Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze sie zakolczykuje

kolczyk w brwi-porady dla niezdecydowanej

Polecane posty

zastanawiam sie nad zalozeniem kolczyka w brwi-myslalam o kuleczce na samym koncu brwi mam szereg pytan z tym zwiazanych:) czy mozna zrobic na koncy brwi?(zwykle robi sie bardziej po srodku) jakie moga byc komplikacje? (zmora opadnietej brwi) czy mialyscie problemy z gojeniem? gdzie robilyscie?(domowo czy w gabinecie kosmetycznym/piercingu) jaki rodzaj kolczyka zalozylyscie?(czy mozna dowolnie je pozniej zmieniac) czy jestescie zadowolone? po sciagnieciu kolczyka jakies wielkosci blizna zostaje? mam nadzieje ze odpowiecie, i moze dzieki temu sie zdecyduje:)

Gość a wtrace sie
pierwsze slysze ze najczesniej sie robi po srodku, jak ludzie maja to wlasnie na koncu brwi. moja kolezanka miala wlasnie kiedys kolczyk, oczywiscie robila w salonie (bron boze w domu!!!!!!!!!!!!!!!) i za dlugo sie nim nie nacieszyla, bo przy sciaganiu swetra zahaczyla o niego i bardzo nie ladnie sie wyrwal, no i teraz ma taka blizne

mialam na mysli ze tak mniej wiecej w 2/3 brwi od zewnatrz zwykle sie robi (z tego co widzialam) a ja chce na samej koncowce jaki rodzaj kolczyka nosila twoja kolezanka?

ja się mogę wypowiedzieć, bo moja przyjaciółka ma :) kolczyk możesz dziś zrobić naprawdę gdzie chcesz - idź do dobrego salonu, pokaż gdzie, oni obejrzą to miejsce i powiedzą \"ok\" ;) wejdź na stronę http://www.bmezine.com , tu jest pokazane mnóstwo zdjęć kolczyków w najróżniejszych miejscach. co do gojenia to moja przyjaciółka nie miała żadnych problemów, przemywała tak jak jej kazali i wszystko się ślicznie zagoiło. włożyli jej banana jeszcze w salonie, po jakimś czasie zmieniła na krótszy kolczyk (taki któremu widać było tylko kulki, cała sztanga była w brwi). co do zmieniania to chyba jak masz przekłute okrągło na banan lub na kołko to nie możesz potem zmieniać na całkiem prosty i odwrotnie, ale nie jestem tego pewna - musiałabyś spytać w salonie :) bo broń boże sama nie przekłuwaj! ma to cię upiększać a nie szpecić, oddaj się w ręce profesjonaliście :) no a co do blizny to z tego co mi wiadomo akurat w brwi blizna pozostaje i to wyraźna, wiec namyśl sie porządnie! ja ogólnie polecam, bo wygląda to super :)

a ile kosztuje takie przekłucie u kosmetyczki czy w jakims salonie?? bardzo to boli???

widze ze nie tylko ja jestem zainteresowana czekamy na kolejne rady;)

Gość upupupupupupupu

moja przyjaciółka płaciła chyba 70zł razem z kolczykiem... ale to zależy od salonu, miasta, no i zwykle w salonach pracują ludzie wyluzowani, z którymi można stargować ;)

Gość kolczykP
ja namawiam chlopaka:) a nie wiecie czy to bardzo boli??

Ja też chcę sobie zrobić kolczyka w brwi. Co sądzicie drogie Panie o takim kolczyku u mężczyzny? Przeglądałem opinie kolesi, hehe dziwi mnie to, jak większość z nich jest zeschizowana (wypowiedzi typu że to dla pedałów i równie idiotyczne wypowiedzi).

Ołaaa jakie błędy zrobiłem w poscie wyzej:D Licze na odpowiedzi. Pozdrawiam:)

Gość nakrecona tu nadaje
no ja wlasnie za 4 dni sobie robie ... bedzie smiesznie :D

jak sobei zrobisz to pojdziel sie wrazeniami:)

Gość podtrzymywacz

mi osobiscie bardzo sie to podoba u facetow (oczywiscie nie do wszystkich pasuje - to zależy od stylu)

Ja płaciłam około 130zł razem z kolczykiem, ale to drogo, można taniej. Robiłam w gabinecie kosmetycznym w CH Panorama w Warszawie. Nie każdy gabinet kosmetyczny robi takie rzeczy. Są też salony piercingu. Kosmetyczka zaznaczyła kropkami miejsce gdzie ma byc przekucie, rozstaw powinien być dość szeroki, bo on się potem zawęża z czasem. Złapała szczypcami i przekuła, jest to dosyć bolesne. Mój kolczyk był ze stali chirurgicznej. Kazała mi przemywać wodą utlenioną, ale niektórzy mówią, że trzeba tribiotickiem smarowac. Ja przemywałam tylko wodą i wodą utlenioną. Szybko mi spuchła brew, była aż fioletowa. Ale to też przeszło dość szybko. Miałam kulki, są dobre na początek, bo się nie zaczepiają. Potem zmieniła na stożki. Kazała mi też trochę lekko poruszać kolczykiem w ty czasie gojenia. Na początku nie ruszałam bo bolało, dopiero po kilku dniach. Nie pamiętam ile trwało gojenie. Chyba do miesiąca, po 2tyg już było dość dobrze. Trzeba uważać, bo niektóre kolczyki mają krzywy gwint i mogą odręcać się i wypadać. Można je dowolnie zmieniać, aczkolwiek łatwo wyjąć, włożyć już gorzej. Jak już zmieniasz, to zrób to od razu. Nie rób tak, że dziś wyjmiesz, jutro włożysz nowy, bo zarasta. Najlepiej zrobić sobie delikatny kolczyk, grubość pręta 1, 2mm. Kolczyk się nie zaczepia, trzeba tylko uważać przy golfach czy ogólnie przy wkładaniu ubrań przez głowę.Co do materiałów to mamy: stal chirurgiczną, tytan i bioplast. Ze srebrnymi się nie spotkałam, a szkoda, ponieważ... Okazało się, że mam uczulenie na stal. Zmieniłam więc na tytan(podobno mniej uczula), ale to nic nie dało. Nie było to jakieś silne uczulenie, i przez długi czas kolczyk nosiłam(3 lata), ale potem zaczęło mnie to denerwować. Podobnie jak z kolczykami w uszach, mogę nosić tylko metale szlachetne. Srebro byłoby dobre. Są kolczyki łączone np. stal ze srebrem, ale najczęściej srebrna jest tylko ozdoba kolczyka.. Tak więc zwróćcie uwagę na wasze kolczyki w uszach. Niedawno kolczyk wyjęłam, bo przestał mi pasować, no i też przez to permanentne uczulenie. Zostanie mi ślad, liczyłam się z tym, ale nie będzie on bardzo widoczny. Zdarzały mi się problemy z dostaniem pracy. Albo mówili, że z kolczykiem nie przyjmują, albo, że musze go wyjąć. Tak więc to też rozważcie. Kolczyk trochę wpływa na to, jak was postrzegają inni. Na uczelni, wśród znajomych pełna tolerancja, nie wiem jak w szkole średniej. Raz jakiś facet mnie zaczepił na ulicy i pytał po co mi ten kolczyk. Tak więc różne są sytuacje. Mam nadzieję, że pomogłam :)