Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kllara

ciaza-1-sza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość Kllara

Zrobilam test i wyszedl pozytywnie. Teraz musze pojsc do ginekologa...jak wyglada wizyta w takim przypadku? Czy zakladana zostanie od razu karta ciazy? Jak bede badana?

Gość zbada cie i tyle
co najwyzej przepisze cie na usg. a karte zalozy moze nastepnym razem jak bedziesz miala juz wyniki badan do wpisania

Klara a ile jestes po terminie @ jesli jest to termin okresu to nie ma co isc w ogole bo tylko zbada recznie i stwierdzi ze owszem to moze byc ciaza, nawet usg dopochwowe nie potwierdzi ze jestes w ciazy. w 6tyg (od ostatniej miesiaczki) bedzie widac tylko sam pecherzyk, zeby isc zobaczyc serduszko najlepiej zaczekac do 8-9tyg ciazy (oczywiscie usg dopochwowe bo przez brzuch moze byc kiepsko widac) karta ciazy zostanie zalozona nie wczesniej niz w 9 tyg ciazy bo wczesniej zdarzaja sie poronienia samoistne w wielu wypadkach i lekarze wstryzmuja sie z wystawieniem karty ciazy do 10-11tygodnia

jesli idzie o badania to jesli chodzisz prywatnie to i tak bedziesz musiala zrobic za wlasna kase, aha i badania musze byc z kilku dni przed wizyta nie moga byc wczesniejsze wr morfologia mocz poziom glukozy we krwi grupa krwi (jesli jeszcze nie masz a jesli masz to wystarczy oryginal badania lub strona ze starego dow osobistego)

Gość Kllara
ostatnia @ mialam na poczatku grudnia... Nie bylam na wizycie bardzo dlugo, wiec nie wiem czy np.bedzie mi badala rowniez piersi?

Gość raviadorka
Ja jestem w 3,5 tygodniowej ciąży i pierwszą wizytę miałam w 19 stycznia, gin mnie zbadał i zrobił usg aby zobaczyć czy widać już cokolwiek. Starałam się o ciazę 3,5 roku więc musiał mi zrobić usg :) Widać było pęcherzyk ciażowy, drugą wizytę miałam wczoraj i dał mi tylko skierowanie na badania, następna wizyta 5 lutego i wtedy załozy mi kartę ciąży.......... Ps. Po takim długim oczekiwaniu na ciążę zrobiłam 4 testy :) :) :)

Gość raviadorka
Ja czasmi chodzę do swojego prywatnie a badania zrobił mi w przychodni gdzie też przyjmuje :)

Klara czyli by wychodzilo ze to juz 7 tydzien ciazy?? podaj termin 1 dnia ostatniej @ to przelicze i ci podpowiem cos wiecej. Badanie piersi jest w standardzie bo gin okresla min czy sa ciazowe. raviadorka - GRATULUJE dzidziusia w takim razie, no i zycze wam zdrowka.. wiem co czujesz bo my sie staralismy grubo ponad 2 lata i w koncu tez zaskoczylo. a co do 3,5tyg ciazy - to mowisz od poczecia? bo jesli od @ to az malo prawdopodobne zeby gin widzila pecherzyk ciazowy bo to jest przeciez jeszcze przed terminem nastepnej zolzy

Gość Kllara
Moze glupio to zabrzmi, ale moim problemem sa piersi...moje sutki sa wciagniete (od urodzenia, wiec nie jest to zadna choroba). Zaden lekarz ani ginekolog nigdy ich nie widzial (czyt.badal) , wiec zastanawiam sie jak To bedzie....

Klara no nie przejmuj sie bedzie ok, gin juz nie takie rzeczy widzial... a moze ciaza sprawi ze sie uwypukla lada moment?? nie martw sie bedzie ok

Gość Kllara
dzieki :-) Nawet nie wiesz jak bym chciala...to moj wielki kompleks, ktory nawet w takich momentach spedza mi sen z powiek... Ciekawa jestem czy naprawde sie powieksza i uwypukla...czy bede mogla karmic...

w razie czego sa takie specjalne nakladki, kolezanka stosowala i zdawaly egzamin, karmila prawie rok czasu wiec szybko uszy do gory i usmiech na twarz... bedzie sliczny maluszek i to zeby byl zdrowy teraz jest najwazniejsze pozdrawiam i oczywiscie GRATULUJE 🌻

Gość raviadorka
Nie od @ tylko od poczęcia ostatnią @ miałam 14 grudnia więc zaszłam ok sylwestra.......... cieszę sie bardzo a mój mąż oszalał kompletnie , tymbardziej że 30 stycznia byliśmy umówieni na wstepna wizyte do in vitro.......... Teraz musze pozałatwiać sprawy w pracy i zmykam niebawem na L4.....a co. Będe leniuchować!!!!

raviadorka no to teraz jasne ze juz pecherzyk mogl widziec. a swoja droga wiekszosc ginekologow wiek ciazy jednak liczy od ostatniej @ dlatego to mnie zmylilo bardzo sie ciesze ze w koncu sie udalo!!!!!!!!

moja 1 wizyta była taka : zrobiła usg dopochwowo,zbadała ginekologicznie i wysłała na badania.Po tygodniu musiałam przyjśc z badaniami i wtedy też została założona karta