Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spinek

aborcja-czy mialyscie?w Polsce nadal nielegalna,ale istnieje

Polecane posty

Gość Echchchch
do spinek Żal mi cię. Mów dalej o tym jakie to proste zabić w sobie dziecko!!! dla ciebie to takie proste!

Gość typ1
errata *przestajE (bez "sz" na koncu) agais - 2 razy zaszlas w ciaze podczas stosowania tabletek i NADAL nie wiesz, ze nawet podczas regularnego ich zazywania mozliwa jest owulacja? nie ma owulacji = nie ma ciazy, to fakt. w takim razie skad te twoje dwie nieszczesne ciaze? wydaje mi sie, ze powinnas troche zglebic informacje na ten temat. dzialanie pigulek nie ogranicza sie tylko i wylacznie do hamowania owulacji. poza tym zmienia tez sluz i wysciolke macicy, ktora nie pozwala na zagniezdzenie sie zaplodnionego jajeczka, jesli juz do takiego zaplodnienia dojdzie. a ze czasami dochodzi - ty powinnas to wiedziec najlepiej

masz racje napisalam,jak POWINNY dzialac tabletki,a Tobie chodzilo o to,ze MOZE sie stac i tak,ze jest owulacja i dochodzi do wydalenia zaplodnionego jajka... ale,jako,ze ja zaszlam,pomyslalam,ze najwidoczniej jesli juz do owulacji i zaplodnienia dojdzie,to tabletki nie zaszkodza zarodkowi. wychodzi na to,ze mialam dwa razy podwojnego pecha:-O ale coz sie dziwic,kobiety w mojej rodzinie sa super plodne wszystkie dwujajowe bliznieta itp.

Gość typ1
echchc - pomylka, jestem kobieta :) pare faktow, jesli jeszcze nie wiecie czym sie szprycujeciemoje drogie.. "Mechanizm działania tabletek hormonalnych polega m.in. na: * działaniu antygonadotropowym na przysadkę mózgową, dzięki temu przysadka nie stymuluje jajnika do wytwarzania komórek jajowych, * hamowanie owulacji (jajeczkowania), * zmiany w składzie czopu śluzowego w szyjce macicy, utrudniające ruch plemników, * hamowaniu procesów wzrostowych w błonie śluzowej macicy, * zmianach fizyko-chemicznych w płynach znajdujących się w jamie macicy i jajowodach, * utrudnianiu poruszania się rzęsek, w które wyposażony jest nabłonek wyścielający ścianki jajowodów." źródło: http://www.mediweb.pl/htm/wyswietl.php?id=180 i jeszcze to: "Tabletka wywołuje: a) zahamowanie owulacji (niedopuszczenie do ostatecznej dojrzałości pęcherzyka jajnikowego Graafa) b) hamowanie wzrostu i dojrzewania błony śluzowej macicy oraz utrudnianie zagnieżdżenia się jaja płodowego c) zmniejszenie średnicy kanału szyjki macicy, obniżenie krystalizacji i przejrzystości śluzu szyjkowego i upośledzenia penetracji przez plemniki" źródło: http://nieplodnosc.info/antykoncepcja.html wasza postawa jest żenująca

Gość oooooooooooooo
Temat rzeka, szkoda sie wypowiadac, kazdy ma swoje sumienie i niech kazdy sam sie ze soba rozlicza, przykre ze niektórzy aborcja traktuja jak wyrwanie zeba, i nie trzeba słuchac radia maryja i byc moherowym beretem zeby myslec ze aborcja jest zła bo aborcja to nie jest rozwiazanie. Rozwiazaniem sa madre programy edukacyjne i darmowa antykoncepcja, a dla tych co nie chca miec dzieci STERYLIZACJA, dlaczego zadna tego nie zrobi, bo moze jednak ochota na dziecko przyjdzie ale ze do tego czasu kilka sie zabije to nic tak. A ty autorko zabiłas swoje nie narodzone dziecko, bo to bylo tez twoje dziecko nie tylko tego jak powiadasz cpuna z ktorym jednak nie mialas oporu isc do łozka i kto powiedzial ze musialabys z nim byc, to bylo TWOJE dziecko bylas jego MATKA i powinnas je chronic, jesli nie bylo zadneych przeciwskazan zdrowotnych to moglas je urodzic. Popatrz teraz w oczy swojemu kochanemu dzidziusiowi i powiedz kotku moglam cie zabic gdy miales tylko 5 cm dlugosci, TAMTO tez by bylo kochane i najdrozsze na swiecie. Wiec teraz przynajmniej sie tym nie chwal bo uwierz ze nie ma czym, a moze probujesz oszukac swoje podswiadome wyzuty sumienia i szukasz akceptacji swojego czynu, ja Ciebie nie rozumiem, sama jestem matką mam synka i mimo iz nie chcialam jeszcze wtedy miec dzieci, nigdy bym nie pomyslala o aborcji i moge powiedziec ze kochalam moje dziecko prawie od dnia poczecia bo zanim zrobilam test wiedzialam ze moge byc w ciazy i juz wtedy myslalam o moim dziecku z miłoscia I NIE WYOBRAZAM SOBIE ZE MOGłABYM JE ZABIC. ps. nie słucham radia maryja nie chodze do koscioła i nie mam moherowego beretu...

Gość Echchchch
proszę wykład nam przedstawiła :P

Gość typ1
jesli te kilka zdan nazywasz wykladem, to nie dziwie sie stanowi twojej wiedzy :)

Gość Echchchch
to było do typ 1

echchhh-nigdy nie powiedzialam,ze to proste.co mam plakac?i tak tego nie zobaczysz.ten topik powstal,by kobiety takie jak ja mogly podyskutowac o tym otwarcie,zastanowic,i wszystko w sposob madry,ale niestety takie jak ty udzielajac sie tu pieklem strasza i dlatego ta dyskusja tak wyglada.aa i poczytaj sobie ten topik od poczatku to choc wiedziec bedziesz,ze nie byla to dla mnie lekka decyzja.

