Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

M-A-L-U-U-U-T-KA

i po co to całe dążenie do szczupłej sylwetki?

Polecane posty

Postanowilam podzielić sie z wami swoimi spostrzeżeniami i wnioskami do jakich doszłam po wczorajszej studniówce. Wiadomo, przy takich okazjach zawsze patrzymy na wygląd wszystkich dziewczyn. jestesmy wtedy tak spostrzegawcze ze nic sie nie ukryje przed naszym wzrokiem. Bardzo uderzył mnie wygląd jednej z dziewczyn. Twarz-owszem, ładniutka, jednak figura...bez komentarza. dziewczyna jest wysoka i tak chuda, jakby miala początki anoreksji (moze z resztą ma...). Wiecie jak wygląda taka osoba: płaska , kwadratowa pupa, biust nawet nie wielkosci mandarynek...jak nic figura modelki...i powiedzcie mi, czy takie cos jest ładne? ja osobiscie nie chcialabym tak wyglądac. nie pisze tego dlatego ze jej zazdroszcze i jestem jakas gruba, bo tak nie jest(sama jestem chuda ale bez przesady). po prostu nie rozumiem slepej pogoni za szczupłą sylwetka, katowania sie dietami zeby wyglądac jak modelka. taka figura wcale nie jest kobieca. zupelnie inne wrazenie zrobila na mnie kolezanka z klasy. ma ładną twarz(jak hinduska) i ma normalną wagę-ani za chuda ani za gruba. w dodatku ma piękne kobiece kształty, sama chcailabym takie miec. Napisalam to dlatego, zeby uswiadomic niektorym dziewczynom, ze kształtne cialko jest o wiele ładniejsze i napewno bardziej ponętne niz sam szkielet. pewnie zaraz znajdą sie jakies \"modelki\" ktore zaczną na mnie najezdzac, ze ja na nie najezdzam, ze przeciez one sie staraja a nie mogą przytyć itd. Dobrze, kazdy ma figurę taką jaką ma, to nie zbrodnia jesli ktos jest za chudy czy za gruby, ale czy w przypadku nadmiernej chudości powinno sie ją dodatkowo eksponowac przez niesamowicie obcisła, wąską sukienke? pewnie, ze kazdy ma swoj gust ale mnie takie cos osobiscie razi. i nie mowcie mi ze tamta dziewczyna na pewno tez nie moze przytyć bo ją znam i wiem ze ostatnio bardzo schudła. prawde mowiąc współczuje jej, bo byc moze nie zdaje sobie sprawy ze ma jakis problem

Powiem Ci już ponad rok wszędzie w gazetach pisza że chude nie sa w modzie... Ale cóż im zrobisz? Tym wygłodzonym anorektyczką, wiem jakie to wszystko jet chore bo siostra mojego ukochanego ma anoreksje. Ale najgorsze jest to że takiej się nie przegada

Gość nie rozumiesz tego bo jesteś
szczupła... gdybym taka była tez bym tak myślala jak ty

No ale przecież są dziewczyny z natury chude,zeby nabrać trochę ciała musiałyby żreć godzinami i pakować na siłowni.

Gość najlepiej się zainteresujcie
sobą i nauczcie pisać:O Studniówka studniówką, ale potem jeszcze trzeba zdać maturę. Zamiast się oglądać nainnych i krytykować ich wygląd, zajmijcie się nauką:o🖐️

Gość najlepiej się zainteresujcie
Zwłaszcza Mimoza89, która ani rozumem ani ortografią nie grzeszy:o

Gość ja tam mam
wszytkim tym ktorzy krytukuja chude i krytykuja grube zycze aby same kiedys popadly w taka skrajnosc i zobaczyly na wlasnej skorze, ze ani tak latwo nie jest przytyc a ni tak latwo nie jest schudnac i takie przeslanie do was:) WALCIE SIE NA RYJ!!!

malutka masz racje ale uwazaj na glodne wychudzone z forum,ona sa jak hieny i zaraz cie dopadna:( buzka! ja mam wymiary 93-66-90 i wygladam supi:) i waze 58 mam wszystko na miejscu,fajna figurke i nie wygladam jak wieszak!!! i sie nie glodze :) i faceci tu lubia!! biuscik gora!!!:);););):)

Gość jasne
oj tak zalozycielka jest idealna, normalnie mam nadzije ze jestes taka piekna , masz wspanila figure i na pewno zobaczymy cie dzisiaj w wyborach miss:)

Gość jasne
a jezeli wyglad tej dziewczyny tak bardzo cie razi i uwazasz ze ma problem to z nia pogadaj skoro ja znasz? to zbyt trudne? jezeli potrafisz ja krytykowac to moze zrob cos w tym kierunku aby jej pomoc!

Gość żałosna gadanina
a ja u kobiety nie patrzę na biust i na to, jak wygląda ubrana, tylko jak wygląda bez ubrania. Dla mnie wiszące cycki, to porażka, grube ramiona, bez widocznych mięśni, bez ładnej, smukłej, lini, miękkie i otłuszczone, to koszmarny defekt, tak samo jak tłuszcz na brzuchu czy cellulit na tyłku. Tak samo jak rozpłaszczające się na dole pośladki i nieciekawe, nabite uda, na których nie widac mięśni. Niestety.

