Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa346

czy wszystkie kobiety

Polecane posty

Gość wyzysk kogo bo nie rozumiem
szkoly rodzenia sa pozyteczne ale nie ma obowiazku

wyzysk na pewno nie, to nie robota chłopa pańszczyźnianego:) ja akurat do szkoły rodzenia nie chodziłam, wszystkiego czego chciałam dowiedziałam się z internetu i od koleżanek..mój poród trwał bardzo krótko, nie wspominam go jakoś źle, zwyczajnie przed porodem porozmawiałam z położną, która udzieliła mi wskazówek jak się zachować; szkoła rodzenia nie jest obowiązkiem, zaszkodzić nie zaszkodzi a napewno może pomóc:)

nie wszystkie, ja np nie moglam z powodu skurczy zreszta u nas trzeba miec taka karteczke od gina ze mozna chodzi i cwiczyc

Gość kocica_17tc
a u mnie jest tak (nie wiem czy to obowiązuje we wszystkich szpitalach), że jak chcesz rodzić z męzem/partnerem to musisz własnie uczeszczać do takiej szkoły rodzenia :) i tam potem dostajesz takie zaświadczenie ze ukonczylas ja z partnerem i wtedy to juz mozecie razem siooo na porodówkę ;)

Tzn ja poszłam tylko na 3 wykłady co były odnosnie samego porodu...jak przebiega, jak oddychac i cwiczyc i ogolnie jak sie zachowac. Reszte wykładow oposciłam bo uwazam ze o rreszcie mozna wyczytac.