Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama 24

Wyprawka dla noworodka szczegółowa

Polecane posty

Gość dana68
sztefka- ja też nie będę rozkładała niech to zrobią chłopcy jak mnie nie będzie i przyjdę na gotowe, oczywiście dam wskazówki. Mama24 imię dla dziewczynki- kasia-zbyt popolarne, Amelka trafny wybór

Gość Przyszła mama 24
dana6b ja też mam 24 lata i chyba tez nazwę słoneczko Amelka tak mi się to spodobało, kiedyś w telewizji. Dziewczyny do porou rowniutenki miesiąc a ja dziś byłam w ciucholandzie i wybrałam takie fjne rzeczy, powiem wam ze myslałam ze na dzieci to tam będą paskudne rzeczy a okazały się całkiem fajniutkie, kolorowe i nie zniszczone, Mam nadzieję ze dzidzi się spodobają jutor jadę z mężem po wózek łóżeczko, i fotelik (wypłate się dostało) jak myślicie ile to wszystko może kosztować??? Blondyna.d ja to bym się chyba czuła zle dając taka liste, i sama bm się czuła dostając od kogos taką liste. Wiem że jeszcze gryzaki i grzechotki, to narazie się nie kupuje bo takie dziecko się tym nie interesuje dopiero później ale powiedzcie jakie te gryzaczki są bezpieczne, i grzechotki chyba jakieś gumowe??? Pozdrowienia:)

ja bezmała byłam zmuszona już do tego - ciągłe pytania. w mojej metropoli to się już przyjeło jak zwyczaj. tak samo jak żadko kiedy u naskupuje się na ślub kwiaty - teraz u nas zbiera się maskotki i Państwo Młodzi zaworza je potem do domu dziecka. taka moda..

Gość nikollla80
witam i pozdrawim - dzieki też za listy zweryfikowałam swoją :)

Gość Przyszła mama 24
No jeszcze nie wiem jaki wózek i jaki foteli i jakie łóżeczko ale myślę, że to się jutro wyjaśni, trochę się zwlekało z tymi zakupami a tu prosze teraz cie wszystko człowiekowi na głowę zwala.

Gość Przyszła mama 24
Wszystko już kupine między innymi. wózek, łóżeczko, fotelik, jak znajde gdzieś takie na internecie to wam pokaże. Ale teraz pytanie??? spotkałam się z czymś takim jak problem z wybraniem smoczka to jakieś silikonowe okrągłe, anatomiczne, kauczukowe, jakie są najlepsze i jakie firmy je sprzedają???

Gość Przyszła mama 24
Zastanawiam się dlaczego z was tu, żadnej nie ma??? Czy coś się stało??? Ja zacznę od początku, u mnie nic szczególnego po południu ma do mnie przyjechać, moja bratanica Monika, ma 4 lata, bardzo ją lubię ma u mnie zostć do środy, cieszę się bo bardzo lubie dzieci. I będę się z nią świetnie bawić , ona się już nie może doczekać kuzynki. A teraz wy piszcie co u was słychać???? ........ :)

Gość Przyszła mama 24
Ogłaszam wszystkim uroczyście, że dnia 3 marca, na świat przyszła moja mała istotka DZIEWCZYNKA< zdrowa ładna, ma czarne włoski i niebieskieoczka, jest jak perełka ważyła 3,600 i taka jest piękana, podobna do mamusi. A teraz na chwilę odbiegnę od tematu, dlaczego nikt się nie odzywa i nic nie pisze??? Ja jestem bardzo zmęczoa dziś wróciłyśmy ze szpitala, i nie mamy na nic sił więc rzadziej będziemy tu bywać. Zapomniłam wspomnieć urodziłam o własnych siłach, w niedługim czasie, a Moja mała slicznota dostała aż10 punktów w skali Apgar, strasznie się cieszę a teraz wy piszcie co u was.???

Gość kaskasia
Witam! Tak przeglądam Wasze komentarze i jestem załamana! Jestem w 36 tygodniu i jeszcze NIC nie kupiłam (zaczęłam się dopiero zastanawiać nad wózkiem). A czytam, że niektóre dziewczyny już od 18 tygodnia zaczęły. Mam pytanko o odciągacz pokarmu: czy to się przyda na 100%? I jaki lepszy (elektryczny czy ręczny)? Polecacie coś? Z góry dzięki za info!

