Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taktaktaktatkaktaktkata

moj tata powiedzial

Polecane posty

ze nie wypada, żebym chodziła do domu do mojego chłopaka. na spacer ewntualnie mozna ale do domu np. żeby obejrzeć jakiś film to nie WYPADA... prawie 19 lat mamy.

Gość hdhhd
ma racje. Tez uwazam że nie wypada.Rodzice chłopaka nie beda mieli o tobie najlepszego zdania. Chyba że sami cie zaprosza to idz.

Gość złośliwa aga
A JAK CHŁOPAK ZAPRASZA?????//CO WY CHRZANICIE?!

jego rodzice cały czas mówią, że wogle się nie spotykamy. żeby mnie zapraszał do siebie. oni uważają, że to nie wypada właśnie tak rzadko sie spotykać...

to co mam powiedzieć swojemu ojcu?? jakich argumentów użyć, żeby go przekkonać? bo dla mnie to jest chore..

Gość krzewicielka
powiedz tacie , ze jego rodzice cie zapraszają , chcecie razem zjeść lody

jego rodziców nie ma. wyjechali na urlop. jak moi rodzice by się dowiedzieli, że ich oszukałam, że niby idę do jego rodziców to by było jeszcze gorzej.

Gość paczka
Może tata nie wie co to jest film

witaj. uwazam ze twoj ojciec albo jest staroswiecki albo poprostu ci nie ufa . to porawda kiedy tak myslano ze kobieta ma byc w domu a jak pojdzie do meczyzny to jest ladacznica ale poprostu porozmawiaj a jak sie nie da to niech on z nim porozmawia

oj my nie uprawiamy seksu. Tata może o tym nie wie, ale my chcemy poczekać.

Gość taksobiemyślę
Wiesz, też miałam takiego tatę co córcię chronił przed światem i życiem i gdyby nie moja inicjatywa to nigdy bym nie miała chłopaka i nie wyszłabym za mąż....Do tego uważał że faceci myślą tylko o jednym i obrzydzał i seks jak mógł, dobrze że się w porę z tego wyplątałam....

spytaj Tate ironicznie czy nie był nigdy w Twoim wieku...chyba ze broni Ci..bo moze kieeeeedys gdy byl w Twoim wieku ....robił coś ze swoją kobietą(Twoją mamą) ;) i po prostu nie chce aby jego córeczka tak szybko wciągnęła sie w dorosłe ,intymne zycie;) uwierz to Twój tata jestes dla niego skarbem ;);) pogadajcie szczerze...bo napewno chodzi mu o to;) wytłumacz tacie ze jeszcze Ci narazie nie w glowie intymne rzeczy ze swoim chlopakiem;)

Gość to ja ci coś powiem
ja mam 17 lat i jade z moich chłopakiem w góry, z błogosławieństwem mamusi :-) zaproś kilka razy do domu swojego chłopaka , to może rodzice sie przekonają. Powodzenia :-)

no on mi opoowiada, że moja mama to taka bardzo cnotliwa była i dopiero jak byli narzeczeństwem to się za ręce trzymali czy jakoś tak... straszne :/

Gość taksobiemyślę
Młodość na swoje prawa i uczyć się możemy tylko na SWOICH błędach. Nikt Twojego życia nie przeżyje za Ciebie. Jest teżtakie przysłowie: " Nie pamięta wół jak cielęciem był" Pewnie Twój tata był rozrywkowy za młodu i teraz nie chce byś przypadkiem spotkała na swojej drodze równie rozrywkowego chłopaka. Tak to już jest że wielu facetów za młodu zmienia partnerki jak rękawiczki a potem gdy mają córkę i przed domem stanie chłopak to by go psami szczuli. Nie mogą znieść myśli, że ich córka to kobieta i że kiedyś ktoś brrrrrr będzie uprawiał z nią seks....

Gość krzewicielka
eh powiedz ojcu , że wychodzisz do chlopaka i wrócisz o 22 mój tato tez tak moją siostrę chcial uchronic przed złymi chlopcami (mnie nie , bo ja zawsze byłam "duza" , a ona jako młodsza do dzisiaj jest "malutka", choć ma 24 lata) - nie daj się

Gość krzewicielka
a jak będzie protestowal , to powiedz "TATO , nie uprawiamy seksu , jeśli o to ci chodzi , chcemy posiedzieć razem i obejrzec film, a potem spotkać się ze znajomymi , czy to takie bardzo złe?"

Gość to ja ci coś powiem
a do kina możecie chodzić?

Gość paczka
Współczuję ci taty. Czyżby on miał ok. siedemdziesiątki bo w latach 50 rzeczywiście chodziło się za rękę.

Gość kasata
no bo pewnie myśli, że Ty zakochana będzieć od świtu do nocy siedziała u chłopaka i mu będzie wstyd za to jak Cie wychował. Zapros czasem chłopaka do siebie tak, że raz tu raz tu a raz gdzieś na mieście, wszyscy się przyzwyczają i może u chłopaka już będziesz miałą własny kubek na herbatkę :)

ale chcę zachować dobre układy z rodzicami. w końcu oni chcą dobrze. więc chce zrobić tak, żeby i wilk był syty i owca cała.

Gość taksobiemyślę
Miałam 25 lat i gdy miałam jechać do mojego chłopaka to wysłuchiwałam głupot.....Gdy wieku 23 lat spędzałam ponad rok za granicą i przez telefon oznajmiłam ojcu że kogoś poznałam to od razu rzucał mi słuchawką....Horror, zakłądał że od razu zajdę w ciążę i będę miał piątkę nieślubnych dzieciaków, mineło 10 lat i dopiero planuję pierwsze dziecko. Oczywiście mój ojciec wiedział lepiej jak potoczy się moje życie....Broń się nie pozwól by ojciec Cię ograniczał, rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj, wykaż sie dorosłością i dojrzałością, nie pozwól by podejmowa za Ciebie decyzje.

jesteśmy razem dwa lata i oni go od początku nie lubili. że niby za brzydki jest. nie moglismy się wogle spotykać. teraz naszą cierpliwością chociaż troszkę go zaakceptowali. tzn. tata, bo mama to chyba nie .. .

Gość paczka
Kobieto jesteś już dorosła

nie jestem na tyle dorosła, bo to oni mnie utrzymują, dają jeść i płacą za naukę. więc nie moge powiedzieć, że jestem dorosła.

i robić to, co mi się podoba/

Gość taksobiemyślę
Rodzice są po to by wychowywać dla świata a nie dla siebie. Niektórzy rodzice chcą kształtować dziecko wg swojego wyidealizowanego wzorca, nie pozwalają dosrosnąć i usamodzielnić się, zapominają, że któregoś dnia odejdą a ich dziecko musi być gotowe na SAMODZIELNE życie....

Gość taksobiemyślę
Spytaj ojca wprost dlaczego nie chce byś odwiedzała chłopaka i czego się obawia a potem użyj racjonalnych argumentów by te lęki rozwiać.

Gość taksobiemyślę
I faktycznie jeśli zadeklarujesz godzinę powrotu to lepiej byś jej dotrzymała.