Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DWJM

Czy są jakieś mamy ktore nie zaszczepiły swoje dzieci szczepionką skojarzoną?

Polecane posty

Witajcie mamay. przy drugich szczepieniach w naszej przychodni, poprosilismy o inforacje na temat szczepień skojarzonych (hip) chcieliśmy wybrać tą metodę ale odradzili nam poniewaz nie mamy innych dzieci i powiedziała ze to nie potrzebne! teraz bardzo załuje ze nie uparłam sie bo wczoraj przeczytałam istotne informacje na ten temat!!! jestem cholenie zła!!! obecnie moje dziecko ma 5 miesiecy. Czy są jakieś mamy ktore nie zaszczepiły swoje dzieci szczepionką skojarzoną?

moja corka ma zaraz 5 lat i nie bralismy szczepionki skojarzonej lekarka neonatolog pod ktorej opieka mala zostawala do 1 roku zycia (w poradni ryyzka okoloporodowego) po prostu ja odradzila, tego samego zdania byl nasz znajomy pediatra no i im zaufalismy. Twierdzili ze jest to tylko nabijanie kasy firmom farmaceutycznym i lekarzom ktorzy takie szczepionki wypisuja bo od kazdej recepty dostaja prowizje... Corka ma tylko szczepienia robione wg kalendarza szczepien i zadne platne.

Moja córeczka była szczepiona Infanrixem IPV+ Hib (5 w 1), ale u niej było to zalecane z racji małych problemów neurologicznych. Po prostu szczepionka na krztusiec jest lepiej oczyszczona niż w tych normalnych,a w naszym przypadku bylo to ważne.A w obecnej chwili jak są przypadki sepsy, zapaleniu opon mózgowych to cieszę się, że miała szczepienie Hib. Pozdrawiam

Ja też dokupiłam tylko szczepionkę hib. Nie wiem czy jest skuteczna. Nie wierzę tak do końca w tę teorię spiskową, że to tylko nabijanie kasy firmom farmaceutycznym. Wiem natomiast, że zrobilam wszystko, aby mój syn nie zachorował. I gdyby nie daj Boże, zachorował ,nie będe miała do siebie żalu, że byc może mogłam temu zapobiec.

my też wykupiliśmy szczepionkę 5w 1, polecało nam szczepionki skojarzone 4 niezależnych od siebie lekarzy w tym 2 neurologów ( drobne problemy neurologiczne) i zaufana lekarka, znajoma rodziny.

Jakayo czy płąciłaś za szczepionkę skojarzoną??? bo wiem, że jak są wskazania do jej zrobienia to na skierowanie od neurologa można ją zrobić bezpłatnie.