Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janietytak

systemy zarządzania jakością

Polecane posty

Gość janietytak

Czy nie ma ktoś może jakiś ebooków na temat systemów zarządzznia jakości?

Gość janietytak
Tak Mietku

Hmmm a co chcecie mieć certyfikat czy juz macie?? W sumię ten temat też mnie interesuje:) a konkretnie ISO 9001:2000

Gość ogOOr
Rozumiem że chodzi o TQM ?

Mietek - HACCP nie jest systemem zarzadzania jakoscia!! we wtorek nawet mialam takie pytanie na tescie z ekonomiki: czy HACCP jest systemem zarzadzania jakoscia? prawidlowa odpowiedz to NIE. HACCP jest systemem KONTROLI jakosci. pozdrawiam :)

Gość ogOOr
Kompleksowe Zarządzanie Jakością (TQM) jest koncepcją zarządzania, ukierunkowanym na zaspokajanie potrzeb i oczekiwań klientów poprzez zaangażowanie wszystkich pracowników w realizację strategii organizacji jak również w proces ciągłego doskonalenia. Wdrażanie Kompleksowego Zarządzania Jakością wiąże się z przyjęciem podstawowych zasad oraz zastosowaniem technik i narzędzi TQM. Narzędziem, które w znacznym stopniu upraszcza, systematyzuje i jednocześnie optymalizuje proces wdrażania TQM w organizacjach europejskich jest Model Doskonałości EFQM opracowany przez Europejską Fundację Zarządzania Jakością.

Gość zuuza
Podnoszę. Piszcie ja też mam egzamin z zarządzania

Gość nula_nulska
ja mam certyfikat Asystenta SZJ , i Pelnomocnika SZJ jak ktoś chetny powymieniam sie materiałami:)

Gość abby m.
E-booków na ten temat niestety posiadam. W sumie wiem, że informacje na ten temat są dosyć trudno dostępne, ale można poszukać na stronach internetowych wiadomości np. o normach ISO. Tu przeczytasz czym się różnią i jakie korzyści daje firmom ich wdrożenie: http://pakulaconsulting.pl/oferta