Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ranking smutów

Najsmutniejsza piosenka w historii.

Polecane posty

Gość satanistyczny mistrz wojny
Suicide is painless- w wykonaniu Marilyna Mansona Die alive- Tarja Turunen

Gość ookami
no więc tak... Zacznijmy od tego, że smutna piosenka wywołuje u nas emocje i uczucia typu smutek, żal, zrozpaczenie itp. słuchając piosenki które podaliście nie jestem pewny czy zastanowiliście się czy one wpływają tak na was. Ale mogę też powiedziec, że piosenki nie muszą byc smutne gdy się ich słucha, ale mogą by też smutne gdy patrzymy na sytuację (np. w filmach) w czasie ich słuchania. oczywiście każdy ma inny gust tak jak to napisała rycheza lotaryńska (pierwsza strona) całkowicie się z nią zgadzam. wracając do tematu poradziłbym sadness and sorrow i kilka piosenek bryana adamsa: -Brothers Under The Sun -Dont Let Go -Here I Am -I Will Always return -Nothing Ive Ever Known -Sound The Bugle -You Cant Take Me -This Is Where I Belong -(Everything I Do) I Do It For You znam takich smutnych piosenek bardzo dużo, ale myślę, że to wystarczy Thank's Goodbay

Gość 2893745893
Jest ich sporo (wszystkie pewnie na youtube, gdyby ktoś chciał posłuchać kwintesencji smutku) :) Nine Inch Nails - Hurt Einstürzende Neubauten - Sabrina Soyka - Kiedy jesteś taka bliska Simon and Garfunkel - Song of Silence Dust in the Wind Anathema, album The judgement Paulina Lenda - Ready for Love (wersja oryginalna ani inne covery nie powalają) Nancy Sinatra - Bang Bang Moby - Why does my heart feel so bad Metallica - Nothing Else Matters Julee Cruise - Questions in the world of blue (Twin Peaks) Bon Jovi - Wild is the Wind

Gość 23957402958
H-Blockx - Little Girl The White Stripes - JOLENE !!! Polecam Timbaland - Apologize Tenacious D - Dude, I really miss you !!! Polecam Posłuchajcie sobie i dajcie znać :)

dla mnie NAJsmutniejszą piosenką na świecie jest piosenka Alice in Chains - Nutshell. naprawdę, można przy niej umrzeć. dodatkowo jeszcze Red Hot Chili Peppers - Don\'t Forget Me, najsmutniejsza kiedy w grę wchodzą problemy w związku i Elliott Smith - Between The Bars. moje 3 perły.

dodałabym jeszcze Anathema - One Last Goodbye, Pearl Jam - Black, John Mayer - Slow Dancing In a Burning Room, Placebo - Without You I'm Nothing i Careless Whisper ale w wykonaniu zespołu Seether. kocham każdą z tych piosenek.

Gość kynio
Najsmutniejsze piosenki jakie w życiu słyszałem to: Mary Mcowell - may it be Sarah Mclachlan - angel Lamb - Gabriel

Gość kingaaaaaaaa55555
'krakow' myslovitz, depresja murowana, 'say say say' paul mccartneyi jackson , wzruszajaca

uwielbiam Faith no more-easy , 2Pac -dear mama, creed -With arms wide open,kryśka prońko-jesteś lekiem na całe zło i oczywiście Whitesnake it this love,Marillion-Jigsaw,Pride & Glory -Sweet jesus,Pink floyd-Hey you...

bezwątpienia piosenka Igi Porady "mały książe i róża" 1 Kiedyś nie wiadomo skąd, Ze wschodem słońca, Przybyłam tu. Zanim spotkałam Cię, Stroiłam się, Dobierałam strój. Abyś, gdy Gdy mnie tylko poznasz, Cały mi się oddał, Już wtedy potrzebowałam Cię. Abyś mnie ochronił, Bo tylko w Twojej dłoni Znaleźć mogłam ciepło, aby kwitnąć tak Dla Ciebie I tylko Twoją być. 2 I pamiętam, że gdy tamtego dnia Zbudziłam się, A obok byłeś Ty Wstydziłam Się, Było głupio mi. A dziś sama nie rozumiem, Jak przez własną dumę Mogłam Ciebie zranić I przepraszam za to, że Za to, że kłamałam, Za to, że krzywdziłam I dziś już nie ważne, że kochałam, Że byłeś dla mnie wszystkim, w co wierzyłam. Spokojnie odejdź już, Spokojnie zostaw mnie, Zostaw mnie samą, Bo na to zasłużyłam. Idź i bądź szczęśliwy, Szczęśliwy bądź, Jak gdyby, Kiedyś coś złego działo się To wróć, będę czekać. Przepraszam za to wszystko, Nie umiałam inaczej. Proszę odejdź już, Nie chcę byś widział, jak płaczę A gdy będziesz daleko, O jedno tylko proszę, Pamiętaj patrząc w gwiazdy, Że kocham Cię

Jest wiele utworów , które mnie poruszyły,ale zdecydowanie najbardziej 'tears in heaven" Erica Claptona. Napisał ją po tragicznej śmierci swojego synka, który wypadł z balkonu. Piosenka aż chwyta za serca , staram się rzadko jej słuchać

Gość Gatto Nero
"Gloomy Sunday" - nie pamiętam kto napisał.

Gość anuśka1966
Piosenka Maanamu - Ty, tęsknota - wiersz Mirona Białoszewskiego pod tym samym tytułem. Przejmująca i wzruszająca do głębi. Jeden z najpiękniejszych i najsmutniejszych (ponieważ opowiadających o miłości niespełnionej) utworów o uczuciu. Kto jeszcze słucha Maanamu?

Gość gmklfg
Def Leppard - White Lightning Iron Maiden - The Longest Day Judas Priest - płyta Nostradamus ma takie kawałki smutne ale piękne, polecam szczerze!

Gość eksy
ira - bezsenni

Gość hhhhhhh
celine dion - fly

Gość kac po winie
moim skromnym zdaniem: perfect day by lou reed a z polskich najbardziej z nim bedziesz szczesliwsza sdm'u

Gość Romyus
Mago De Oz - Strange World