Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oskaritta0987

Jak to jest z ta przerwa w antytabsach - robicc czy nie???????????????

Polecane posty

Gość oskaritta0987

Witam! Biore tabletki antykoncepcyjne ( Yasmin ) przez rok i 5 miesiecy... Mam pytanie : czy nalezy robbic przerwy w braniu ich? Jesli tak, to jak dlugo trwaja i czy one sa naprawde bardzo potrzebne? Nalezy je robic? Piszcie !

powiem tak : co ginekolog to inne zdanie ja się mojego posłuchałam i co 12 mscy przerwę robiłam jedni mówią, że wystarczy miesiac inni , że trzeba 3 msce ja robiłam miesięczną bo dłużej nie mogłam wytrzymać :classic_cool: no i of kors badania wątroby w tej przerwie zalecane

Gość 1111ooo dzieki dzieki
dzieki za odpowiedz. A ciekawi mnie jeszcze to badanie w czasie przerwy. Ile kosztuje, to lekarz ginekolog daje skierowanie ? bo ja niesety nie mialam ich robionych jeszcze.... Prosze odpowiedz to jak bede robila przerwe to sama o to zapytam - jakby mi tego nie zaproponowal...

oj to niedobrze, ze nie miałaś mój gin co 3 lub 6 mscy kazał robić próby watrobowe bo jeśli zaczynasz źle reagowac na tabletki to najczęściej pierwsza daje o sobie znac wątroba (co nie oznacza, ze musi Cie boleć ) a jak wątroba przestaje tolerowac tabletki tak jak powinna to tym samym spada ich skuteczność skierowanie wypisuję ginekolog , jesli na NFZ to nic nie płacisz a jeśli prywatnie to płacisz ale to są grosze chyba pobierają Ci normalnie krew i badają pod kątem wątroby czyli tzw wskaźniki ALAT i ASPAT jesli wuyjdą odchylenia od normy to znak, ze trzeba dać wątrobie odpocząć

Gość oskaritta0987
Ojj kurde nie wiedzialam o tym. O tych badaniach tez :/ jakos trafilam do byle jakiego lekarza niestety...A o nich sie dowiedzialam jak juz bralam i to od kolezanki. Ale za pare dni ide do nowego :0 Wlasnie mam obawy, bo wlosy mi strasznie wylatuja i to od czasu od kiedy biore Yasmin! wiec jak zrobie przerwe i zrobie badanie to moze wyjsc przyczyna wylatywania tych moich wlosow?? Sorki ze tak pytam ale jakos tak jestem w tym nieswiadoma ;)

no wypadanie włosów z wątroba raczej ma mało wspólnego, żeby nie powiedziec, ze nic ale może być spowodowane zażywaniem tabletek jak najbardziej

Gość oskaritta0987
Oj.... :/ To niedobrze :( Naprawde wydaje mi sie ze to przez nie bo odkad je biore wszedzire pelno moich wlosow! Przez ten caly czas bralam skrzyp itp i nic nie pomoglo. Skapnelam sie ze to moze przez yasmin po przeczytaniu jakiejs gazety, niesety nic wiecej tam nie bylo. CZy to musi oznaczac przerwe w tabletkach??? Boje sie zminay na inne, bo oprocz tych wypadajacyh wlosow b. dobrze je znosilam... a najwazniejsze dla mnie to jest to aby nie przytyc!!!

Gość kookog
ja własnie odstawiłam tabletki, brałam jeanine niecały rok. Zaczeły mnie boleć nogi i strasznie mi cierpnąć, zobaczymy jak to będzie dalej, lekarz na razie kazał mi poczekać a potem do angiologa