Gość Echchchch
taka jesteś mądra! to wykładaj na uniwesytecie, dużo zarobisz

Gość Echchchch
do spinek no cóż odniosłam wrażenie, jakby spłynęło po tobie jak po kaczce

Gość typ1
prawda w oczy kole, prawda echchc? :) odniesiesz sie jakos do tego "wykladu" (haha), czy nadal bedziesz machac szabelka i gadac od rzeczy? bo powoli trace nadzieje na jakies konstruktywne wnioski z twojej strony..

Gość Echchchch
Ja pragnę dziecka i dlatego ryczeć mi się chce na myśl ile Polek dokonało aborcji :(

Gość żałość mnie ogarnia
podpisuję się pod Twoją wypowiedzią oooooooooooooooooo obiema rękami. ciekawe czy to co napisałaś wywoła jakąś refleksję u autorki tego tematu, watpię...

Gość typ1
no to idz sobie porycz i zaloz sobie wlasny topik pt "tutaj oplakujemy nienarodzonych". byc moze bedziesz miala wiecej w tym temacie do powiedzenia niz tu.

Gość Echchchch
Niestety nie wiem, czy kiedykolwiek się doczekam. Kiedyś byłam jak najbardziej za aborcją, ale z czasem zmieniłam zdanie

Gość Hacks
Ty powinnaś sobie pierwsze mózgownice(o ile ją masz)Zaaborciować!Niepotrzebnie się ....stukało a potem ciąża...i czym się szczycisz?Tym że się waliłaś wcześniej?A dziecko można wychować i nie ćpa!

Gość Echchchch
do typ 1 nie pisz w moim kierunku, bo nie jesteś warta mojej wypowiedzi

oooooo-a po czym wnioskujesz ,ze sie tym chwale dziewczyno?ten topik jest po to by o tym porozmawiac,bo w Polsce sie o tym nie mowi(chyba ze po cichu),z obawy przed ukamienowaniem.nie potepiaj nikogo za to co zrobil,i nie mow ze nigdy gum nie uzywalas,rozumiem ze co rok to prorok??niewinna jestes?

Gość typ1
nie oczekuje twojej wypowiedzi, jedynie cienia ROZUMOWANIA przy publicznym wypowiadaniu sie. poglady mozna miec jakie sie chce, byle kulturalnie je prezentowac. to, co ty prezentujesz, to zenujacy brak elementarnej wiedzy i przekonanie o jedynie slusznej racji, ktora oczywiscie ty masz. bynajmniej nie licze na to, ze zrozumiesz co tu napisalam. chyba jednak za wysokie progi... EoT, echchch. 🖐️

Spinek, bardzo kiepsko wybrałaś miejsce do dyskusji na ten temat :o choćby i się zebrało grono osób, z którymi się da pogadać, będziecie obrzucane błotem z regularnością szwajcarskiego zegarka :o Jestem przeciw aborcji. Więc jej sobie nie zrobię. Proste, nie? Działam według swoich zasad i nie zmuszam innych, żeby się do nich dostosowali... :o Spinkowi współczuję bardzo :(

Natomiast ręce mi opadają, jak czytam wypowiedzi Echchchchch: najpierw obrzucanie błotem a za chwilę: \"Kiedyś byłam jak najbardziej za aborcją\" Pani Dulska, jak mniemam? Zminia poglądy w zależności od tego, co jej aktualnie pasuje... :o

Gość do hacks
a ile ty masz lat dziecko?bo z wypowiedzi wynika,ze raczej niewiele.kazdy czlowiek posiada"mozgownice"

typ1 :)-wiesz ,chyba nie ma sensu z echchhhi jej podobnymi dyskutowac,bo to do niczego konstruktywnego nie prowadzi.najchetniej to by zadziobaly na smierc.mi sie juz nie chce.pozdraviam

Gość jestem z pokolenia
kiedy aborcjabyla na zyczenie, pamietam,ze nawet sportsmenki specjalnie zachodzily w ciaze, zeby miec lepsze wyniki ( burza hormonalna) i potem ja przeruywaly. Byla wtedy inne ocena moralna. Tak jak nam sie wydaje niezrozumiale to,ze w niektorych kulturach kamienuja kobiety za zdrade, tak kogos z innego kraju dziwi,ze zarodek traktuje sie unas na równi z człowiekiem. Wystarczy zmiana ustaw , kilkanascie lat i moralnosc tez sie zmienia.

Anusia:)-widzisz Ty (Typ 1 rowniez)choc pokazujesz odpowiedni poziom do takich konwersacji.pozdraviam

I u nas co niektórzy by chętnie kamienowali. Za zdradę, czy cokolwiek :o Trzeba spier***** z tego kraju i tyle :(

Gość trzeba było zaznaczyć
że to topik dla zwolenników aborcji, a inni nie mają prawa się tu wypowiadać, ewentualnie mogą wyrazić współczucie. Nie warto z wami rozmawiac, utwierdzajcie siędalej w przekonaniu jak zbawienna jest aborcja, wymieniajcie się adresami lekarzy, kto wie, moze kolejna wpadka sie przydarzy, ale co to dla was w końcu... pozdarwiam.

zaznaczylam-napisalam mianowicie:\"opiszcie swoje doswiadczenia\".czytaj od poczatku a nie sie wypowiadasz.

trzeba było... Ofkors! Bo jak nie zaznaczy, to automatycznie wiadomo, że zaprasza forumowych mongoloidów do rzucania w nią bluzgami :P