Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalenstwo w kwiatach

Pomocy!! PIT-37

Polecane posty

Byłam na tzw. przytgotowaniu zawodowym,dostałam PIT-11 i chce się z tego rozliczyć. Myślałam,ze to wystarczy uwaznie czytać i sie uda bez szukania biura rachunkowego ale ....koszt jest ok 30 a ja do zwrotu mam 90 zlł:) moze ktos mi pomoże :) Mam kłopot kiedy dochodze do pozycji 102 w PIT-składka na ubezp.zdrowotne.W PIT-11 mam kwote wpisana w pozycji 76. ale to sie nie zgadza. nie wiem w jaki sposob mam obloiczyc te skladke. jak przegladam PIT brata z tamtego roku to tez nie wiem skad w tej pozycji 102 jest wpisana suma bo chyba nie z PIT-11. krotkow mowiac-jak mam obliczyc lub skad wziasc składke na ubep. zdrowotne. i nie odsyłajcie mni do instrukcji-gdyby tam bylo jakos jasniej napisane to tu bym nie pytała.

Gość helouki
nie obliczasz składki tylko ja przepisujesz

jasne tylko jak mowie ze na PIT z zeszlego roku jest suma ktorej nie ma w PIT-11 to skad mam sobie ja przepisac???

Gość helouki
to nic nie przepisujesz.

gdyby tak bylo musztarda jak piszesz to nie bylo by klopotu ale ja w pit z 2005 mam w pozycji 76 z pit 11 kwote 444 zl a w pit37 w poz 102. kwote 605 wiec nie jest taz ze przepisuje

Gość Szczepan
wejdź na stronę Ministerstwa Finansów www.kip.gov.pl, znajduje się tam telefon do Krajowej Informacji Podatkowej. Pomoc jest bezpłatna, tylko zadzwonić trzeba. Warto również przejrzeć stronę www.e-deklaracje.gov.pl gdzie można złożyć PIT przez Internet Powodzenia