Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleczarka Jarka

sery w ciąży

Polecane posty

Gość mleczarka Jarka

Mam pytanko. Wiem, że nie wolno pleśniaków ani fety a czy wolno topione? i typu almette?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no topione i almette to chyba mozna... ja sie topionym zajadam od poczatku ciazy! jestem juz w 29tyg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Słyszałam tylko że nie wolno jeść serów robionych z niepasteryzowanego mleka bo można się zarazić listerią czy jak to się tam nazywa.....Ostatnio sprawdzałam sery typu Camembert i na wszystkich jest informacja że są robione z mleka pasteryzowanego (!?) Myślę że nie należy za bardzo sie przejmować tymi wszystkimi \"wolno\" \"nie wolno \". Kiedyś przecież kobiety ani nie dbały o regorystyczną dietę ani w czasie ciąży ani w czasie karmienia piersią i miały zdrowe dzieci. Wszystko z umiarem i tyle.... Jeśli jednak masz obawy spytaj swojego lekarza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no ja nie wiem
:( też mnie to interesuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja jadłam ser topiony a ten nagłówek smiesznie brzmi\" ser w ciazy\":)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wcinałam wszystkie sery oprócz oscypków, bo nie wiedziałam, czy są z pasteryzowanego mleka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×