Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minnka

ciąża a temoeratura

Polecane posty

Gość minnka

Dziewczyny!!Czy ktoras z was mierzy sobie temp??i zna sie choc troszke na tym??ja zaczelam od niedawna...jakis tydzien spoznia mi sie okres,temp utrzymuje mi sie 37,5.Robilam test niestety wyszedl negatywny.Moga byc takie wachania temp???

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
po owulacji temperatura rosnie i utrzymuje sie na wyzszym poziomie az do miesiaczki (12-16 dni).

Gość minnka
dzieki!!a test sie mogl pomylic??

Gość jajko ma małe oczko
człowieku masz na opakowniu napisane w jakim stopniu test jest wiarygodny, skad my mamy o tym wiedzieć?

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
no zdarza sie ale raczej rzadko. W kazdym razie jesli temperatura nie spada pomimo tego ze uplynelo wiecej niz te 16 dni od owulacji, to raczej ciaza (jak nie ma miesiaczki). Jak spadnie to jeszcze tego samego dnia pojawi sie miesiaczka. Tak na chlopski rozum: Po owulacji temperatura rosnie, po to zeby fasolka miala cieplo (o ile doszlo do zaplodnienia). Jesli faktycznie do zaplodnienia doszlo, to temperatura niezmiennie pozostaje wyzsza, natomias jesli nie doszlo, to po okolo 2 tygodniach temp spada i pojawia sie miesiaczka. Tak sie sprawy maja. Okres od owulacji do miesiaczki u kazdej kobiety jest staly (plus minus 1 dzien) i wynosi 12-16 dni (u jednej 12, u innej 15..) Jesli wiesz kiedy mialas owulacje, to powinnas wiedziec dokladnie kiedy dostaniesz miesiaczke, nawet jesli masz nieregularne cykle.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
oczywiscie znajac swoj organizm

Gość ło matko dziewczyny
proszę Was, no nie plećcie takich głupot:(((((((((( Temperatura rosnie po owulacji i się utrzymuje na poczatku ciąży, bo pękniecie pecherzyka Graffa pwoduje wydzielanie progesteronu, który powoduje wzrost temperatury! Nie dzieje sie tak dlatego, żeby dzidziusiowi było ciepło:o Do autorki topiku: ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test, choc podwyższona temperatura może tez byc oznaką przeziebienia, które niekoniecznie odczuwasz;)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
napisalam na chlopski rozum??

Gość ło matko dziewczyny
ok, może chciałaś dobrze:), ale wiesz, że dla niektórych topiki sa skarbnicą wiedzy medycznej niestety:o i potem na kolejnym topiku znajdziemy wypowiedz poinformowanej osóbki, ze temperatura rosnie, zeby dzidziusiowi było cieplo:o O to mi chodzi, rozumiem, ze chciałas to uproscić, ale czasami nie mozna;)

Gość E1980
A bolą was piersi w czasie owulacji? ale nie tak mocno jak przed @, tylko pobolewaja, bo ja tak mam i pobolewają mnie jajniki - zawsze tak mam w czasie owulacji.

Gość omg co za problem
3 topiki o tym samym założyłaś?? :)