Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joan30

Nadmierne owlosienie - i co ja mam z tym poczac?

Polecane posty

Gość joan30

Mam problem, prosze nie smiejcie sie, poniewaz dla mnie stal sie koszmarem. Prosze, jesli ktos wie jak trwale pozbyc sie nadmiernego owlosienia z okolic ust oraz podbrodka, niech podzieli sie ze mna swoja wiedza na ten temat. Bede na prawde wdzieczna za porady i wskazowki, gdyz depilacja woskiem i peseta staly sie dla mnie prawie codzienna udreka, ktora wprowadza mnie w stany glebokiej depresji, tym bardziej, ze moj partner rowniez to dostrzegl, wstydze sie tego, kocham go i chcialabym zawsze sie mu podobac. Jesli mialas podobny problem, prosze - poradz.... Dziekuje i lacze serdeczne pozdrowienia, Joan

Gość na stronce
poszukaj takiego topicu "dziewczyny z hirsuteryzmem"

Gość jgtkliul
nie mialam takiego problemu i nie mam ale wiem ze bardzo dobre sa zabiegi laserem, sa bardzo kosztowne, ale mozesz sie pozbyc wloskow na zawsze.

Gość z hirsutyzmem

Niedawno gdzieś był zamieszczony artykuł o oleju krokoszowym. Podobno jest skuteczny.

Gość joan30
haha-nka Łamię regułę niepowracania do tematów, ktore uważam za zamknięte. A robię to dlatego,że sporo się od tego czasu, kiedy pisałam ostatni raz zmieniło. Od tego czasu nie depilowałam nóg, włosy mi rosły nieskrepowanie no i rezultat mną wstrząsnął. Otóż miłe panie, włosy na nodze smarowanej olejem zaczęły rosnąć mi jak oszalałe, co super wygląda, bo włosy na nodze niesmarowanej rosna jak zwykle. Coś cudnego!!!!! Wygladam jak rasowa klacz. Nie wiem co zrobić,żeby wszystko wróciło do normy. Biorąc udział w tym pożal się Boże eksperymencie spodziewałam się tego,że włosy nie będą tak szybko odrastać, albo ewentualnie tego,że nie będzie żadnego efektu. W najczarniejszych snach nie przypuszczałam,że stanie się to, co się stało. Nie ukrywam ,że w.......ona jestem w sposób niemożebny. No cóż, trudno mieć pretensje do moich cebulek włosowych,że odżywione olejem zaiście szalenie przebogatym w różne substancje odżywcze, zareagowały gwałtownym porostem włosów. Pretensje mogę miec tylko do siebie, taka stara, a taka głupia, dałam się nabrać na kolejną kafeteryjną zmyłę. Polecam wszystkim krokosz na porost włosów. Bawcie sie dobrze, mnie jakoś mało do śmiechu.

Gość joan30
powyzej podalam cytat z wypowiedzi kolozanki, ktora stosowala olej krokoszowy

Gość joan30
powiedz, prosze,ktory lekarz kieruje na takie wyniki?

laser ipl nie jest złym rozwiązaniem - ale kosztowne to to jest pęseta - kosmetyczki nie polecają - wzmacniają się cebulki elektroliza? - próbowałaś tej metody - to też w gabinecie kosmetycznym

endokrynolog także ginekolog może spokojnie dać skierowanie na tego typu badania - mówisz ze masz problem z nadmiernym owłosieniem i od oznaczenia poziomu hormonów zaczyna się diagnostyka i dalsze leczenie - możesz dostać wtedy skierowanie do ginekologa endokrynologa

Gość joan30
dziekuje, niebawem i tak wybieram sie do Polski i na pewno skorzystam z pomocy kosmetyczki, probuje uzyskac do tego czasu jak najwiecej informacji, chyba sprobuje elektrolize, ale czy to jest na prawde skuteczne? mam juz dosc problemow tej natury

Gość joan30
nie omieszkam rowniez odwiedzic ginekologa

mi pomogło ale ja nie miałam podwyższonego poziomu testosteronu - jeśli jest podwyższony to takie akcje niewiele pomogą ale elektroliza jest zmudna i dość bolesna - działa się na pojedynczy włosek (wkłuwa sie w mieszek włosowy i traktuje prądem) - czyli na jednej sesji kosmetyczka nie jest w stanie zrobić całości laser jest lepszy - ale tu też trzeba się nastawić na co najmniej 3 sesje - nigdy nie jest tak, zeby wszystkie włosy były w takim samym stadium wzrostu

Gość joan30
czy laser nie oszpeci twarzy?- nigdy jeszcze nie korzystalam z takiego zabiegu - stad moje obawy

mojej bliskiej osobie pomogła igła do depilacji elektrolizą (\"Epilesse\") ale własna, do użytku domowego (bo specjalistka, niby lekarka, dziabała na oślep, i tylko bólu narobiła, bo rzadko trafiała) tylko że teraz... chyba na rynku takich nie ma, pewnie zbyt skuteczne były, niedrogie i rozwiązałyby problem owłosienia raz na zawsze więc nie byłoby kasy na depilatory i kosztowne zabiegi kosmetyczne

Gość joan30
wiem, najtrudniej jest zrobic pierwszy krok... ja do tej pory trakowalm swoje wloski peseta, ale odrastaly i na ironie losu-coraz szybciej i coraz mocniejsze

Gość mikanueska
elektrolize odradzam,bliznamoga byc,dlulotrwale i nie skuteczne,laser ok 4 zabiegow,drogi,od 300 do 500 za "brodke" ale potem jak reka odjal,nie boli jak dobrze zroboiny,nie ma blizn,ale po zabiegu kilka dni sie goi,najlepiej alantanem smarowac

Gość joan30
dziekuje, cenie sobie kazda Wasza rade

Gość dardanka
jestem po drugim zabiegu laserem.poki co jestem zadowolona.skutkow ubocznych i innych ;niespodzianek''nie bylo .kieszen sie oproznila,ale przedemna jeszcze dwie serie.musze sprawe doprowadzic do konca, i tobie tez podpowiadam-zbieraj kase ,bo to chyba jedyna mozliwa metoda ,aby pozbyc sie tego problemu.

Gość najlepiej
podpalić

Gość joan30
hehehe, z tym podpalaniem roznie moze byc, wole nie ryzykowac...