Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agagaga

pisze prace licencjaką i mam pytanie - prosze o pomoc

Polecane posty

Gość agagaga

:) piszę o prawach kobiet, w I rozdziale mam o prawach kobiet, czy moge zacytowac te prawa i pożniej je omówić czy beż cytowania??

Gość agagaga
????

Gość agagaga
hej moze ktos mi pomóc??

Gość agagaga
czy może tak być?? czy moze inaczej to rozegrać, ale wychodzi mi tak wiecej objętościowo!!

to zalezy jak duzy masz ten cytat! nie przesadz...jesli jest duzy to lepiej napisac np tak: autor pisze, autor uwaza, zgadzam sie z twierdzeniem itd... a pozniej omowic to tak jak ty rozumiesz

cytaty wskazane... ale z jakies specjalnosci piszesz - zeby to nie bylo tak, ze piszesz, co juz zostalo powiedziane, bo praca bedzie nudna jak flaki z olejem... Najlepiej zapytac promotora, co on na ten temat sądzi. Trudno tu cos doradzić - moze byc tak, ze ty sie nameczysz, a on to odrzuci :( tak tez bywa, niestety... Wydaje mi sie, ze ja bym wyszla w pierwszym rozdziale od pojecia \"prawo\", czego kiedys dotyczyło, zahaczyła o historie i przeszla delikatnie do krajow, gdzie najszybciej, najwczesniej wprowadzono prawa kobiet i jakie... nie uderzaj zaraz z grubej rury!

Gość agagaga
nie rozumiecie mnie!!! Pisze o prawach kobiet i zacytowałam te prawa o kobietach i teraz czy mam je pokrótce scharakteryować?? Czy po prostuu je tylko omawiać i czasami jakies prawo zacytowac!!??

Gość agagaga
I po co od razu kpić sobie ze mnie!!

Zakrecona... zeby nie bylo zbyt duzo cytatow uzywaj przypisow. Zacytuj tylko te, ktore wydaja ci sie jakby najardziej charakterystyczne i omów. Do reszty - omawiajac je - zrob odsylacze! Nie denerwuj sie tak :D

Gość ja mam ten sam
jezeli da sie to scharakteryzowac to tak..mozesz wybrac tez parwa twoim zdanie najwazniejsze najciekawsze i napisac cos wiecej o ich historii kto je sutalil jak do tego doszlo itp

A ja piszę pracę doktorską z inzynieryjnej magirerii o prawach kobiet do bycia małointeligentnymi. Mogę zacytować Froida nadmieniając jego homoseksualną naturę do Szwajcarskich krajobrazów, czy też lepszy byłby Adolf ze swym nerwowym powiedzeniem \"Gazu do gazu,... kobieto\"??

Gość agagaga
ok dzieki za rady, chyba zostawię ten pierwszy rozdział i przejde do II, a na końcu zajmę sie I. Bo w II pisze o historii kobiet, sufrazystki, femiznizm itd.

Gość kuraam
do cytatu też się przypis daje przecież