Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mania24

poronienie

Polecane posty

Gość mania24

Mam pytanko. czy może ktoś wie, ile trzeba odczekać po poronieniu, żeby się starać o następne dziecko??? Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam

Gość podobno pol roku

Gość fajna18
hyba 2 miesiace

nie wiem, czy zawsze wskazany jest taki sam okres czasu, ale niedawno poroniła moja kolezanka i lekarz zalecił jej odczekać 6 miesięcy

Gość zosiaaaaaqq
Hej mania24 po poronieniu dziecko zalezy najbardziej od tego jak sie czujesz ale najlepszy czas to 2-3 miesiace w tym czasie nie mozesz sie denerwowac i wykonywac ciezkej pracy gdzyc mozesz stac sie bezplodna!

Gość paprotka71
Witam,przykro mi że poroniłaś,ja jestem po trzech poronieniach.Mam więc trochę doświadczenia.Taka dolna granica to po trzech miesiączkach od poronienia.Ale wszystko zależy od tego jak ty sama się czujesz.Jeśli mogłabym Ci coś poradzić to zanim zaczniesz sie starać o kolejną ciążę to zrób sobie kilka badań.Toxoplazmoza IGG oraz IGM,przeciwciała różyczki oraz hormon tarczycy aby wykluczyć ewentualnie to co może być przyczyną poronienia.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pi9sz na meila moze bedę mogła Ci pomóc.Pozdrawiam i głowa do góry.Wszystko napewno będzie dobrze:)

do paprotka71. Dziękuję ci bardzo. Na pewno się do ciebie jeszcze odezwie bo dzisiaj nie mam zbytnio czasu zeby siedziec na necie. pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanko. Czy moge już brać kwas foliowy?? Ja myślę że tak, ale chcę się upewnić.

Gość asia1234
kwas foliowy trzeba brac 3m-ce przed zajsciem i 3m-ce ciozy.ja staram sie od roku i lekarz zalecil mi brac caly czas,mam za sobo 3 poronienia zminilam wielu lekarzy ale kazdy z nich zalecil mi wspolzyc po 40 dniach mowil ze jesli nie zajde do pol roku po poronieniu to nie zajde przez 2 lata.niestety sprawdzilo sie i znowu poronienie.pozdrawiwm i radze zrobic wszystkie badania

Dzięki. Akurat dzisiaj kupiłam sobie kwas foliowy i zaczęłam brać. Pozdrawiam

Gość paprotka71
Witaj mania24.Kwas foliowy należy brać tak jak napisała asia1234 trzy miesiące przed planowanym zajściem w ciążę.Powinnaś także brać witaminy dla kobiet w ciąży Feminal ,jedną tabletkę dziennie.Ja ponieważ mam trzy poronienia za sobą kwas foliowy mam brać trzy razy dziennie albo dwa razy dziennie +witaminy Feminal bo tam też jest również kwas fioliowy.Ale zrób też te badania o których pisałam wcześniej,są ważne.Mnie wyszło że mam toxoplazmozę i musiała brać antybiotyk,teraz musze powtórnie zrobić badania czy poziom przeciwciał opada.Pozdrawiam.

podobno pol roku, ale nie jestem lekarzem a to chyba on powinien stwierdzic mysle ze powinnas sie zglosic do ginekologa i on po badaniach wywnioskuje czy twoj organizm jest gotowy czy jeszcze nie, pozdrawiam ;)

do paprotka71. Wysłałam do ciebie e-maila. To czeka na odp. Życzę miłego dnia. Pozdrawiam.