Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość całka

korepetyycje z matematyki? kto sie podejmie ???

Polecane posty

Gość całka

🖐️ jestem studentką architektury. potrzebuje pomocy z matematyki w szeroko pojetym zakresie różniczek, badania funkcji i całek. czy ktoś z Was studiuje jakiś kierunek zwiazany z matematyką i mógłby mi pomóc? aha...mieszkam we wrocławiu aktualnie :)

Gość ehhhhhhh.........
Szkoda, że Wrocław. Ja jestem z Krakowa, a mógłbym pomóc.

Gość ehhhhhhh.........
A tak w ogóle to świetny nick. Chyba nazwę tak swoją córkę, jeśli będę miał.

Gość całka
eh....potrzebna pomoc z całek !!! 😭

Gość ehhhhhhh.........
A masz problem z jakąś konkretną całką, czy potrzebujesz pomocy od podstaw? Jeśli chodzi o jeden przykład to wrzuć go tutaj, a ja go ci rozwiążę.

mam duzy problem. matematyki na naszym wydziale nie uczy pracownik wydziału architektury tylko wydziału podstawowych problemów technicznych.... wydaje mu się że daje nam banalne rzeczy.... a w tych jego całkach to jest więcej literek niż cyfr a wykładnik podstawa \"x\" ma wykładnik wyższy nuz liczba która przy nim stoi. zazwyczaj. mam nadzieję że poprawnie wyraziłam to o co mi chodziło.

Gość ehhhhhhh.........
Nie, nie wyraziłaś się poprawnie :D Nie mam pojęcia o czym piszesz... Może po prostu daj przykład. Całkowanie jest proste, jeśli się pozna parę podstawowych typów całek i sposoby ich całkowania. Tego naprawdę nie ma aż tak dużo.

no więcej literek jest w przykładzie niż cyfer...ln log e (do potęgi i tu jakiś wielomian) funkcje trygonometryczne i cyklometryczne, wielomiany......długo sie je rozwiazuje....nie wiem.....nie umiem CVi tego opisać matematycznym językiem :O poza tym po 2 dniach nauki całek jestem odmóżdżona

Gość _eklerka_
Ja pewnie mogłabym się podjać tego. Tylko raczej tak, że za mniejszą kwotę, ale za to grzebałabym w książkach, "ucząc się" razem z Tobą, bo nie mam czasu specjalnie się przygotowywać, a wiedza raczej potrzebuje odświerzenia, (Niby to, o czym piszesz, to są proste rzeczy, ale ostatni raz jakąś bardziej skomplikowaną funkcję badałam pewnie ze 3 lata temu ;) ). Jak się zdecydujesz, to możesz pisać na mejla w dziale "kontakt" z mojego bloga. :) http://bearte.blox.pl/

Gość _eklerka_
Nie napisałam Ci, ;) że matmę magisterską skończyłam. Wy na tej arhitekturze pewnie macie jakieś prostrze te zadania. Pozdrawiam :)