Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kurwa dżizas

RYSZARD KAPUśCIńSKI NIE żYJE

Polecane posty

Odchdza najwieksi sposorod Polakow, jedyni naprawde warci tego, aby ich miana pisac z wielkiej litery. Kapuscinski, Milosz, Bielicka, Wojtyla i wielu, wielu innych, ktorzy stworzyli rzeczywistosc, w ktorej zyjemy. Smutne jest to, ze nie widac ich nastepcow. To zwykle barachlo. Z pisarzy kto? Pilch? Prosze... Maslowska? bez jaj... Z hierarchow kto? Glemp? Zajebiscie. A moze Dziwisz (no comment). Z aktorow najmlodszego pokolenia kto? Delag? Malaszynski? Zakoscielny? Brodzik? Buehehehe. Nikogo. Uczcijmy chwila ciszu Wielkiego Polaka.

Gość Przyznaje Ci
100% racji. Niestety:(

Co się dzieje ? Dlaczego ta bariera wieku siedemdziesiąt kilka lat jest dla Polaków normą ? Dlaczego Polacy odchodzą w wieku siedemdziesięciu kilku lat ? Dlaczego odszedł następny WIELKI POLAK Ryszard Kapuściński ? Aż się teraz prosi aby jakiś znany reżyser film zrobił o wielkim pisarzu i reportażyście . Dlaczego tak jest , że człowiek, który odszedł na zawsze dopiero wtedy zbiera laury ? Media tego nie podały , ta wiadomość była trzymana trochę w tajemnicy przez rodzinę. Być może to kogoś zainteresuje lub nie zainteresuje , powiem tylko , że trzy dni temu w USA po operacji zmarł nasz kolega Zbigniew Lesiecki były dyrektor Portu Lotniczego Warszawa - Okęcie , wcześniej był przez wiele lat w Zarządzie LOT , bardzo wartościowy człowiek, nikomu nigdy nie odmówił pomocy , zawsze był do ludzi entuzjastycznie nastawiony , odszedł za wcześnie, miał prawie 58 lat , część jego pamięci. Życzę sobie aby moja firma zawsze miała takiego dyrektora jakim był Zbigniew Lesiecki . Mam ogromną prośbę do dwudziestolatków na tym forum , jeżeli któreś z Waszych rodziców pracowało w LOT co najmniej 10 lat temu to proszę powiadomcie swoich rodziców , że Zbigniew Lesiecki zmarł , zapewne będą zaszokowani. :(

Gość echh..
...szkoda człowieka

Gość jan olbracht
tiaaa miłosz - wielki Polak, tfuu co to za brednie, przecież on miał alergie na wszystko co polskie. baaardzo sie Polsce przysłużył, zwłaszcza swoim wierszykiem Campo di fiori. czerwona gnida. tyle

stawianie w jednym szeregu Ojca Świętego i kapuścinskiego czy tez milosza jest grubą przesada i naduzyciem. oraz niewiedza. milosz nie byl tolerowany w gronie emigracyjnych poetow i intelektualistow gdy po wojnie wysmarzyl list do nich , ze zaluje ze Polska nie zostala 17 republika radziecka. zazdrosc go zrzerala bo jego Litwa niestety zostala.

Gość niszcz czerwonych
tak, jeszcze tą czerwoną gnidę _Kuronia umieść wśród autorytetów i "wybitnych""polaków" :D:D:D

Gość jan olbracht
wielki Polak to abp. Wielgus, O.Dyrektor i Jurek Owsiak eee... sorry - nie, z Owsiakiem mi się pomyliło

Gość tadek
Czy dobrze przeczytałem, że napisałeś o Lesieckim "bardzo wartościowy człowiek, nikomu nigdy nie odmówił pomocy , zawsze był do ludzi entuzjastycznie nastawiony.." ???? Chyba mi się zdawało. Niech te słowa przesłoni zasłona milczenia. Szkoda słów.