Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiek

moj synek nie może zrobic kupki

Polecane posty

Gość jusiek

Witajcie! Mój synek ma 7 tyg i od paru dni oprócz cyca daję mu 2-3 razy butelkę jak jest nie dojedzony i zauważyłam,że ma problemy z kupką. Czy [przyczyną może być to,że wprowadziłam mleko? Na samym cycu nie było problemu. Przecież w przewadze dostaje moje mleko,więc nie powinno być problemu? Czy wróci to do normy?

Gość jusiek
od 2-3 dni,a jak już zrobi to potem znowu nie może

Jusiek ..jednym z objawow nietolerancji mleka modyfikowanego ..jest \" zatwardzenie \"..u dziecka ..Tylko lekarz moze ci pomoc w doborze mleka ..Mozliwe ze nawet przepisze mleko na recepte ..te z wyższej półki .. Im dziecko strasze tym latwiej cos dopasowac .. ale sama nie kombinuj ..Eksperymenty na wlasną ręke mogą przyniesc tylko szkode ..:)

Gość jusiek
Daję mu Nan1 i powiedziałam pani doktor i nie kazała zmieniac, Dziwi mnie tylko to że picie mojego mleka mu nie pomaga w robieniu kupki

corcia koleżanki, ktora karmi tylko piersią nie robila przez tydzień, Jeździli po lekarzach, ale nikt nie pomogl. Po prostu tak ma i tyle. Jesli nie boli go brzuszek, dobrze przybiera, to te 3 dni nie są takie straszne

Gość jusiek
dobrze przybiera,ale widzę ze go to męczy zaczyna się spinac

wiesz, moj nie robil 2 dni jak mu wprowadzilam kaszki, ale Twoj synus jeszcze za mały, tak pewnie reaguje na nowe mleko. A może z niego zrezygnujesz?jak możesz oczywiście

Mój Synek też miał takie problemy.Był również karmiony Nan1.Podawałam mu codziennie plantex,masowałam brzuszek i dwa razy dziennie (rano i wieczorem )rozgrzewałam mu brzuszek w ciepłej wodzie.Aha.I jeszcze gimnastykowałam go tzn.zginałam mu nózki w kolankach i uciskałam nimi brzuszek.Czesto tez kładłam go na brzuszku.Polecam te metody.Są sprawdzone i skuteczne.Pozdrawiam.

czesc jusiek,jestes pewna ze maly potrzebuje mleka modyfikowanego?nie piszesz jaka byla przyczyna podania malemu butelki...pokarm mamy jest najlepszy i pelnowartosciowy,jesli tylko dziecko dobrze przybiera na wadze,to butelka jest zbedna. malutkie dzieci moga pic nawet co 15 minut (niestety,wiem) ale to nie znaczy ze sa niedojedzone,po prostu mleko mamy sie swietnie trawi i przyswaja, no i taki maluszek nie moze zjesc na raz wiecej, je tyle ile umie,potem trawi (b. szybko ) i chce znowu...to zupelnie normalne.dlatego mowi sie ze jest to tzw karmienie na zadanie. pozdrawiam!

Jeżeli ma takie problemy to polecam zaopatrzyć się w czopki glicerynowe żeby mały się nie męczył. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Po co dałaś dziecku ten syf jakim jest mieszanka modyfikowana? ? Teraz przez twoja glupote dziecko ma problem.

Gość gość
Do gosc (14:09):Przede wszystkim wykaz sie odrobina kultury i nie wyzywaj autorki od idiotek,nie zwalaj takze calego nieszczescia na mleko modyfikowane bo przyczyna zaparc u noworodka czy niemowlaka moze byc rozna.Chyba,ze jestes nawiedzonym zwolennikiem karmienia piersia co to karmienie mlekiem modyfikowanym uwaza za kompletne zlo i kazda kobiete obraza nazywajac debilka.Kazda kobieta karmi tak jak uwaza to za sluszne i w zaden sposob nie krzywdzi tym dziecka.Sa kobiety,ktore z roznych przyczyn w ogole nie moga karmic piersia.To co,maja wtedy zaglodzic dziecko?