Gość Malutka reaktywacja wątku
Wiem, że temat jest nieco przedawniony, ale jeśli ktoś zmagałby się akurat z dylematem odnośnie tego dokąd udać się po tę pierwszą wyprawkę, mieszka w dużym mieście lub okolicach i myśli nad skompletowaniem ładnych, dobrej jakości, nieużywanych i do tego niedrogich rzeczy, to proponuję kilka użytecznych wskazówek: 1) Ubranka – C&A, H&M, CUBUS, KappAhl (polujcie na posezonowe wyprzedaże i zawsze pytajcie o nie menedżerów sklepów, a nie obsługę) 2) Wózek, autofotelik (ewentualnie leżaczek) – np. GRACO, COSATTO (ich najprostsze modele są naprawdę tanie w porównaniu z innymi „nie krajowymi” markami, do tego są lekkie, zgrabne i proste, dobrze jest poszukać najatrakcyjniejszych ofert w sklepach internetowych, na aukcjach lub posezonowych wyprzedażach w sklepach) 3) Cała reszta – IKEA 4) Kosmetyki – ROSSMANN (mają najlepsze ceny, a pieluszki i kosmetyki opatrzone ich własnym logo są również dobrej jakości) 5) Nie kupujcie: śpiochów, kaftaników, rożków, wielkich kompletów pościelowych do łóżeczek, przewijaków na łóżeczka, zbędnych kosmetyków 6) Rady dla oszczędnych: nie kupujcie stelaży do wanienek, baz pod autofoteliki, podgrzewaczy do butelek 7) Unikajcie: chodzików i tzw. huśtawek do skakania

Gość e-gość
JA polecam tę stronkę: www.dzieckodo1roku.blogspot.com

Witam wszystkie mamusie, termin mojego porodu przypada na sierpien. Prosze doradźcie mi jakie ciuszki dla niemowlaka powinnam kupić letnie lub zimowe( z długim rękawkiem).Prosze o pomoc w kwestii co i w jakich ilościach. To moja pierwsza ciąża i nie mam za dużego doświadczenia w tych sprawach. z góry dziekuje.

Gość Agu, tu wszystko znajdziesz:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4650511 Co do ilości to nie przesadzaj. Około 5 zestawów na rozmiar spokojnie wystarczy - szczególnie na ten najmniejszy 56. Później na 62 troszkę więcej (np. z 7 - czyli ubranka na cały tydzień decydując się na regularne cotygodniowe pranie). Im większy rozmiar tym więcej ubranek (o mniej więcej 2 zestawy), ponieważ wyrastanie z nich trwa odpowiednio dłużej. Najkrócej chodzi się w 56 (czasem w ogóle, bo dziecko rodzi się za duże), więc nie należy przesadzać i zaoszczędzoną kasę warto dołożyć do zapasu pieluch i kosmetyków.

Gość Agu, tu wszystko znajdziesz:
Osobiście zakładałam głównie pajace i pod nie już nic. Dziecko zawijałam w kocyk jak było chłodniej w domu, a na spacery zakładałam na ten pajacyk kombinezon wiosenny (mam dziecko z początku jesieni). Wystarczyło. :) Powodzenia.

Gość dsfsafs
dziecięca odzież używana www.lumpik24.pl

Gość Mama chłopców !
Witam wszystkie Mamy!!! Za 5 tygodni urodzę swojego trzeciego synka / miała być dziewczynka ale najwyrażniej nie jest nam dane :) / i popieram wpisy poprzednich mam co do proponowanych pomysłów na wyprawkę. Ja wiem tylko że nie ma co ani przesadzać z ilościami ubranek , skarpetek itd bo Maluch rosną bardzo szybko, poza tym rodzina i znajomi też będą chcieli coś dać dziecku i mamie a ponadto artykuły 2 potrzeby zawsze można już kupić na spokojnie po urodzeniu Dzidziusia. Natomiast zachęcam do przemyślenia sprawy kupowania chusteczek jednorazowych - wiadomo że idą jak woda. Ja zaczełam szukać oszczędności przy drugim dziecku i znalazłam tz bawełniane myjki , coś na styl eko przewijania , marki Chekky Wipes ,. Cały zestaw kupiłam za 200 zł na allegro. Fakt jednorazowy duży wydatek ale od 8 miesięcy nie kupiłam już tych mokrych jednorazówek i nie zamierzam kupować dla trzeciego dziecka. Cały zestaw to 25 bawełniany myjek , które są stale mokre , przechowywane w sprytnym pudełku - gotowe do użycia , piorę w pralce, jak wychodzę na spacer , zabieram je ze sobą w szczelnym woreczku. Na prawdę świetna sprawa !!! Zachęcam! Wogóle myślę że te pieluchy wielorazowe też super sprawa tylko że przyznam że częściej korzystam jednak z Hugisów - łatwiej na spacerze, wyjeździe czy u rodziny... Może teraz mi się uda. Pozdrawiam wszystkie Mamy i Maleństwa !!!!

