Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irena 30 wlkp.

Jaki samochód wybrać...pomóżcie

Polecane posty

Gość Irena 30 wlkp.

W niedalekiej przyszłości zamierzam zakupić sobie nowe auto,może niedosłownie nowe ale 3,4 letnie.Chciałabym usłyszeć wasze porady dotyczące modeli aut,które mnie interesuja a mianowicie chodzi mi o Opla Astre II,Forda Focusa i Seata Leona.Zamierzam zakupić jednego z nich tylko niebardzo wiem który jest najlepszy,dodam,że wszystkie mi sie podobają i jeszcze jedno wszystkie maja byc benzyniaki zadnych disli. Pomóżcie

Gość my sle
ze z tych trzech najlepszy jest focus- przynajmniej ja bym go wybrała..

mialam kiedyś focuska ... był super. Zero awarii ..tylko żarówki mi raz na 2 m-ce wysiadaly i musialam smigać wymieniać na nowe

Ale ja bym brał Focusa diesla, na jednym baku jedziesz ponad 1000 km, to bardzo przyjemne uczucie, zwłaszcza portfel bardzo dobrze się z tym czuje :D

a mi sie \"podoba\" Astra II :) , nie wiem jak technicznie, ale wizualnie najladniejsza :)

Gość a kolor jaki
??

Gość Bardzo ładna marynarka
Kup nowe auto uzywane auta 3-4 tenie to wieczne kłopoty i czesste wizyty u miechanika ,który oszukuje .

Gość kula ziemska
dlaczego nie diesel? 4 letnie diesle jezdza swietnie. seata sobie odpusc, ford chyba bylby najlepszy. za seata za rok nie dostaniesz nawet polowy ceny ktora zaplacilas, to licha marka, przejrzyj gazety i zobacz.

mój tata jeździ vectrą B, ciągle coś się psuje, mój były facet ma 3 ople corsy C - też usterkowe autka. Opla bym osobiście odradzała :) Fordy są ok, ale dość szybko się zużywają. Jeśli chcesz auto, które Ci w miarę długo pojeździ to weź albo Volkswagena, albo jakiegoś japończyka (np: nissan, honda, toyota)

BTW - a jest wogóle czarny metalic? matalic widać przy jasnych autach. W ciemnych (czarny, granat) się tylko płaci za dodatkową opcję, a i tak nie widać :)

fokusa ma moja teściowa- muł,ale to przecież zależy od silnika ja mam golfa IV i jestem bardzo zadowolona

Gość nowego merca

Gość kula ziemska
japonczyki sa naprawde dobre.nawet yaris jest duzo lepsza od seata, bez porownania.

jak się przyjrzysz to widać róznicę miedzy zwyklym czarnym a metalikiem. Metalik ma takie male kropeczki. Podobno bardziej się sprawdza jesli samochod bedzie myty w myjniach automatyczncyh.

ja wiem jak wygląda matalic :) ale chodzi o to, że przy nówkach dopłaca się 2000zł a przy ciemych kolorach nie widać różnicy. przy srebrnym, złotym, jasnym niebieskim, czy czerwonym różnica jest zauważalna, ale w ciemnych to na prawdę bez względu na to czy metalic czy nie, patrząc z odległości 1,5 m wyglądają identycznie :)

Gość walduuuś
pitolisz kro

noo jest różnica, czarna lub granatowa perła czy metalik wygląda o niebo lepiej

Jeździliśmy 3 lata SEATEM LEONEM cuprą. Mogę polecać. Jest bezawaryjny, dobrze trzyma się w zakrętach. Poza tym ma predyspozycje do tuningu.

matko... ja już kiedyś z Tobą walduś o czymś rozmawiałam... i nie mkam ochoty więcej ;/ otóż wiem co mówię bo mój ojciec ma auto granat metalic, sama jeżdżę autem kolor seledynowy metalic (taki bliski srebrnemu) - u mnie widać, że metalic, u taty nie. znajomy rodziców ma focusa czarnego - nie metalic, jego żona megane czarny metalic - jak stoją obok siebie to nie widać różnicy

ja mam Astre Sport 1,8 i jest super.Swietnie sie nia jezdzi.Czesci sa tanie i fajny wyglad.Focus jest brzydki.Ogolnie Fordy sa zawodne.Ja byk kupila Astre ewentualnie Leona.Ja chce kupic Audi A6 ale to za pewien czas

Ja zdecydowalabym sie na jakiegos japonczyka. Niemcy nie tak dawno robili testy aut. Na pierwszych miejscach byly auta japonskie. Niemieckie auto znajdowalo sie dopiero na 7 miejscu i byl to opel. VW byl powyzej 20 miejsca. Chociaz sama do niedawna jezd zilam golfem bylam z niego bardzo zadowolona. Zadnych usterek tylko wymiana zuzytych czesci na nowe. tak wiec polecam. Obecnie mam nissana primere combi i tez jestem bardzo zadowolona. Jedyny minus to to ze jest twarda, ale na szczecie nie musze jezdzic po Polskich drogach wiec ten minus mi tak nie dokucza:). Dlaczego nie disel?? - Silniki o wiele dluzej wytrzymuja, - auta mnie pala (moj kombik np na 100 km na trasie pali tylko 5 litrow), - poza tym nowe disle bardzo cichutko chodza (jak podjechalismynaszym dislem to moj wujek myslal ze to benzyniak) - olej wymieniamy co 30000 tys. km a nie co 10000. tak wiec same zalety. Wiecej moze powie jakis Pan, bo ja to tylko tyle co wiem z autopsji. Pozdrawiam

Gość Mazda 5
śliczności zoom zoom :P

i przegląd techniczny diesla jest tańszy ;) jak już rzucamy zaletami - TDI są tylko dorobinę mniej dynamiczne niż beznyna, za to najcześciej mają wyższą pojemność więc i tak nie widać różnicy. Za to są silniejsze i wytrzymalsze :) w japończykach jest tak, że nadwozie i podwozie się już dawno rozlecą a silnik ciągle będzie działał :)

ja też lubię jeździć dużymi samochodami ;) czuję się cudownie w combi mojego taty :) poj 2.0 136KM i żaden dres nie podskoczy ;)