mantyka 0 Napisano Styczeń 23, 2007 chcialam zapytac czy ktoras z Was bierze tabletki antykoncepcyjne Yasminelle *21 ?? Podobno to sa nowe tabletki - slabsza odmiana tabletek Yasmin, cena taka sama.Ciekawa jestem jak sie po nich czujecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mel B Napisano Styczeń 23, 2007 Na razie te tabletki dopiero pojawiają się w naszych aptekach. Pewnie za miesiąc dopiero będziemy mogły się dowiedzieć czy dziewczyny sa zadowlone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmigotka 0 Napisano Styczeń 26, 2007 Właśnie dzisij dostała od swojej Pani Dr Yasminelle :) Jutro ostatni tabl. Yasmin, a od przyszlego tygodnia zabieram się za nowość Shering\'a. Ciekawa jestem jakie będą tego efekty :) Pozdrawiam :) Zdam relacje jak zacznę opakowanko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upp Napisano Styczeń 30, 2007 ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość foxi_21 Napisano Luty 1, 2007 witam,ja biore tabletki yasminelle juz 4 miesiac,ogolnie czuje sie dobrze ,tylko te plamienia,no a na dodatek teraz zostalo mi 7 tabletek a dostalam okres....moze ktoras wie co mam zrobic i dlaczego juz mam okres??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmigotka 0 Napisano Marzec 8, 2007 Biore już drugie opakowanie. Nie tyję i nie chudnę (niestety ;) Ogólnie czuje się ok. Tylko po ostatnim okresie nadal mam jakieś dziwne upławy. W ciąży nie jestem więc jednak spełniają swoją rolę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośccc Napisano Marzec 12, 2007 hej brałam yasmin i lekarz przepisał mi yasminelle i to moze glupie pytanie no ale lepiej zawsze zapytac czy te nowe tabletki nadal skutecznie chronia mnie przed zajsciem w ciaze tak jak te stare?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Teresa757 Napisano Czerwiec 23, 2007 Po 2 miesiącach stosowania Yasminelle mogę powiedzieć tylko tyle, że mam ich już dość! Nie dość, że mam okropną cerę, to jeszcze ciągle jakieś plamienia. Poza tym mam wahania nastrojów - od euforii po płacz. Poważnie rozważam odstawienie tych tabletek:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chumele 0 Napisano Czerwiec 23, 2007 Ja juz decyzję o odstawieniu tych tabletek mam za soba, nie bede sie meczyć. Wywaliło mi żyły, na łydce mam oktopnie wielką i grubą żyłę-fachowo nazywa się to żylak:(Mam dosyć ciągłego kłucia pod kolanami jakby mi ktos żyletka nacinał skórę. Do tego zmeczenie, mdłości, huśtawki humorów, plamienia i tycie.Kurde po tych tabsach to tylko jesć mi sie chciało i pic, pic pić litrami a cera taka sucha:(:(:( Jak wam nie pasują te tabletki to odstawcie, sa inne. Ja decyzje o odstawieniu przeciagałam i przeciagałam i teraz dopiero zaczeła sie jazda jak odstawiłam. Jakies klucia jajnika, boli mnie pecherz.Nic takiego wczesniej nie mialam a teraz nagle wszystko na raz.W środe ide do gina ale nie ufam tym lekarzom juz wogóle bo lekarz powienien wiedziec ze jak są kobita ma zylaki tyo na pewno nie Yasmin i pochodne tego gówna:(Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina91 Napisano Czerwiec 23, 2007 ja zaczęłam brać yasminelle 16 dnia cyklu i okres mi sie spóźnia ok 5 dni, w ciąży byc nie moge, bo stosunki przerwane i na dodatek prezerwatywy. od początku brania nie mialam zadnych skutkow ubocznych, dopiero teraz,n a okres boli mnie żołądek, burczy w brzuchu...a okresu nie ma.. masakra ;(:(:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak jak Napisano Czerwiec 23, 2007 Jak się może okres 5 dni spóżniac na tabletkach? Przecież masz całą przerwę, całe 7 dni zeby go dostac? Ja brałam Jeanine i to tez jedno wielkie gówno. Niby nowa generacja a koszmar... Kolezanka to samo z Yasminem. Starsze są chociaż przetestowane, a to jakiś chemiczny kit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość feminka Napisano Lipiec 2, 2007 ja wlasnie skonczylam trzecie opakowanie yasminelle. i niestety nie polecam. dzis bylam u lekarza i zmieniam na