Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarownica_agata

ziemia egipska, czym sie rozni ??

Polecane posty

no wlasnie, jak w temacie?? bylam dzis w sklepie bi-kor, mila pani nawet mnie umalowala... puder fajny... ale wszystko sie rozbija o cene (110 zl), czytalam juz wczesniej o tym pudrze i widzialam go na allegro. po wpisaniu nazwy \'ziemia egipska\' oprocz pudrow bi-kor, wyskoczyly mi tez tansze (ok 30 -40 zl) o tej samej nazwie.. i z tego co czytam, o tych samych wlasciwosciach. czy naprawde jest to ten sam produkt?? albo czy choc jest porownywalny jakoscia??

Gość thhghnnn
o tym pudrze jest sporo wątków tutaj. oryginalny jest firmy Bi-kor i jak juz bardzo go chcesz mieć to lepiej kup porządny a nei podróbę. A jaka masz karnację? bo często słyszałam że umalwoać się tym pudrem przy karnacji innej niż bardzo ciemna to nawet nie sztuka tylko wprost niemożliwe

Gość lump lump lump
bez przesady, wystarczy nalozyc go troche na pedzel, a pozniej zetrzec z pedzla nadmiar pylku jakas chusteczka. bi kor jest swietny, bardzo wydajny. 1 opakowanie starcza na pare lat, wiec nie warto sie sugerowac cena.

Gość thhghnnn
pytam tak bo sama chciałam go kupić ale mam jasną karnację. Usłyszałam od wielu kobiet że jest normalnie przerekalmowany i dałam sobie spokój... Ma może ktoś ten puder i poda skład jego?

mila pani powiedziala, ze starcza na ok rok (przy baaardzo oszczednym urzywaniu na 1.5 lub wiecej) .. mam ciemna karnacje. no niby oplaca sie bo na dlugo starcza, ale dla mnie 110 zl to jest sporo na raz... a z odkladaniem na cos takiego u mnie raczej nie wypala.. bo kupuje w miedzy czasie milion innych rzeczy... a czy ktos urzywal tych tanszych?? czy one naprawde sa takie same?? ta pani umalowala tez moja kolezanke, ktora \'jest na odwyku solarnianym\'.. wiec jest blada :P i u niej to tez fajnie wygladalo :) tyle tylko, ze wiadomo, troche dziwnie wyglada dziewczyna z brazowa twarza i... bialym dlonmi :)

Gość thhghnnn
dzieki agata

Gość lulubroms
a poza tym, że starcza na rok, ta ziemia egipska posiada jakieś "nadzwyczajne" właściwości?

Gość lulubroms
bo jeżeli ma się różnić tylko tym że starcza na rok... to nie warto chyba kupowac. I tak kosmetyk się po jakimś czasie nudzi.... chce się zmiany. Można za to kupić taniej brązujący puder w kulkach , lub puder prasowany brązujący jakiejkolwiek firmy.... Rimmel na przykład....

Gość thhghnnn
podobno jest naturalna i wogle cuda na kiju... ale ile w tym prawdy?? pewnie jak zwykle nie ma krzty... dlatego prosiłam o skład

no wlasnie podobno jest taki super ekstra... zmniejsza pory, nie podraznia, chroni przed promieniowaniem, jakis dobroczynny jest dla skory... ze niby nie obciaza skory, ale jeszcze do tego dziala na nia odzywczo, ze jest dobry na tradzik ble ble ble... ale nadal cena mnie odstrasza.. no i wlasnie to... ze kupie sobie taki drogi kosmeryk... i znudzi mi sie po 3 miesiacach... :/

ja mam sklad, wzielam ulotke : kolina ( glinka kosmetyczna; dzialanie bakteriobojcze, remineralizujace, zablizniajace, absorpcyjne) -kwas hialuronowy (utrzymuje nawilzenie skory, wplywa na jedrnosc, chroni) -wit E (zwieksza elastycznosc tkanki lacznej) -emolienty (zwiazki zmiekczajace i wygladzajace naskorek) -drzewo maslowe (dzialanie odzywcze, promienioochronne, nawilzajace, natluszczajace)

