Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anastacia6

Planowanie plci dziecka-Metoda Jonasa

Polecane posty

Gość izaqueen
ally84, zacznę od lipca bo to co wczesniej i tak już sie nie liczy. I INFO DLA WSZYSTKICH "F" FEMININE-DZIEWCZYNKA, "M" MASCULINE CHLOPAK 7 lipca, 3:30 F 5 sierpnia, 7:59 M 3 września, 13:48 F 2 października, 22:20 M 1 listopada, 9:25 F 1 grudnia, 1:15 M 30 grudnia, 20:22 F reszta później bo zupelnie nie mam czasu.

izaqueen - dzieki wielkie, to ja teraz nie rozumiem jednej rzeczy? tego 7go lipca o 3.30 na dziewczynke, to kiedy sie kochac? przeciez ja juz bede kompletnie po okresie plodnym...

Gość izaqueen
ally wiesz, ja nie jestem ekspertem ale wydaje mi się, że aby całe to planowanie płci zadziałało to te dwie owulacje(księżycowa i twoja biologiczna powinny wystąpić w podobnym terminie z tolerancją do dwóch dni przed/po. Na to Twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć.

izaquen - dzieki za odpowiedz, z biloginczego punktu widzenia wychodzi ze owulacja powinna byc kolo 3-04.06 a Ty podajesz 07.07...

Gość izaqueen
Gość izaqueen
ally jak na mój rozum to bym próbowała :)) Ja pod koniec lipca tez będę miała taką sytuację, że owulka biologiczna kilka dni pózniej niz księżycowa i tez na dziewczynkę. Mamy juz synka, może sie uda z dziewczynką. Tak czy inaczej będę kochać oboje jednakowo, nawet gdybym miała dwóch zbójów w domu :))))))))

Gość kwiatuszka12
Tak izaqueen :)jeszcze o tej metodzie nie słyszałam jakbys mi pomogła dane wyżej :)ja z tego szukania czytania o planowaniu płci azokres dostałam o 10 dni wcześniej :)hihihi ale zawsze mam co 43 dni ale od miesiąca biorę falvit i właśnie jakoś skróciło się do 33 :)także kochana jakbys była mniej zajęta to proszę o wyznaczenie na lipiec sierpień :)na dziewuszkę 27.12.1980 godz. 16.55

Gość DO izaqueen
o to fajnie by było;) nie wiem co jest, bo mnie nie udało się sprawdzić choć próbowałam;) coś chyba nie tak wpisuję moje dane: data urodzenia 8.02.1978 godzina 13.50 (tak mam napisane na opasce, którą mocuje się niemowlętom na rączkach), a moja mama mówiła, że urodziłam się o 13.53;) strefa czasowa to 1, bo czas zimowy;) jeśli jeszcze tu zaglądniesz, to zobacz co i jak dla mnie:) będę wdzięczna:)

Gość DO izaqueen
aaaaaaaa właśnie doczytałam, że masz malucha w domu;) ok, to nie zawracam głowy;) chyba, że znajdziesz kiedyś chwilkę;) pozdrawiam:)

Gość izaqueen
Kwiatuszka na dziewczynkę masz 20 sierpnia, 9:13 lipiec i wrzesień na chlopca.

Gość DO izaqueen
kurczę, nie wiem co jest grane:O robię wszystko krok po kroku według wskazówek, które zamieściłaś i nic mi nie wychodzi:( dziewczyny, czy Wam udało się? izaqueen, jeśli znalazłabyś chwilkę, to sprawdź dla mnie kiedy jest czas na córkę;)

Gość katlen
szkoda :-( te linki ktore podalas nie otwierają się, niedziała :-( nikt tego niemoze pomóc? pilnie potrzebuje pomocy by planowac synka bo mam córke, marzymy o drugim dziecku ale kiedy najlepiej planować??? help pozdrawiam

Gość liljka
Czy nadal to wyliczasz?

Gość nksgosia
to i ja bym poprosila 31.05.1981 godz. 18:15

Dziewczyny,to naprawdę działa!! Moje dni płodne idealnie pokryły się z dniami wskazanymi przez dr.Jonasa w cyklu w którym zaszłam w ciążę i mam córeczkę :D Ja korzystałam ze stronki "Twoja płodność" Powodzenia w planowaniu życzę :)

Gość ale na Twoja Płodność
przecież jest teraz tylko rok 2010 chyba strona nie została zaktualizowana od zeszłego roku

Aplikacja do testowania jest nie zaktualizowana,kalendarz na rok 2011 i dalej jak najbardziej można zamówić a robisz to w zakładce "zaplanuj płeć" :)

Gość zamówić ale za kasę
przecież

Gość ewak1986
Aganiok czy Ty planując córkę stosowałaś się do metody kilka dni przed owulacją ..? jeśli tak to ile..? Fajnie że Tobie się udało moze coś w tym jest....z góry dziękuje za odpowiedź

Oczywiście że za kasę,nie ma nic za darmo przecież ;) Nie są to jednak uważam jakieś wielkie pieniążki :) ewak1986---Tak,był odstęp od owulacji,stosunek zapładniający był we wtorek wieczorem a owulacja w piątek popołudniu,moim zdaniem dziewczyny to naprawdę działa,połowa sukcesu to wiara że się uda :) Życzę powodzenia!!