Gość a jeszcze fajnie wyglada
dziwczyn co sie rozbierze i wyglda jak chlopkal buahahah zero cycy umiesnione ramiona bze co za dekiel tu u gory pisze! pewnie sama jest tym obojnakime marzy o biusci i sie tu pociesza!! a faceci wola sobie cycka dotknac a nie z "facetem"isc do wyrka inaczej byliby gejami buahha

Gość sama masz wiszace cycki
downie maly,ty jak poznajesz lasek to wpierw kazesz jej sie rozebrac tak?? buhhh dobre nic dziwnego ze zyjesz netem pustaku

Gość dziewczyna ktora wyglada jak
chlopak, dobre lepiej tak szczuplytka z malymi bo i tak jej urozna jak bedzie w ciazy,a taka spsla z celulitem oblesnym to dopero porazka, a najgorzej jak jej faldy tluszczu wystaja, jak siedzi to wogole ble

Gość jesteście głupie i prymitywne
małolatki:o Które o życiu gówno wiedzą. Zakłądacie takie topiki chyba po to, zeby się dowartościować, bo wam smutno, ze jesteście grube pasztety:o Zamiast oglądać telewizję i głupie seriale, praz grubą Cichopek, to wybierzcie się kiedyś np. do Opery Narodowej, albo do Sali Kongresowej na jakiś ciekawy balet. A przy okazji zobaczycie na scenie naprawdę zgrabne, piękne, wygimnastykowane, szczupłe, delikatne i kobiece dziewczyny. I jeżeli uważacie, ze ich nie chciałby żaden facet, bo byłby gejem, to jesteście śmieszne. A sa i wysportowane, i szczupłe i umięśnione. 🖐️

Gość i maja klate jak moj 16
letni brat hahhaha

Gość gdybyście miały cokolwiek
współnego ze sportem, a nie tylko tyle, zeby donieść miskę do gęby, to byście wiedziały, że umięśnione ciało kobiety bardzo się różni od umięśnionego ciała mężczyzny. Głównie chodzi o to, ze kobieta ma wtedy lepszą, bardziej zarysowana linię talii, okrągłe biodra, tyłek robi się idealnie krągły, bo rozwijają się trzy grupy mięśniowe pośladków, a i na szcupłej sylwetce piersi wydają się pełniejsze, bardziej okrągłe, bo nie zatapiają się w fałdach i dodatkowo sa twardsze, bo mniej otłuszczone. Żaden facet nie pomyli takiego ciała z ciałem kolegi:o

Gość ajdhkdhjasdh
kolejny żałosny temat:o podajesz dwa skrajne przykłady i robisz jakis glupi apel co go koło tyłka powiesić..."dążenie do szczupłej sylwetki" to wg mnie dążenie by być szczupłą i zgrabną a nie do figury która opislas...

Gość pseudokobiece cialo
, jak bedziesz miala raka to bedziesz wiedzila co znaczy miec pseudokobice cialo, wyglad nie jest najwazniejszy i nie chwal sie swoim pieknym tylkiem i biustem bo widac ze oprocz tego nic nie masz w glowie, bog ci dal urode, ale poskapil rozumu

Gość no chyba sie mylisz bo
studiuje w obcym jezyku

Gość jeżeli jesteście zadowolone
ze swoich fałd i cycorów, to po co ta krytyka???:) Zajmijcie się swoja urodą, szałowym życiem i waszymi chłopakami, zamiast siedzieć przez 24 h/ dobę na Kafe i narzekać, ze wszyscy sa chudzi. Skoro tak, to przeciez się bardzo pozytywnie wyróżniacie na tle wieszkaów, głowy do góry:D🖐️

Gość misialova
lepiej byc chudym a nie grubym a ty malutka lepiej bys sie przygotowaniem do matury zajela i zacznij patrzec na siebie nie na innych swoja droga ja mysle ze ciebie po prostu zazdrosc zzera o tamta panienke pewnie jest ladniejsza od ciebie i cie to zabolalo.:):)

Gość ladna zgrabna figura
to glownie genetyka - trzeba sie urodzic ze zgrabnymi nogami, brzuch plaski tez moze byc wrodzony a nie wieczna walka ze zrzuceniem "oponki", ladny ksztalt ciala i drobne kosci w odpowiednich miejscach pokryte tluszczykiem dzieki czemu figura jest kobieca. Te, ktore nie mialy szczescia urodzic sie zgrabne, czesto nie sa w stanie wypracowac ladnej figury, bo albo z natury wygladaja jak chlopcy /typ dzisiejszej nastoletniej modelki/ albo z natury sa masywnej budowy i drobne, szczuple nigdy nie beda. Nie ma co na sile walczyc z natura.

ktos tu powiedzial ze podalam 2 skrajne przypadki, to nieprawda. nie powiedzialam ze kolezanka z klasy jest gruba bo nie jest! nauczcie sie czytac! chodzilo mi o to ze ma ładne kobiece ksztalty a nie proste chłopięce cialo. nie zazdroszcze, bo jak pisalam jestem szczupła wiec czego mam zazdroscic? bez przesady

Gość no ok ale moze określmy
co to jest anorektyczna sylwetka? bo z tego co widzę to tutaj na kafe każdy kto wygląda normalnie już zaliczany jest do grona anorektyczek

Gość jak nie masz opony
cycków D i tłustego dupska, to jesteś anorektyczką. Proste:)🖐️

Gość no ok ale może określmy
tak myslałam, porażka:O

Gość chyba kazdy ma inna definicje
ale ogolnie anorektyczka to dziewczyna, ktorej wystaja niemal wszystkie kosci, nozki w udzie ma jak patyczki, zamiast pupy ziarnko orzecha, zapadnieta twarz. Wszystko inne szczplo-chude jest wg mnie w normie ;)

według mnie cialo anorektyczki to takie ktore przeraza swoją chudościa, do tego znaczna niedowaga, brak piersi i tyłka.jest to osoba z zaburzeniami odżywiania, ktora dąży do coraz niższej wagi

Gość no ok ale może określmy
tylko, że tutaj można przeczytać iż ktoś kto waży 50-52kg przy wzroście 168-170cm to już anorektyczka:O