach glosuje na mlodych,ale potrzeba wiecej glosow. zastanawia mnie to,dlaczego nawet studenci olewaja wybory. mlodzi! to nasz kraj,nie dajmy sie ustawiac.przeciez tym pisuarom o to chodzi,zeby mlodzi i inteligentni powyjezdzali,bo wtedy reszta na nich zaglosuje:-(

Gość stary zgred
młodzi to lenie i tyle...

Gość ale zauwazyliscie ze
nasi politycy w ogole tego tematu nie poruszaja - tj. tematu zarobkow? w ogole, kompletnie nic....od lat tylko kloca sie i mydla oczy aferami teczkowymi albo seksualnymi. Odciagaja uwage od tych najwazniejszych spraw.

Gość a ja zostaje
i to nie z sentymentu, patiotyzmy, czy aby coś tu zmnienić- no chyba, ze przy okazji ;) do tego zniechęcili mnie własnie politycy zostaje z prozaicznych powodów..... uważam po prostu, że najłatwiej jest coś osiągnąć w warunkach gospodarki rozwijającej się..... na zachodzie, wszystkie branże poobstawiane, konkurencja, że ho ho- a w Polsce, jest jeszcze sporo "wolnego" miejsca..... a polityczny burdel mało mnie obchodzi- nigdy nic dobrego dla zwykłych ludzi nie zrolili- tylko wzrost podatków i kontrole z każdej strony- niech się się więc między sobą pozagryzają- tak jest najbezpieczniej ;)

... a co kraj to człowiek, że mam siędo niego przywiązywać ?

Ja zostaje, nie ma dla mnie innego miejsca, gdzie moglabym sie rozwijac zawodowo tak jak tu:)

Gość four
ja wole zostac bo nie wiem co sie dzieje calkiem co sie dzieje za granica ale jak bedzie moment to moze

Gość jak ktos nie ma perspektyw
to niech wyjezdza, przekona sie jak egzystuje sie na obczyznie. a w pl nic sie nie dzieje i nie jest to wina pracodawcow, bo to nie oni wymyslaja podatki tylko te jelopy na stolkach :P ludzie sa slepi, ehhhhhhhhhhhh...