Gość thhghnnn
a to jest skład jako inderigents czy tak się chwalą?? jakoś mi to na listę nie wygląda? możesz podać dokładnie inderigents INCI w łacinie? jest na tej ulotce? gdyby to faktycznie było tylko to nieźle by było...

nie :( na ulotce jest tylko ogolny opis produktu i to co napisalam (tzn jest troche wiecej opisow poszczegolnych skladnikow, ale napisalam tylko te podstawowe, nie rozpisywalam sie jak oni) .. ogolnie tamta pani mowila, ze z tym np mozna sie opalac na solarium i ze nie blokuje opalania ale za to powstrzymuje promienie uv, ze mozna sie tym wysmarowac bardzo grubo na noc i ze to dziala jak maseczka itd

Gość thhghnnn
rozumiem... więc pewnie jest tam jeszcze dużo róznych paskudztw... ciekawe nikt nie ma tego pudru żeby nam napisać???

ja używam ziemii egipskiej od ponad roku i tak cudownego komstyku nie miałam nigdy!!!!!!!!!!!!!! Po nałożeniu wyglada bardzo naturalnie nie tak jak pudry ktore widac na kilometr tylko jak naturalna opalenizna, nawet kiedys laski myslalay ze wrociłam z egiptu w ferie zimowe. a latem jak jestes opalona i jak nalozysz jeszcze troche ziemi to masz opalenizne nieziemską-super brąz. i starcza na ok 2 lata. A z innych własciwosci to wpływa korzystnie na cere. podsumowujac dla mnie i moich kolezanek bomba wszystkie używaja.

Gość thhghnnn
podaj nam skad ego cudu, ładnie proszę... Przeczytaąłm całą recenzję na KWC i tam różnie piszą

nie mam już ulotki od tego..ale mam ziemie egipska bi kor w takim brazowym opakowaniu z twarza tutanchamona czy jakos tak

Gość thhghnnn
ulotke ma agata i tam nie ma składu tylko to co producent chce nam napisać. a nie ma na kosmetyku? np pod spodem? dziwne...

pod spodem jest nalepka przezroczysta i były napisy złote ale to sie starło..od noszenia w torebce itp.

Gość thhghnnn
ok dzieki za dobre chęci... a może powiesz gdzie można kupić ją?? sama sobie obejrzę tam - Szczecin ?? Allegro odpada.

Gość thhghnnn
jestem sceptykiem, bo wiem że często takie pozytywy piszą po prostu dystrybutorzy, a ja wolę sama stwierdzić i tyle... na razie nie przekonałam sie do tej ziemi...

były, to było w pudelku papierowym z ulotka, na opakowaniu tez były ale sie strały. na allegro nie ma podrobek, a tak to w centrach sa czasmi sklepy bi-kora, lub w dobrych drogeriach popytaj. jak bardzo wam zalezy to moge załatwic ulotke z opakowania bo moja kolezanka jeszcze ja ma

ja wiem ze w gdansku, w manhattanie, bo tam dzisiaj bylam wlasnie. i na ulotce jest napisane \'wylaczny importer i dystrybutor ... bla bla bla gdansk\' ... czyli ze co?? ze reszta z przemytu jest?! kurcze no :( to jest kupa kasy... a jak ta \'tansza wersja\' co na allegro jest.. nie wie ktos czy naprawde ma takie same wlasciwosci?!

Gość thhghnnn
z tańszą wersją bym napewno nie rzyzykowała....

ta tansza to lavertu i ona ma 2 odcienie, moja kolezanka kupiła ale nie byla zadowolona, bo to działalao jak puder, bi kora nie ma podrob raczej, wszytko ok 100zł kosztuje. Ja osobiscie jestem zadowolona ale pzredtem myslam tak jak Wy \" kurde 100zł, kupa kasy a i tak bedzie kicha\"

Gość thhghnnn
a w Gdańsku to chyba masz nawet ten sklep który jest wyłaćznym dystrubutorem więc masz łatwo. Inni wiem że kupuja od dystrybutorów albo pewnie bezpośrednio od nich

Gość thhghnnn
chodzi mi o sklepy np

Gość thhghnnn
piszesz o ziemi słonecznej? wiem że ona może sie lepiej sprawdzić dla jasnej cery boma 3 odcienie, dobrze pisze chyba???