Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hillka

test pozytywny kiedy do gina?

Polecane posty

Gość hillka

za 2 dni chcę zrobić test. Jeśli będzie pozytywny po jakim czasie najlepiej iść do lekarza aby nie było za wcześnie na potwierdzenie testu?

Gość mimi mi
za ok 5-6 tyg wystarczy

Gość jusiek
za 4 tyg wystarczy

Gość hillka
dzięki

Gość bywa roznie ale
Ja po zrobieniu testu ciazowego w ten sam dzien oddalam krew na badanie poziomu wspolczynnika beta HCG we krwi, zeby potwierdzic ciaze. Nie musisz miec skierowania na badania, a koszt to jedyne 25 zl.A do lekarza spokojnie w 4-5 tyg od ostaniej miesiaczki mozesz pojsc na wizyte, ale nie jest to konieczne, bo lekarz potwierdzi tylko ciaze.

jesli pojdziesz do lekarza w 4-5tyg od miesiaczki to stwierdzi ze faktycznie moze to byc ciaza bo macica rozpulchniona ale wtedy na usg nie bedzie raczej nic widac (nawet na dopochwowym moze byc slabo lub nie widoczne). w 6 tyg ciazy (liczac od pierwszego dnia ostatniej @) na usg bedzie widoczny pecherzyk i kolejna wizyta za 3tyg zeby potwierdzic ze u malenstwa jest bijace serduszko. Jesli bys poszla od razu w 8 tygodniu ciazy to wtedy bedzie serduszko pieknie bijace rozumiem ze skoro sie starasz to lykasz kwas foliowy (folik) na poczatek nie trzeba nic wiecej - przez caly 1 trymestr nie przyjmuje sie witamin. Na wizyte to gina mozesz juz isc z badaniami pierwszymi (mocz i morfologia) wiec bedzie mniej ganiania. zycze zeby wyszly ci te upragnione 2 kreski

Gość szatyneczkaaa
w 6 tyg mozesz juz miec usg stwierdzajace ciąże

jak ja zrobiłam test ,to od razu zadzwoniłam do mojej lekarki zapytać kiedy mogę przyjść. powiezdziała że za 2 tyg od zatrzymania miesiączkowania. powodzenia

ja poszlam w 40 dn cyklu (a mialam wtedy 27-28) i m,ialam usg- gin potwierdzil ciaze dostalam skierowania na badania oczywiscie bylam prywatnie panstwowo kazali przyjsc po 12 tyg -szok normlanie bo jak powiedziala polozna do tego czasu wszystko moze sie zdarzyc :( i odczekac mam 3 miesiaczki-ktore jezeli nie przyjda wtedy dopiero sie zapisac na wizyte.... bez komentarza...

ja poszłam do gina od razu po zrobieniu testu, gdy wynik był pozytywny. stwierdził u mnie 2 tygodniową ciaze ,zrobił usg dopochwowe i dał juz zdjęcie z widoczną maleńką kropeczką :) pozniej na nastepnych badaniach okazało sie ze ciąza jest o 2 tyg starsza.