Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciaaaa

płeć dziecka- na ile wiarygodne USG?

Polecane posty

Gość adadadadadadada
Mi lekarz od 17 tygodnia ciąży powtarza że będzie córka. Ale usg jest na ok97%. Choć teraz stalo sie tak że jestem w szpitalu- 32 tydzien ciąży i zrobili mi usg na sprzecie z kardiologii i była tak dobra widoczność i dzidzia pięknie sie ułożyła że wyraźnie między nóżkami było widać mała buleczke jak to lekarz stwierdził. Teraz to naprawdę jestem pewna że córka..

Gość natasza andriejewa
Od 13 tyg wiem, że to dziewczynka i kolejne usg tylko to potwierdzają. Nie wyobrażam sobie, żeby lekarz przez całą czy większość ciąży nie był w stanie "odczytać" płci.

lalalilala mam nadzieje że rodzice się nie mylą:) byłam na usg 3d powiedziała że dziewczynka a tak bardzo bym chciała chłopczyka

Gość 1gnt
u mnei za kazdym razem mowiono ze jest chlopak i jest chlopak

Gość narlen
Niestety wydaje mi się, że wiarygodność usg zależy od lekarza. W dwóch pierwszych ciążach miałam określoną dobrze płeć, bez wahania lekarza. Przy trzeciej ciąży musiałam zmienić lekarza i ten w 14 tc powiedział, że chłopczyk, a już w 18 tc stwierdził, że raczej dziewczynka bo nie widzi jajeczek ani siusiaka. Chociaż bułeczki też nie było widać -na usg było widać od tyłu dzidziusia i tylko pośladki i uda. Muszę poczekać do następnego usg lub do porodu:)