novynette. poczatkowo biorac yasminelle czulam sie bardzo dobrze, nie odczuwalam zadnych skutkow ubocznych - nie bolala mnie glowa, brzuch ani piersi. faktycznie zauwazylam, ze nie powoduja one zatrzymania wody w organizmie (piersi nie byly nabrzmiale). jednak juz po pierwszym opakowaniu mialam duzo bardziej obfity i bolesny okres. potem zaczely mi strasznie wypadac wlosy. nie pomogly tabletki z wyciagiem ze skrzypu polnego i witaminy. na kilku forach znalazlam wypowiedzi dziewczyn o tym nieszczesnym wypadaniu wlosow przy stosowaniu yasmin i yasminelle i postanowilam zmienic tabletki. to zapewne ten super nowoczesny drospirenon. fakt, ze nie powoduje zatrzymania wody w organizmie dzieki czemu kobiety czuja sie "lzejsze", bycmoze tez dziala dobrze na cere. ale moze tez powodowac wypadanie wlosow, na co nie pomoga zadne witaminy. a lekarze jakos niechetnie wspominaja o tym skutku ubocznym. jak i o wielu innych... za tydzien zaczynam novynette, mam nadzieje, ze bedzie lepiej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niunia*** Napisano Lipiec 5, 2007 kurcza ale mnie nastraszyłyscie:( ja jestem przy 5 tablece i jak ak czytam co piszecie to juz nie mam ochoty ich brcć.mam tylko nadzieje ze moze u mnie bedzie ok:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bhddhb Napisano Lipiec 5, 2007 Kurcze mi właśnie gin zmienił z Yamsin na Yasminelle i troche się wytsraszyłam... :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzini Napisano Lipiec 10, 2007 czesc wszystkim jestem tu nowa :) od kilku dni tez biore Yasminelle... wczesniej bralam Diane 35 i sie czulam po niej swietnie, jedynie w pierwszych dniach mnie odrobine mdlilo, ale juz potem bylo dobrze, cera super, wlosy tez... i nie przytylam wcale. po Dianie bralam Jeanine, jednak przytylam az 8 kilo po pol roku (!). cera byla ok po niej, czulam sie w miare dobrze, no moze troche "jak balon", ale poza tym bylo ok. Od paru dni biore ta nieszczesna Yasminelle i jestem strasznie ospala, bolaly mnie jajniki, brzuch, noga, glowa... aha i na poczatku bolaly mnie oczy (bo nosze soczewki), ale juz przeszlo... cera na razie ok, ciekawe czy mina te skutki uboczne i czy wszystko bedzie dobrze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Olkana Napisano Lipiec 10, 2007 Ja mam jedynie kłopoty z cerą...a nigdy ich nie miałam...dużym plusem jest to, że wzrosło mi libido, które po Jeannine było zerowe :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potosia07 0 Napisano Lipiec 10, 2007 Laski! każda dziewczyna reaguje na tabletki inaczej! jednej mogą pasowc takie a drugiej inne. nie jesteśmy takie same! ja dzisiaj biore drugą tabletkę ale nie sugeruję się wypowiedziami na temat tych tabsów, że złe i wogóle be, bo nie wiadomo jak bedą reagowac na mnie. Nie przekonasz się czy są odpowiednie dla Ciebie jak nie spróbujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_serduszko_22 0 Napisano Lipiec 10, 2007 Czesć ja lykam już drugie opakowanie yasminelle ;-) czuje sie po nich świetnie ;-) piersi mi się moze nie tyle ze powiekszyly ale bardziej zaookraglily sa tak jakby pelniejsze ;-) i popieram że każda z nas inaczej bedzie na tabletki reagowac ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Efelinka 0 Napisano Lipiec 14, 2007 Hej:-) Ja w środe skończyłam pierwsze opakowanie yasminelle w środe, a dzis sobota i nie dostałam jeszcze okresu;( Martwie się bo po wczesniejszych czyli logest okres dostawałam zawsze w sobote wieczorem, ale od rana w sobote zawsze juz bolal mnie brzuch. A po tych tabsach jak narazie nic, brzuch nie boli, jedynie to mam jakies dziwne mdlosci;/ Qrcze już zaczynam się martwić:( Przez cały czas brania yasminelle czulam sie ok, żadnych plamien ani innych skutków ubocznych. Napiszcie w którym dniu przerwy w braniu yasminelle dostajecie okres? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mama oli 0 Napisano Lipiec 14, 2007 Ja dostawałam okres w 5 dniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 111111mała11111111 Napisano Lipiec 15, 2007 ja jestem przy piatej tabletce,tez mi zmienil z yasminu i jak narazie to nie widze nic zlego,moze oprocz hustawek nastroju ale hm...moze to nie od tego,ostatnio mam ciezki okres to moze przez to,zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potosia07 0 Napisano Lipiec 16, 2007 Jestem po pierwszym tygodniu brania tabletek, zero skutków ubocznych, jedynie cera mi się pogorszyła, ale to jest normalne. Organizm musi się przystosowa do zwiększonej dawki hormonów. Libido mi się zwiększyło, więc jest dobrze^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siódemka_7 0 Napisano Lipiec 17, 2007 Czesc wszystkim. ja biorę yasminelle juz 6 dzien. Narazie -odpukac- jest wszystko w porzadku, tylko mam male plamienia ale to na poczatku prawdopodobnie normalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OnA mŁoDa Napisano Lipiec 17, 2007 Foxi_21...Ja też dostałam okres... i zostało mi 7 tabsów... Mam nadzieję,że wszystko się wyreguluje...a tabsy biorę normalnie... 21 i 7 dni przerwy. Ja-odpukać- też nie mam skutków ubocznych... dobrze się czuje.... i jest plusss o którym zawsze marzyłam :)) moje piersi powiększyły się o pół rozmiarku :))) na początku faktycznie(pierwszy i drugi dzień) był okropny... mdliło mnie,mdlałam,brzuch strasznie bolał...ale teraz jest super. Pierwszy raz cieszę się z okresu,nie jest bolesny,piersi nie bolą....i mogę normalnie funkcjonować :))) ja za 3 dni kończe pierwsze opakowanie i mam nadzieję,że nadal będzie oki :)) i zgadzam się z opiniami wyżej,że na każdą z nas inaczej reagują tabsy. To zależy od organizmu,a nie od tabletek. Moja bratowa od 5lat bierze Yasin i jest bardzo zadowolona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lkmo Napisano Sierpień 1, 2007 Od czterech dni brałam yasminelle, cos strasznego, zgaga, mdłości, odwodnienie, tak strasnzie mnie odwodniły, że zapadła mi się twarz, nie mam siły wstać, ani się ruszać, boli mnie głowa, ginekolog telefonicznie udzielił mi informacji, że mam odstawić i od razu wziac logest, który kiedyś brałam więc mam jescze. i nie musze isc do niego po receptę. Czy ktoś też tak zareagował na yasminelle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 111111mała11111111 Napisano Sierpień 1, 2007 skonczylam pierwsze opakowanie no i...czekam na efekty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katusza Napisano Sierpień 1, 2007 witam...ja biore yasminelle od 2 miesiecy i czuje sie bardzo dobrze ale mam inny problem jestem po tym 2 opakowaniu juz 4 dzien przerwy a okresu nadal nie mam i nie wiem co sie dzieje...po pierwszym opakowaniu mialam od razu a teraz czemu trwa to tak długo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaja100 Napisano Sierpień 10, 2007 Hej od 2 tygodni biorę Yasminelle i mam okropne plamienia koloru brązowego;/ czy ktoraś z was ma także takie problemy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kolorowyMIŚ Napisano Sierpień 10, 2007 Tak ja mam tak samo choć ja biorę dopiero tydzień, piję wapno i zauważyłam poprawę.. wydzieliny jest mniej a praktycznie wcale..nie wiem czy to od wapna czy po prostu może mój organizm się przyzwyczaja ale tak przeczytałam na innym forum i tak też próbuje ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MYsłowice Napisano Sierpień 13, 2007 WItam dziewczyny!! Laski jesli bierzecie piewszy raz te tabletki anty nei macie sie czego martwic jesli macie plamienia brozowawe bol piersi. ja tez tak mialam i poszlam do gina.bo przestraszylam sie bylam specjalnie u dwuch lekarzy sprawdzic czy nei sciemniaja - to jest naturalny objaw pwoiedzial ze organizm musi si eprzybadac do leku danego i mam sie n ei martwic wiec bol piersi plamienia brozowawe z nutka malej tez ilosci krwi to to jest normalne !!!!! ja jzu jestem rpzy 2-opakowaniu i nie mam jzu zadnych plamien ani bolu peirsi wiec nei martwcie sie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach