Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123456789123

choroba hashimoto

Polecane posty

Gość 123456789123

stwierdzono u mnie chorobe hashimoto czy ktoras z was chorowala na nia ??? Jesli mozecie powiedzcie mi o niej cos wiecej

Gość brombabomba
jaie badanie wykrywa tą chorobe? ma ją moja mama i lekarka powiedziął że możliwe i córka na to choruje po tym jak usłyszął objawy. Robiłam TSH, ft3, ft4 wszystkow normie... ale wiem że tak może być i jest cos co ewidentnie świadczy ot ej chorobie

Gość o tej chorobie
jeśli dobrze pamiętam decyduje badanie na obecność przeciwciał tarczycy a nie TSH, ft3, ft4

Gość brombabomba
dzięki zrobię to badanie

Gość ania37
Witam serdecznie!!! Ja od roku wiem,że choruje na choroboę Hashimoto,jesli ktokolwiek chce ze mną pogadać czekam na gg:7058715.

Gość tomam
Leczę się juz ósmy rok , biorę Euthyrox 125 i wiem że do końca życia musze brać hormony , ale przynajmniej nie jest potrzebna operacja , tylko leczenie farmakologiczne

Gość a czy przy tej
chorobie sie tyje czy raczej chudnie?

Gość mruczers
ja mam zdiagnozowaną od wczoraj chorobę Hashimoto, czeka mni jeszcze biopsja tarczycy, bo mam w niej guzek, a co do wagi to schudłam 5 kilo bez odchudzania...

Gość hashi29
Witajcie,mam na imie Ania ,mam pytanie...a raczej chce wam sie wyspowiadac---jak funkcjonujecie z chorobą hashimoto i jakie bierzecie leki ja już szukam pomocy wszedzie ale nigdzie jej nie uzyskuje ,niestety.U mnie stwierdzono niedoczynnosc typu hashimoto w sierpniu 2008 i od tego czasu biore eutyrox początkowo była to dawka 25,później 50 a teraz ostatnio byłam w październiku 2009 i dostałam dawke na przzemian jeden dzień 50 drugi 75 i tak cały czas biore a czuje sie koszmarnie,wizyte miałam miec teraz w kwietniu ale niestety przychodnie zlikwidowali a do innej mam termin dopiero na czerwiec...i nie wiem już co robić jestem ciagle zmeczona skóra moja to koszmar jakis sucha okropnie nogi strasznie aż białe...włosy mi wypadają kłębami mam obniżony nastrój np dzis siedze i płacze....a czasem sie smieje ale wiecej mam napadów takich depresyjnych...w sumie z niczego potrafie sie rozpłakać,wogóle stałam sie jakąś alergiczka chyba bo całe lata farbowałam włosy na blond a odkąd mam hashi to mam uczulenie nie moge klasc farby na całą głowe tylko pasemka robie ..a jeszcze taką historie mialam 3 lata temu miałam zastrzyki z wit b12 na kregosłup i wszystko było ok,a w marcu tego roku miałam zapalenie korzonek i tez dostalam te same zastrzyki to wylondowałam po nich w szpitalu byłam sina miałam drgawki i już myslałam ze to koniec,okazało sie ze to uczulenie na ten lek...jakim cudem? skoro wczesniej tez je miałam i nic mi nie było...lekarz powiedział ze jeszcze jedna dawka i mogłabym zapaści dostać..koszmar jakis...teraz jestem na l-4 bo mi strzeliło kolanko w pracy przy zwykłym przysiadzie hehe...ale to juz inna histroia miałam je kiedys operowane..dawno))..i tak sobie siedze w domu i szukam pomocy bo juz nie wiem co robic...mam dodatkowo szumy w uszach kolatanie w klatce piersiowej a o tym ze rece mi sie trzęsą jak alkoholiczce to juz nie wspo,mne a dodam ze wogóle!! nie pijam alkoholu bo nie lubie na wet kawy nie pije i nie pale...robialm ostatnio wyniki lekarz mi dał skierow,po tym jak wylondowałam w szpitalu i wyszło ze mam złe wyniki wątrobowe to mi powiedzial ''za dużo pani pije'' normalnie myślałam ze padne...koszmar...jestem bardzo nerwowa...jak sie zdenerwuje a o to bardo łatwo to aż mnie zaciska w gardle i to tak solidnie chrypka tez mnie łapie i juz nie wiem gdzie mam isc...moze ja jakas głupia jestem ? nie wiem ale zaczynam miec dosć takiego funkcjonowania....ale sie rozpisałam ,ale musiałam sie komus wyżali bo w rodzinie to sie smieją ze mnie ze ja sobie wymysliłam jakies hashimoto...a do tego przytyłam w ciagu 5 lat 15 kg...i czuje sie z tym okropnie a schudnać to nie umiem nawet brałam meridie kiedys od endo to popadłam calkiem w jakis smutek...a dodam ze mam dwoje dzieci...11 i 6 lat i ta mlodsza córka juz też jest na eutyroxie bo ponoć odziedziczyla po mnie niedoczynnosc ..ona ma za małą tarczyce niz powinna miec tyle wiem co mi lekarz na usg powiedzial bo z mojego usg nie wiem nic bo ten lekarz to jakis niemrawy był...szukam teraz jakiegos prywatnego bo do czerwca to ja chyba sie wykoncze nerwowo))pozdrawiam i czekam na odp)) Ania -szukająca pomocy

Gość stary temat ale napiszę
Mi lekarka oprócz euthyroxu przepisała najpierw selen 100 mikrog (?) dziennie, a ostatnio witaminę PP forte dwie tabletki dziennie. Przy tym selenie miałam dobre wyniki przez jakieś dwa lata, a potem mi tsh podskoczyło nagle i zmieniła na wit. PP.

Gość mmamamamamama
ja choruję na hshimoto wiec postanowilams ie odchudzac z dietetyczką zrobilam wszystkie zalecone badania dostalam odpowiednia dawke euthyroxu dodatkowo wykryto u mnie anemie co tez podobno utrudnia prace tarczycy wiecbiorę zelazo dodatkowo biorę glukofasz nie pamietam jak to sie pisze fachowo.w kazdym razie po 3 tygodniach mam 9 kg mniej i 10 cm w pasie bardzo polecam doktor z trojmiasta gdzie mieszkam doktor Stolychwo Gofron kapitalna dobra kobieta i bardzo dobry lekarz