Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Parma

płukanka do włosów blond

Polecane posty

Hej:) Slyszalam, ze jest jakas plukanka do wlosow blond, ktora powoduje, ze wlosy nie sa zolte, tylko robia sie takie lsniace, srebrzyste. Zalezy mi na tym bardzo, bo nawet jak pojde do porzadnego fryzjera i zrobi mi ladne pasemka, t i tak po jakims czasie robia sie zoltawe. Czy ktos wie jak sie ta plukanka nazywa, gdzie ja mozna kupic i ile kosztuje?? Z gory dziekuje za wszelkie informacje

Gość to chyba wella
ale to nie jest typowa plukanka tylko szampon

Gość tez uzywam
kup zwykla polska fioletowa plukanke, jest nie droga i rozpuszcza sie ja w wodzie do ostatniego plukania...dostaniesz w prawie kazdej drogerii

fioletowej nie kupuj-efekt końcowy fatalny i sztuczny polecam srebrną płukanke-można zakupic na allegro

jaka znowu płukanka... takie płukanki to są dla starych babek, ja sobie kupiłam z Rossmana ( firmy rossman) szampon : Silver Shampoo w takiej fioletowej butelce za 5,99 zł i jest rewelacyjny , gdzie tu się bawić z jakimiś płukankami

Gość tofik hehe
ja kupilam w rosmanie plukanke srebrna w takiej szkalenj buteleczce;p na opakowaniu pisalo 2-3 nakretki na 2 litry wody, to tak wlalam i mialam po tym rozowe wlosy!!!!!!!!!! ale szybko wzielam za szapom i z 15 razy pod rzad mylam glowe az to zeszlo, wiec nastepnym razem dodalam pare kropel, ze woda byla ledwo co zabarwiona, i pomoglo:) wlosy wreszcie nie sa zolte, maja lekki srebrny odcien. super:)

Gość czy to
czy to prawda, ze gencjana pociemnia ciemny blond, a rozjasnia zolty blond?

Gość A ja mam małe pytanie
A na brazowe koncowki tez pomaga? daje to cos? Jestem ciemna blondynka :D Mam blond odrosty na 5cm a koncowki ciemno ciemno brazowe..i chce je rozjasnic!! Wiecie moze jak?????? czy to pomoze?

potwierdzam że płukanka srebrna w szklanej buteleczce jest fajna, ma sie po nim taki fajny popielaty blond

Pytanie- czy ta srebrna plukanka dziala na naturalny kolor wlosow bardzo ciemny blond, czy tylko na jasny (farbowany) ?

Potwierdzam że srebrna płukanka z Rossmana jest świetna, ja mam naturalny średnio-ciemny blond włosów a płukanka nadaje fajny popielato-srebrzysty odcień :) (Pewnie zwykły fiolet działa na tej samej zasadzie) tylko radze uważać z proporcjami ;P Ja używam pół zakrętki na 1l. wody. średnio raz w tygodniu. Pozdrawiam.

Gość Lauruniaaaa
Ja kupuje szampon do włosów blond z welli,nadaje on platynowy kolor i niesamowity blask.Kupuje tez maseczki wszytko w kolorze fioletowym.Z matrixa za około 60 zł w salonach fryzjerskich i z avonu okoo 20 zł tylko że one są bardzo żadko dostepne w katalogu, ja znalazłąm teraz w ofercie netto...no i na opakowaniu nie pisze ze jest fioletowa nawet na obrazku ma biały kolor, ale jets to rozświetlająca maseczka do włósów blond.Pollecam te dwa produkty no i oczywiscie szamponik...taki komplecik sprawi że włosy będą naprawde lśniące i platynowe :) pozdrawiam

Ja używam raz na 3 tygodnie szamponetki koloru platynowy blond i mam spokój z płukankami. Pozatym t z Rossmana ( Delia chyba) wysysza trochę włosy. Polecam natomiast w sklepach fryzjerskich Florillum(chyba tak sięnazywa - kosztuje ok 10 zł) poleca ją moja fryzjerka:)

I co, nikt juz nie plucze wlosow, wszyscy maja naturalnie piekne? ;)

Gość a ja mam pytanko
czy takich płukanek mozna uzywać do włosów blond niefarbowanych? Czy tylko nadają sie do tych farbowanych? I to samo dotyczy szamponów. Mam naturalne włosy jasny blond, ale własnie z odcieniem żółtawym. Chciałabym zeby były bardziej popielate, ale boję sie, ze sobie coś zepsuję takimi płukankami i juz nie da sie "naprawić" . Pomóżcie :)

na pewno nie zblizaj sie do wody utlenionej. I to tyle co ja wiem.

Gość Nieznajoma788
Ja osobiscie juz nigdy nie skorzystam z płukanki srebrnej.tez mam włoski rozjaśnione ale po umyciu płukanką zrobiły sie matowe a nawet zielone...NIKOMU NIE POLECAM!!!!!!!!!!!

Gość wiki6
a ja kupilam wczoraj szampon loreal profesional do wlosow blond cena 45 w salonie fryzjerskim i juz wiem ze bede go uzywala dlugo bo jestem zadowolona z efektu

Gość roxierox
DZiewczyny a co jezeli wyszły mi fioletowe włosy bo przedobrzylam? mylam je juz tyle razy a one dalej fioletowe ! a jak bym polozyla na nie farbe zeszlo by? PRosze o odp! :(

Gość angels
Ej jakie są dobre płukanki do włosów? Takie zeby sie je robiło jak pasemka a nie...ze szampon!:)

Gość Dzelka
a jeżeli mam balejage i umyję to płukanką to nie stanie mi sie nic z ta czescia ciemnych pasemek?

Gość delmonico
Raczej nic Ci się nie stanie. Ja mam pasemka jasne blond/z naturalnymi ciemnobrązowymi. Używam takiej płukanki, nazywa się srebrzyk - kosztowała 6 zł i jestem z niej zadowolona.

Gość zielona25
Cześć Wam Kobietki. Ja mam pasemka blond i używam szamponu z JOANNY do włosów siwych i pasemek blond i jest bardzo dobry. To szara butelka w cenie 6.50 do 7.50zł. a szampon jest niebieski czy nawet fiolet ciemny i go używam do mycia już przez pół roku i jest naprawde dobry. Polecam!

Gość artemidi
Nom jest plukanka srebrna firmy dalia - kupilam w rossmanie za 6zl.. na poczatku za duzo razy plukalam i wyszly mi fioletowe wlosy - po pierwszym myciu glowy odcien zszedl i pozostaly ladne biale pasemka. Polecam ;)

Gość kahlan85
Witam, mam pytanie odnośnie szamponu. Od lat robię jasne pasemka i w tym momencie mam 5 cm odrost mojego średniego blondu. Czy jak będę używała takiego szamponu to on pokryje odrosty i będę mogła wreszcie zrezygnować z farbowania?

Gość liberal girl
KEISHA - JAKIEJ FIRMY TA SZAMPONETKA? też walczę o "naturalnie piękny i lsniący" blond :)

Cześć! Jak to dobrze, że piszecie na ten temat. Właśnie wróciłam od mojej fryzjerki(byłej fryzjerki) - miały być pasemka bląd, a okazało się, że cała głowa jest biała. Poradźcie mi czy mogę płukanką coś naprawić? Czy uda mi się chociaż troszeczkę zatuszować ten kolor? Proszę o szybką odpowiedź , bo jutro trzeba iść do pracy. Ratunku!!!!!!!!!!

Gość AgaMaga
na białe włoski radze ci farbe blond aby stonować nico kolor jeżeli nie pasuje ci biały...