Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

POZIOMKA88

Błagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gdybyście miały opisac sytuację zydów w getcie wrszawskim co byście napisały??pomóżcie!!!!!!!!!!

Gość beatkaaaaa
że sytuacja była beznadziejna :p

Dokładnie co chcesz wiedzieć..? Mam dzień dobroci dla tego podłego świata, to poszukam i prześlę Ci na maila.

Bo w getcie upadała moralnośc ludzi,dopuszczali się oni różnych zbrodni,nawet kanibalizmu.Ale jak to ładnie skleić

Gość intielygentka
matura chyba??:> pamietam fajnie sie pisalo te wypracowania;) poszukaj, sa na niecie calkiem spoko;)

nie ma!! uwierz.Ja mam juz gotowe,ale nanosze poprawki,nie jestem wszystkiego pewna.O gettcie jest pbardzo malo

Gość w gettcie były pewnie
rzeczy starne i niegodne,ale tez ludzie jak mogli sobie pomagali.Starali się żyć.

Gość na tematttt
e tam...kanibalizm to byl juz podczas glodu na Ukrainie w 1933r., więc to co się działo w getcie to nie byla pierwszyzna *w 1933r.z Ukrainy eksportowano zboże a ludzi karano za to, ze ukradli garstkę zboza, zeby wyzywić rodzinę - poszukaj w necie, mozesz porównać te sytuacje, bo nikomu pewnie nie przyjdzie do glowy porównanie z Wielkim Głodem.

Gość na tematttt
zresztą na temat Glodu są książki, ale pisane przez pisarzy ukraińskich a prez.Putin do tej pory chyba nie zgodził się uznać go za zbrodnię ludobójstwa, takie tam polityczne sprawy

Gość to straszne że to pokolenie
mówi, że mało jest literatury o gettcie:O