Gość jasmine81
1. Ubranka-pajacyki rozm początkowy 56 - te kilka sztuk naprawdę wystarczy :) Ja dostałam od siostry pajace, ale koniecznie chciałam kupić sama jeszcze coś, ... (trudno się oprzeć :) ... i generalnie pakując je później do pudeł stwierdziłam, że synek nosił je po 2 razy i ubranka bardziej niż z noszenia zużyły się od... prania :) 2. Kosmetyki - szczerze radze jak najmniej róznych produktów. Najlepiej kupić 2 lub 3 w 1 - płyn do kapieli z szamponem i UWAGA: z opisem "od pierwszych dni zycia" Wiele produktów ma notkę, żeby używać dopiero po miesiącu. Ja chciałam zacząć jak najdelikatniej i polecam kosmetyki na bazie naturalnych roślinnych składników, bez konserwantów i innej chemii. fajna linia to Alphanova bebe lub Lavera do skóry wrażliwej. Osobiście preferuję ten żel: Delikatny żel do mycia od pierwszych dni życia - Alphanova Bebe. Kosmetyki na słońce również najlepiej z naturalnymi mineralnymi filtrami. 3. Pieluchy - Happy. Teraz wybrałabym tak samo. Najwazniejszy powód: sa szerokie, chyba najszersze na rynku. A to dobrze dla bioderek. Chlonnościa na poczatek bym się nie przejmowała, bo u noworodków te kupki są małe i nieszkodliwe :) 4. Chusteczki. Wersja 1: Organiczne Chusteczki Nawilżane Beaming Baby - do skóry bardzo delikatnej lub wersja tańsza: różowe chusteczki z rosmanna. Z tych dostępnych powszechnie w drogeriach sa chyba najmniej nafaszerowane chemią. A przestudiowałam wiele :)

Gość aassddad
internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . . internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą www.lumpik24.pl . . . . .

Gość gamex
Polecam firmę Gamex z Radomia. Gamex to producent odzieży dziecięcej i niemowlęcej. www.gamex.pl Śpioszki, body, koszulki, kaftaniki, ciuszki, bielizna, buciki, czapki, spodenki, komplety, szelki, piżamy, pajacyki, śliniaki, skarpetki, becik, rożek, rajstopy, ubranka dziecięce, wszystko co wiąże się z odzieżą dziecięcą i niemowlęcą.

Gość gamex
Polecam firmę Gamex z Radomia. Gamex to producent odzieży dziecięcej i niemowlęcej. www.gamex.pl Śpioszki, body, koszulki, kaftaniki, ciuszki, bielizna, buciki, czapki, spodenki, komplety, szelki, piżamy, pajacyki, śliniaki, skarpetki, becik, rożek, rajstopy, ubranka dziecięce, wszystko co wiąże się z odzieżą dziecięcą i niemowlęcą.

Gość odzież.hurt
Witam, mam do sprzedania najwyższej jakości towar dziecięcy typu cream - podzielony na asortyment BABY Cream 0-3 lata oraz Cream KIDS 4-14 lat Towar przygotowany do dalszej odsprzedaży - czysty, poukładany, wyprasowany. Bardzo duża ilość odzieży markowej, bez śladów użytkowania, również ciuchy nowe. Pakowany w kartoniki po 20 kg Zapraszam odziez.hurt@gazeta.pl

Gość e-Infant.pl
Najczęściej będziesz przebierała dziecko przez pierwszy miesiąc życia. Zawsze uleje się pokarm, przecieknie pielucha. Warto kupić więcej śpiochów, pajaców w rozmiarze od 56-62.

Gość Smykolandia_pl
Zgadzam się z e-Infant. Najwięcej śpiochów, ubranek zużywa się podczas I miesiąca życia dziecka. Zawsze zdarza się jakiś wypadek przy karmieniu...

Gość mamuśka2112
Powiem tylko tyle, że masa rzeczy w tych internetowych wyprawkach jest meeega zbędna. Strata po prostu pieniędzy. Mi naprawdę sporo rzeczy mi się nie przydało..a ze zwykłej obawy żeby było kupiła tyle bzdetów. Zajrzę zaraz na te wyprawki i jak chcesz to mogę Ci napisać co się naprawdę przyda. Ze skromniejszą ale najpotrzebniejszą wyprawką dla sie uchować dziecko- mi się udało wychować wcześniaka bez zbędnych dodatków, a synek ma już 1,5roku :)