Gość agniok tylko że wcześniej
można było sprawdzic za darmo poza tym ta metoda sprawdza się tylko jeśli dni płodne Twoje faktyczne pokryją się z dniami płodnymi wyznaczonymi metodą pana Jonasa więc po co mi to sprawdzać za kasę? i czekać aż w końcu mi się kiedyś (w którymś miesiacu) pokryją? przecież starania o dziecko (zwłaszcza o dziewczynkę) opierając się na tej metodzie mogłyby trwać całe wieki:O przecież nawet jeśli idealnie dni płodne w/g Jonasa i Twoje dni płodne pokryłyby się, to nie oznacza, że na pewno udałoby Ci się zajść w ciążę w tym właśnie cyklu, bo chyba nie ryzykowałabyś współżyjąc blisko owulacji tylko dlatego, że dni płodne pokryły się i dr Jonas przewiduje w tym miesiącu płeć żeńską sama wiesz najlepiej, że o córkę należy starać się przed owulacją, a o chłopca w owulację;) prosta zasada i nie ma co sobie zaprzątać głowy metodą dr Jonasa tylko działać jak należy;) choć wiadomo, że nie każdemu się uda, bo planowanie płci tak naprawdę jest tylko "wspomaganiem", nikt nam nie da 100% pewności Bernia jest najlepszym przykładem, że nie można zaplanować płci w 100% pomimo swojej konsekwencji jednak będzie kolejny chłopczyk a tak nawiasem mówiąc sprawdzałaś czy Twoje dni płodne pokryły się z dniami płodnym dr Jonasa, gdy poczęli się Twoi chłopcy? u mnie o dziwo, gdy poczęło się pierwsze dziecko - syn - dni płodne wyznaczone przez dr Jonasa były dokładnie takie jak powinny być u mnie - @ była 28 października i owu powinna być 10.11, Jonas to dokładnie też tak oznaczył w swoim kalendarzu, ale owulacja przesunęła mi się aż o 3 dni i już nie można mówić o planowaniu w tej sytuacji metodą Jonasa Jonas wyznaczył wtedy płeć żeńską, a mam jak wspominałam już syna z tym, że wtedy współżyłam co drugi dzień aż do 23 dc więc nawet gdyby owulacja była o czasie to nie wierzę, że udałoby mi się wtedy począć córkę;)

Ale ja nikogo nie namawiam do korzystania z tej metody,wypowiedziałam się jedynie w temacie który mnie dotyczy. Osobiście czekałam półtora roku na to aby moje dni płodne pokryły się z tymi dr.Jonasa ale żeby jednocześnie przed owulacją. I właściwie tylko to "przykazanie" było na dziewczynkę, diety nie stosowałam,nie zakwaszałam się a mój mąż przed poczęciem Lauruni był wyposzczony dwa tygodnie :P Każdy działa wg własnego planu,jeśli chce Jonasa,ja mówię-u mnie się sprawdził,czy to kwestia przypadku czy naprawdę coś w tym jest-nie mi oceniać. Jeśli chodzi o chłopców to nie mogę zbyt precyzyjnie sprawdzić ponieważ nie znam dokładnej daty ich poczęcia ;) za to w chińskim sprawdzili się wszyscy,cała moja trójca święta ;) Zgadzam się że to tak naprawdę loteria,co komu pisane :) ale co szkodzi spróbować? Masz wtedy świadomość że zrobiłaś dużo żeby zwiększyć prawdopodobienstwo i w razie "niepowodzenia" (to słowo nie jest tu na miejscu bo każde dziecko to dar ale nie umiem znaleźć innego...) łatwiej to zaakceptować :) Jest wiele dziewczyn którym nawet duży odstęp od owulacji nie pomógł i mają kolejnych synków,nie ma reguły. Najlepiej działać na wielu polach ale prawda jest taka ze co Bóg da-człowiek wychowa :)

Gość 123456magi
Czy ktoś tu jeszcze zagląda? zależy mi na tym bardzo , chciałabym dziewczynkę, moja data 07.02.1986 o godz 16.05

szkoda że nie odpisują dziewczyny które już dawno się starały i czy sie potwierdziło

Gość logist
ja byłam w 3 ciążach, mam dwóch synów, córeczka martwo urodzona. Sprawdziłam wszystkie dzieci i nic się nie zgadza. Synów jeszcze mogłabym naciągnąć, ale kiedy zaszłam w ciążę z córeczką wychodzi wyraźnie chłopiec :(

Gość agulka07
ja chcialam miec chlopczyka 30.01.1988r. godz. 15:00