Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwinka czerwona rh+

Czy oddawał ktoś krew ... ?

Polecane posty

Witam! Chciałbym oddać krew:) w takim autobusie, gdzie pobiera się krew ... Jednak nurtuje mnie pewna rzecz. Czy aby oddać krew muszę przejść badania w wybranym laboratorium ? Czy są one robione bezpośrednio w miejscu oddawania krwi (czyli w tym autobusie) ? Pytam się ponieważ nie mam pojęcia jaką mam grupę krwi :(

wchodzisz do autobusu i wypelniasz ankiete, pielegniarka bierze najpierw probke krwi, potem idziesz do lekarza(w autobusie) ktory czyta ankiete, mierzy cisnienie itp jak zostaniesz zakwalifikowana to wtedy siadasz na foteliku i biora ci krew:D

Bada cie tylko lekarz czy nie jesteś przezoiębiona,sprawdzają czy nie masz np: anemii. Jak oddasz krew to po jakimś czasie jak znów pojdziesz to powiedzą Ci jaka masz grupę krwi

jak oddajesz 1 raz, to po jakims czasie dostaniesz list z legitymacja honorowego Krwiodawcy, gdzie będziesz miała wpisaną grupę krwi, wiec nie musisz jej znac jak idziesz oddac krew:)

Acha :) Dziękuję za odpowiedzi :) Myślałam, że najpierw trzeba iśc do swojego lekarza, zrobić badania ... odebrać wyniki i dopiero stawić się w stacji krwiodastwa :) Ale widzę, że wszystko dzieje się tam w autobusie :P Czyli mogę iść tam z marszu ... :P Wiem ... że dzień wcześniej powinno się pić dużo płynów, a przed badaniem nie jeść nic tłustego :)